Sol - historien om jahatten af Sophie Souid

Sol - historien om jahatten af Sophie Souid. Udgivet 2023. Forlaget Carlsen

Mangler du en vidunderlig, hjertevarm og sjov børnebog med superflotte, farverige illustrationer og gode, brugbare budskaber? Så er denne bog lige noget for dig. Jeg blev selv helt opslugt af historien og nød den i fulde drag.  

Har du nogensinde prøvet at få et "nej" til noget, som du virkelig gerne ville?  En rigtig spændende oplevelse eller udflugt, som bare slet ikke blev til noget. Æv, hvor kan man bare huske den følelse, når de voksne sagde nej til en som barn. Dette sker desværre også for Sol, da hendes mor siger nej til at tage i Zoologisk have. Sol bliver helt nedtrykt, men hun giver ikke op og historien tager helt nye sjove drejninger, som bare er så underholdende.

Karaktererne er bare så skønne, sjove og farverige. Dialogen er levende, underholdende og fuld af hjertevarme og humor. Man kan mærke det tætte bånd mellem karaktererne. De superflotte og dynamiske illustrationer lavet af Emilia Rubæk understøtter og beriger virkelig historien. Man kan tydeligt se mimikken og følelserne i karakterernes ansigter. Handlingen kommer virkelig til live. Emilia er en meget dygtig illustrator. Hvor ville det være perfekt, hvis denne bogserie blev til en tegneserie.

Jeg elsker Sols personlighed og måde at tænke på. Man kan næsten se, hvordan hendes fantasi og kreativitet udfolder sig. Det er så underholdende, vidunderligt og sjovt. Det er som en "trip down memory lane",  hvor man husker, hvordan man selv brugte sin fantasi som barn, så det næsten føltes som virkelighed. Det er bare den bedste tid og mest eventyrlige tid.  Denne bog opfordrer i høj grad sine unge læsere til at bruge deres fantasi og opfindsomhed, fordi når man bruger den, så er alt muligt og man kan altid have det sjovt og skabe sit eget eventyr eller spændende udflugt, hvor man selv bestemmer ingredienserne og reglerne, fordi det er kun ens egen fantasi, der sætter grænser. Denne historie er ikke kun underholdning, men giver masser af stof til eftertanke mht hvor meget vi selv og andre siger ja og nej og hvad fordelene og ulemperne er ved det ene og det andet.  Det er et rigtig godt og vigtigt emne at have fokus på, fordi det er noget, som sker for alle i hverdagen. Og skuffelsen kan være meget stor, når man ikke får det rigtige svar. Derfor er denne bog god for de unge læsere, så de kan se, hvad de skal gøre. En skøn, underholdende og hjertevarm bog om ægte venskab, hjælpsomhed, mor-datter /forældre-barn forhold, fantasi, kreativitet og opfindsomhed. Om aldrig at give op uanset hvilke udfordringer og "nej'er" man får.    

EKSEMPLER: 

Jeg er het vild med forfatterens måde at formulere sig på. Humoristisk og tydeligt, så alle, uanset alder, ved præcis, hvad hun mener. "Sol pruster. Og fnyser. Og tramper ud af stuen. For hun har det med nej, som hun har det med at blive friseret. Og nye sko, der klemmer. Og lakrids. Hun er helst fri."

"Hvad skulle det være?, spørger Kiosk-Karen. "En ny mor, tak. En der siger ja og ikke nej, og som er glad for dyr ligesom mig". "Nå for den, siger Kiosk-Karen. Din mor har måske nej-hatten på. Nejhatten? Ja, det er sådan en, der gør, at man altid siger nej, forklarer Kiosk-Karen. Sol gør store øjne. Vil de sige, at der også findes en ja-hat?  Jeg tror alle, at vi kender det med, at vores forældre ikke gør, som vi gerne vil have.

En skøn humor: Ja-hatten . Den må gerne være vandtæt

Jeg giver 6/6 stjerner.

Denne bog og bogserie har mine varmeste anbefalinger. Læs helst bog 1 før denne. 

Skrevet af Cand.mag og bogblogger Youlooklikeabook

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Interview med Heidi Keller

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva