Ankomst af Annemette Gravgaard Larsen


Ankomst af Annemette Gravgaard Larsen. Udgivet 2022, Straarup og Co

Bogen er del 2 i serien Dag 0.

Wauw! Fuldstændig fantastisk, total nervepirrende pageturner, hvor jeg nærmest ikke trak vejret fra start til slut. Den er meget velskrevet, dyster og gribende og imponerer på alle niveauer. Kæmpestore mærkebare følelser, dramatisk og total uforudsigelig handling, som får hjerterytmen til at stige, hårene i nakken til at rejse sig og ens blod til at fryse til is af bare angst og bekymring. Forfatteren har endnu engang i allerhøjeste grad formået at skabe en handling, der holder læseren fanget og har så høj en spændingskurve, at man næsten konstant sidder på kanten af stolen.  Det er en helt unik worldbuilding, som er total gennemtænkt og gennemført. Helt unikke skabninger med særlige evner. Særlige systemer og dominerende relationer samt gribende baggrundshistorier. Det er et barskt og dystert fremtidsskræmmebillede. Jeg har aldrig læst noget lignende før. Det må have taget årevis for forfatteren at opfinde og kreere dette univers, dens historie og det mystiske fænomen, der har skabt det hele. Ligesom i første bog, er vi lige så uvidende som karaktererne angående, hvilken verden det er, vi befinder os i, hvad der er sket i fortiden, hvordan hele samfundet er bygget op og hvilke slags mystiske væsner og skabninger, der findes samt hvilke relationer de har til hinanden. Dette er i høj grad med til at øge spændingen og mystikken. Man er konstant på vagt ligesom karaktererne og forsøger at finde sammenhænge og spor, der giver mening og kan hjælpe. En udvej. En løsning. Men hvordan får de flere brugbare informationer og hvem kan de i virkeligheden stole på ? Karakterernes stærke personlighed, deres enorme viljestyrke og kampgejst rørte mig dybt i hjertet. De nægter at give op. De holder fast i håbet, selv når hele verden (som de kender den) er væk. Det er ægte sammenhold og venskab. Men man mærker også tydeligt deres smerte, savn og sorg. Forfatteren udviser virkelig en stor indlevelse og stor evne til gengive følelser. Og i denne bog er der flere fortællersynsvinkler, så man virkelig får øget perspektivet og rammes endnu mere i hjertet. Jeg er helt vild med denne historie og med forfatterens skrivestil. Og i denne bog er der ydermere passager med den vildeste magi, så man bliver blæst helt bagover.

Jeg er normalt til lidt mere feelgood fantasybøger, men denne bog og forgængeren er simpelthen bare så velskrevet, imponerende og nervepirrende, at jeg ikke kan slippe dem og føler mig helt suget ind i universet. Karaktererne er kommet ind i mit hjerte og jeg må vide, om de klarer den og om det hele ender godt. Jeg kan slet ikke vente med at læse sidste og tredje bog i denne serie.  

Denne serie burde virkelig filmatiseres. Wauw! den er fantastisk.

EKSEMPLER:

Allerede fra de første linjer bliver jeg suget ind i bogens univers (ligesom i bog 1) " Min søsters hånd hviler blødt i min. Nogen har bedt os om at sidde i græsset. Så meget ved jeg. Vores øjne er lukkede, og vi skal lære noget af det her. Hvad det er, aner jeg ikke. Jeg fornemmer, at der også er en anden til stede. En jeg ikke husker hvem er. Alt, der forud for dette øjeblik, er en tæt tåge  umulig at trække en klar tanke ud af. "Åbn øjnene", beordrer en monoton stemme". (side 1)

Jeg er er helt vild med forfatterens skrivestil og måde at gengive karakterernes følelser samtidig med, at spændingen er høj: "Eislak bliver siddende og ser på os med sine isblå øjne. Hans hoved når mig cirka til brystet, og jeg gætter på, at han vejer mere end en fuldvoksen mand. Det er, som om mine fødder har slået rødder, og mine øjne ikke kan flytte sig fra hans blå blik" (side 93).

samt "Mareridtsagtige billeder flimrer for mit indre blik, som et slideshow i slowmotion. De bliver akkompagneret af overraskelse, frygt og til sidst afmagt...Den knagende lyd blander sig billederne af og strømmen af følelser...En stribe dagslys skærer gennem mørket og rammer mig i ansigtet. Instinktivt løfter jeg hænderne for at skærme for lyset, hvilket afføder en jagende smerte i højre skulder, der får mig til at stønne og hulke..." (side 101)

side 278:Man kan tydelig mærke karakterernes frustrationer over deb overvældende situationen

side 290 Lasses gribende bevæggrunde for t have kæmpet så bravt. 

Denne bog sætter virkelig tankerne i gang og får en til at værdsætte det trygge liv og allede goder, som vi har nu.  Denne bogserie har mine varmeste anbefalinger.

Jeg giver 6/6 stjerner 

Skrevet af Youlooklikeabook

Bogen har jeg selv købt til Bogforum november 2022.

Samskarer kan kontrollere både mennesker og dyr. Helene var en Samskarer .

Nu er Lasse i den " nye tid" med Ingrid. Hans tvillingesøster.  Ellie er ikke i den nye tid og Lea er evt død.

Lasse går en tur og op i nogle træer med Sabbib. Hun fortæller en hel masse om det sted, hvor de er nu,

Før var han i den gamle tid. 

Lasse er ret påvirket af alt det, der er sket. Ham er meget ked af at hsn hsr mistet Ellie i den anden tid.  Han græder.  

Ingrid er sød nok. Men det er meget overvældende.  

de bor i en grotte mem har lyskæder og elektrisk komfur. Sabda en af karaktererne. 

 mystisk det det er sket.

Sabda og Lasse går en tur og klatre op i træerne. Hun fortæller Lasse en hel masse om, hvordan deres kultur er. Sabda har aldrig kendt sine forældre, fordi de er nogle af mennesker, som er blevet manipuleret af Samaskarer. Så hendes mor fødte hende bare i en ende af bygningen og så blev Sabda ført til den anden ende af bygningen.  Der er forskellige typer folkefærd. Lasse er rigtig glad for endelig at få noget at videom, hvad der foregår og hvad det er for et samfund. I hans verden havde Ingrid været væk i 6 dage, men her ankom hun for 90 dage siden. Men så kommer Lasse til at sige noget lidt ondt om Alva. Og sabda bliver sur. Lasse undskylder mange gange . Hansagde bare "hende der Alva..." . Så falder Lasse ned fra træerne og Sabda hjælper heldigvis.

Nyt kapitel: dag 3 . Side 53

Lea er i live. Hun er også landet i den nye verden, hvor Lasse er. Så fantastisk at hun er i live.

Det lykkes Lea at få kontakt til en dreng der er på Ellies alder. Han hjælper hende med drikkevand, tøj mm. Og hun finder ud af at han ikke kender Danmark og at det er ulovligt at kramme ol. Mystisk.  Så forsvinder drengen hurtigt.  Han skal ud og tjekke sine roser for fisk.  Lea følger efter . Og finder drengens fiskested  og opholdssted.  Og der er sammen med.  Men pludselig bliver hun slået af en kvinde og slæbt hen til en luge i gulvet og kastet ned i et mørkt hul.

Dag 4: ( side 77) Lasse 

Eislak en god  stor hvid ulv.  Ulven og Braitur er sjælevenner. Braitur kan hidkalde Eislak. Ingrid fortæller hvordan det skete da hun kom hertil.  Hun var på lejrskole.  Der er store rystelser oh et skarpt lys.

Mens Ingrid fortæller sin historie til Lasse og fortæller om Samskarernes regler, så går alarmen i gang side 91.  Der er slået alarm fra 5 udkigsposter. 

Ava er deres leder. Hun siger til Lasse og Ingrid at de ikke må blive taget og at de skal følge med Breitur.


Braitur 

Sabda

Fuglene kommer. En af dem angriber Braitur.  Det lykkes ham heldigvis at dræbe den.


Så bliver Lasse angrebet af ulve. Lasse bliver skadet.  Så er der en hel ulveflok. De kæmper alle.   Meget dramatisk, spænding .

DAG 5 ( LEA)  side 127

Den onde Helene kommer. Og en ung mand giver Lea dejlig mad.

Lea ved ikke hvor hun er eller hvilken tid hun er.


Dag 6

Sabda, Lasse og Ingrid ankommer endelig hos Omen. Han bor i en lille træhytte.  God beskrivelse.  Omen virker sød. Han fortæller hele sin historie. 

Owen blev født som mand. Men han var samskarer.  En af de mest magtfulde.  Han kunne overtage andres kroppe . Owen er den eneste Samskare på deres side.  Den gode side.  Han ved noget om tiden og forskydninger og at overtage andres kroppe. 

Owen siger at Sabda skal guide og beskytte Ingrid og Lasse

Men nu er Owen mest kvinde og vil tiltales hun. Owen vil lave en form for hypnose eller ritual med Ingrid og Lasse. De skal holde hinanden i hænderne.  Lasse ser et grønt lys.  Som en grøn tsunami. Omen siger,  at Lasse skal åbne øjnene nu. Han ser sig selv som Ingrid som om han er hende.  Det er lidt skræmmende.  Men så skal Lasse lukke øjnene igen . Da han vågner er han sig selv igen. Ingrid kaster op. Omen betragter dem nøje. Ingrid og Omen er jo tvillinger. Ingrid var også Lasse. Lasse forklarer at det samme skete for ham. Det var så klamt , syntes de begge . " var det dig der gjorde det? Spørger de Omen.  Nej . Han åbnede bare døren . Lasse og Ingrid gjorde resten selv.  De byttede krop. De er Samskarer selv. Føj. Vi vil ikke være Samskarer.  De føler ubehag.  De er chokerede. 

Wauw !  Kæmpestor afsløring.  Så overraskende ( at de er Samskarer) . De går tilbage i hytten.  Ingrid er så vred.  Lasse er ikke selv rasende på Omen.   Det er fucked up det hele siger Ingrid.  Ingrid vil bare væk nu. Men Lasse siger, at Omen jo er den eneste der kan hjælpe dem. Sabda overhører deres samtale.  Sabda siger at hun stoler på Braitur og det var var Braitur der sendte dem hen til Omen. Omen kan hjælpe dem tilbage til deres forældre. 

Total nervepirrende.  Meget nervepirrende.  Den minder mig om Øglejægerne fordi den er så nervepirrende 


Dag 7 . Lasse nu

. De er I år 3001 ca.

Omen forklarer at de onde Samskarer har taget en hel del mennesker fra Lasses og Ingrids verden/ tid til fremtiden.  Faktisk for mange mennesker.  Så nogle af de mennesker som de ikke kan bruge vil blive sendt ud på havet. 


Omen siger,  at de har fundet et brev fra Ragnhild,  Anders,  Storm og Elli har underskrevet et brev.  Brevet er fundet i nogle ruiner.  Brevet er noget særligt.  Det er meget rørende. Lasse bliver så rørt at han ikke kan læse det . Ingrid læser det højt.


År 2029 . Står der på brevet.  Der står at de er de eneste mennesker tilbage på jorden.  Der er nogle få andre.  Vigtigt sted i bogen.  Find det. Elli er 16 år nu. Hun har haft 9 år uden sin familie.  Ragnhild har skrevet brevet.  Hun håber at nogen fra fremtiden finder deres brev og kan finde en løsning.   Kvinden der holdt dem indespærret,  var ikke normal,  skriver Ragnhild 

Dette var dag 7. Det mest hjerteskærende kapitel . Stakkels Elli.  


Dag 8 nu.

Dette er et meget vigtigt Kapitel til at forstå hvad der er sket.  De møder nogle af deres venner . Dem der også flygtede da alarmen gik i gang.  De er glade for at se at de er ok. Lasse skulle huske nogle tal som Ragnhild sagde . Han husker dem nu. Lea fik også nogle tal. Men Lasse tror ikke at Lea overlevede ( men det gjorde hun jo)  . Nogle har set Braitur m.fl har overlevet.  Heldigvis.   Samskarer berøver folk deres liv, personlighed mm.   Omen har det meget dårligt med alt det hun har gjort i fortiden af dårlige gerninger. Samskarer føler ikke kærlighed.  Omen siger, at hun synes, at det er flot at mennesker stadig føler kærlighed.  


Omen og de andre går nu en bestemt rute. Omen har evt regnet ud hvor den næste forskydning sker og hun siger at de skal tilbage til deres egen tid og forhindrer katastrofen / forskydningen i at ske. 


Desværre begår Omen selvmord   hun siger, at hun skal på toilettet og kommer ikke tilbage . Hun har hængt sig. Det er forfærdeligt.  De synger en sang


Dag 9

Allan er vild med Ingrid.  Han henter gerne alt til hende fx frugt.  Ingrid vidste det slet ikke, før de andre fx Sabda siger det til hende.


Pludselig opdager Allan en ung kvinde inde i buskadset . Hun ser bange ud. Lasse genkender hende og løber efter hende og råber hendes navn. Lea lever  


DAG 10 ( LASSE) ( side 243)

normal tid.  Hele familien er på ferie.  Han er I en kælder.  Så kommer der noget grønt.  Det var bare en drøm, at han var i en normal tid.  Lea kalder på ham og han vågner op. Han er I en skov.   Lea ser ikke normal ud. Hendes blik lyser grønt.  Hvad sker der ?

Lasses andre venner( Allan) siger, at Lea nok er blevet overtaget af en Samskarer at hendes sind ikke er hendes eget. Lasse nægter at tro på det. De må kunne få den rigtige Lea tilbage..pludselig ved Lasse hvad han skal gøre. Han er jo selv en Samskarer og Ingrid. 


Den vildeste scene i slutningen af kapitel 10 ( Lasse) hvor Ingrid og Lasse forsøger at befrie Lea fra Helenes greb.  Vild beskrivelse af deres evner . Utrolig flot beskrevet.  Er Lea der stadig eller er det for sent fordi Helene er Samskarer og hat overtaget hendes krop.


Dag 10( Lea)

Lasse giver sin hånd til Lea. Hendes personlighed er tilbage.  Men hun kan ikke mærke sin krop. Lasse tror at hendes følelse i kroppen kommer tilbage .

Lea har fået sin følelse tilbage i kroppen.  Alle er glade og danser.  Så rørende.  De krammer. 

Lea har set Lasses mor bag et trådhegn hos Helene. Hun er sig selv og lever.  Hun lovede moren at finde Lasse og Ingrid.  

Lasse og Ingrid fortæller Lea alt det de har fundet ud af om Samskarer og kiriner,  Omen mm.  Lea er meget overvældet. 

Ingrid rider fra de andre . Hun vil redde Deres mor.

Lasse er frustreret.  Han vil ohdå redde deres mor og Elli.


DAG 11 LEA

Lea tænker på et kys hin har haft mef Lasse. Det var eg uheld 


Forræderi.  De opdager, at Alva er Samskarer.  At hun har narret dem alle.  Hun vidste, at Omen havde hængt sig. Det havde Lasse ikke fortalt.  

Allan, Lea, Sabda og Lasse tager afsted på en tømmerflåde. 

Pludselig kommer der desværre nogle af de onde fugle og angriber dem. Sabda og Allan hopper af tømmerflåden ned i vandet for at undgå fuglene.  Lasse bliver angrebet meget.  Det er forfærdeligt. 


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva

Interview med Heidi Keller