Døden under overfladen af Lone Halkjær

Døden under overfladen af Lone Halkjær.  Udgivet 2023. Forlaget Krabat. 

Total nervepirrende, rædselsvækkende og creepy pageturner- gyser, hvor spændingen bare stiger og stiger.  Du opsluges af historien og rives helt med i en sådan grad, at du mærker karakterernes følelser, råber og forsøger at advare dem.

Allerede fra de allerførste sider indhylles læseren i en meget levende, billedskabende, smuk og nærmest poetisk stemning, idet Magnus og hans familie ankommer til de smukke, idylliske og dragende omgivelser, hvor sommerhuset ligger: " Solen reflekterer i alle de små krusninger på søens overflade. Klipper og sten langs vejen, gnistrer, som var de fyldt med bittesmå sølvkorn..."

Men ganske gradvist ændres denne idylliske og trygge stemning og der tilføjes små informationer og mystiske ubehagelige hændelser, som får blodet i ens årer til at pumpe hurtigere og de små hår i nakken til at rejse sig. Man får en mere og mere utryg fornemmelse i maven.  Men er det blot Magnus der har en lidt for livlig fantasi og en begyndende frygt for det nye og ukendte? Eller er dette ikke et helt almindeligt sommerhus?  Der foregår måske noget mystisk og ligefrem pilråddent under overfladen.  Er familien overhovedet i sikkerhed? 

Denne gyser har mine varmeste anbefalinger for alle børn og unge, der er vilde med uhygge. Bogen er kun på 61 sider, skriftstørrelsen er meget læservenlig og handlingen er så nervepirrende, at det føles som om bogen læser sig selv. Forfatterens sprog stråler og gengiver alt på en meget levende, mærkbar og billedskabende måde, så man kan se alt det beskrevne som en film for sit indre blik. Man kan mærke frygten, de anspændte nerver og ens bankende hjerte længe efter, at man har vendt den sidste side i bogen.  Ens fantasi og frygt er blevet vækket og jeg kunne ikke undgå at fantasere videre i mine drømme om, hvad der er sket.

Jeg er også helt vild med forfatterens måde at portrættere karaktererne, familiens indbyrdes relation, den typiske væremåde, når man er teenager.  Den er bare spot-on og jeg kunne ikke undgå at trække på smilebåndet.  Så der var lidt comic relief midt i alt uhyggen!  Jeg er også helt vild med Lone Halkjærs måde at flette den hverdagagtige situation sammen med de nødvendige informationer og uhyggen. 

Jeg skal være ærlig at sige, at normalt er gyser ikke min favoritgenre.  Men jeg er vild med Lone Halkjærs skrivestil og måtte læse denne bog. 

"Som om en kniv har skåret gennem kødet og kun er blevet stoppet af knoglen. Blodet samler sig hurtigt i store dråber, der rammer hans hals" (Total nervepirrende)

Jeg giver 6/ 6 stjerner 

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar 

Skrevet af bogblogger og cand.mag Youlooklikeabook 




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Interview med Heidi Keller

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva