Venja 5 og 6 af Gry Kappel Jensen

VENJA 5 OG 6 af Gry Kappel Jensen. Udgivet 2023. Forlaget Turbine.


Wauw! Der er virkelig skruet op for spændingen og uhyggen i de sidste to bøger.  Mit hjerte bankede derudaf og jeg glemte helt at trække vejret. Sikke en nervepirrende pageturner, hvor siderne nærmest læser sig selv. I denne fantastiske afslutning bliver det endelig afsløret, hvad der virkelig skete for alle de år siden, da det gik helt galt. Afsløringen efterlader en med åben mund og polypper og giver et helt nyt syn på flere at bogens karakterer. Uhyggen og mystikken emmer i den grad ud af bøgernes sider og det løber en koldt ned ad ryggen. Man får også lidt chok undervejs. Venja og hendes venner bliver i den grad udfordret på alle niveauer og må tage alle tænkelige midler i brug for at overleve for farerne lurer om ethvert hjørne på den mest uforudsigelige måde. Der er intens kamp, trusler på livet, dødsensfarlig magi og inkarneret ondskab. Men der er også ægte venskab, sammenhold, enormt mod og viljestyrke. Der er hjerteskærende øjeblikke, som gør stort indtryk og vækker empati, idet vi kommer endnu tættere på karakterernes baggrundshistorie og følelsesliv  Man sidder næsten helt oppe i loftet af bare spænding for, hvordan det hele ender. Det ser meget sort ud og ens håb er næsten slukket indtil det sidste.   For nogle af bogens karakterer er tiden bogstaveligt talt ved at rinde ud. 

Det er en letlæst serie, men forfatteren formår virkelig at udnytte sproget optimalt, så man bliver helt opslugt og tryllebundet af handlingen. Dette er en must-read serie, hvis du er til nervepirrende fantasy med magi, venskab, ægte mod og viljestyrke. En bogserie om at håndtere svære følelser og situationer, hvor vigtigt det er, at man ikke holder det inde. Man må lære at åbne sig og dele det med andre. Så man man kan begynde sin process med at få det bedre. Forfatteren formåede virkelig at gengive og formidle disse svære følelser på den bedste måde, så det passer til målgruppen.  Jeg kunne virkelig mærke karakterernes følelser, bekymringer og tanker. Originalt ide og plot. Supergod eksekveret.  At give op er ikke en udvej.

EKSEMPLER:

Det  billedskabende sprog er med til at øge spændingen og  mærke karaktererne: " Venja følte hårene rejse sig på sine arme. Hun kunne se sin ånde for sig. Den stod som en sky om hendes ansigt.  Der var så koldt... ( bog 5)


Læserens hjerte slår nærmest hurtigere,  mens man læser:

" Hun havde ingen idé om, hvad hun skulle gøre. Og imens var de ved at løbe tør for tid "

Der er rørende øjeblikke, der rammer en lige i hjertet: "Men som årene gik, mistede jeg håbet. Jeg holdt op med at drømme ".( bog 5)


Sikke et brag af en slutning, hvor jeg virkelig kom igennem hele følelsesregistret og slet ikke havde forudset noget. 

Jeg giver 6/6 stjerner  

Skrevet af Youlooklikeabook

Bøgerne er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.


SPOILERALERT!!!

Side 86  bog 5 . Omg!  Det vildeste plottwist. / afsløring 



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Interview med Heidi Keller

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva