Tidsdyret af Andreas Boeskov


TIDSDYRET af Andreas Boeskov. Udgivet 2023. Gyldendal.

Wauw! Hold fast på hat, briller og tidskompas, for du kommer på den vildeste, mest seje, eventyrlige og fantasifulde rejse igennem mange lande og tider. Der er virkelig skruet op for spændingen, actionscenerne og kreativiteten: Universet bliver i den grad udvidet på den fedeste måde. Jeg blev fuldstændig tryllebundet af det hele og sad med store eventyrlystne øjne og sugede det hele til mig. Forfatteren formåede at imponere og overraske mig igen og igen med sin enorme fantasi og vilde plottwists. Andreas Boeskov har skabt en fuldstændig fantastisk, imponerende og helt unik worldbuilding med mind-blowing evner og viden. Jeg elsker forfatterens fortryllende skrivestil, hans måde at formulere sig på, måde at forklare vogternes særlige evner, hele universet og tidskonceptet. Han gør det så overbevisende og pædagogisk, at jeg  (som voksen) tror, at det må være rigtigt. Andreas' ord bliver på magisk vis til tydelige, mega seje farverige billeder og film i mit sind. Jeg har virkelig lyst til at blive en del af dette univers. Bo i Andreas Boeskovs bøger. Hans evne til at opbygge spændingen samtidig med at han gradvist afslører flere mind-blowing elementer om universet er bare så gennemtænkt og gennemført. Karaktererne emmer af personlighed, særlige karakteristika, rørende baggrundshistorie og mystik, så man hele tiden higer efter at vide endnu mere om dem. Der er spænding, rørende øjeblikke og der er masser af humor. Der er mistænksomme samtaler, lyssky alliancer og skumle planer. Hvem er Asgers sande venner og hvem er hans fjender? Og hvad foregår der i virkeligheden? 

Denne bog/ bogserie er bare et must-read, hvis du er vild med fantasy. Den fortjener af blive oversat og lavet til en film. 

Der er fokus på ægte venskab og sammenhold, men også følelsen af ensomhed og afsavn.  Både at føle sig som del af et fællesskab og føle sig udenfor. Føle sig fantastisk og føle sig forkert, usikker eller ikke god nok. Der er empati og og en stor retfærdighedsfølelse kontra egoisme, grådighed, manipulation og magtsyge. Bogen er ikke kun underholdning, men sætter man tanker i gang. Den sætter store spørgsmål til, hvor grænsen går for at manipulere og bestemme over andre mennesker. Denne bog viser, at hvis man tror på sig selv, så har fantasien ingen grænser og uanset hvor voksen man bliver, så bør man ikke give slip på den, fordi den er aldeles vidunderlig og måske ligefrem gavnlig.  Den beriger vores hverdag.

EKSEMPLER:  

Jeg er vild med Andreas Boeskovs måde at formulere sig på. Hans udtryk sidder bare lige i skabet: "Han lignede en videooptagelse, der var sat på pause" (side 54)

Der er mind-blowing sætninger og viden, som virkelig blæser en bagover og får en til at gruble: "Men i virkeligheden er slet ikke, som du går og tror..." Han løftede det ene øjenbryn en tand mere end det andet....Faktisk lever vi ligesom inde i sådan en boblevirkelighed, som menneskeheden har skab ved at gå rundt og benægte den virkelige virkelighed...."(side 56-57)

Der er masser af spænding og action. Det er så velskrevet, at man kan se det helt tydeligt for sit indre blik: "...men lyden forsvandt mellem den tykke pels og de elektriske ladninger omkring dem. Hans egen fart steg også faretruende. Hvordan skulle han holde nogen som helst kontrol med, hvor han kom hen? Han prøvede at slippe angsten for, hvad der ved at ske...Nu begyndte det at gå så stærkt, at man ikke længere kunne ane noget omkring sig. Alt blev til striber af lys" (side 170)

Jeg er helt vild med, at der i denne bog også er en vigtig kendt forfatter, der spiller en rolle (ligesom der var i bog 1). Man inspireres jo straks til at læse hans bøger. Jeg vil ikke spoile, hvem det er.

Jeg vil også benytte lejligheden til at rose den superseje, farverige og dramatiske forside samt den fantastiske lydbog indlæst af Morten Thunbo. 

Jeg giver 6/6 stjerner

Skrevet af Youlooklikeabook

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar 


NB! jeg elsker den bælgøjede fluemus. Jeg kan ikke sige mere uden at spoile for meget. 

side 222 er bare så rørende  (Shuns ord)




Kommentarer

  1. Tusind TAK, det er virkelig dejlig læsning ❤️

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Interview med Heidi Keller

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva