Sol over indre by

Sol over indre by skrevet af Sophie Souid

Åh! sikke en vidunderlig, total underholdende og humoristisk historie, som med garanti udløser hyppige, højlydte latteranfald!! Allerede fra de allerførste linjer blev jeg helt fanget af forfatterens skønne måde at formulere sig på og den sjove og meget billedskabende måde at beskrive karaktererne og omgivelserne på. Man er som læser på ingen måde i tvivl om, hvad forfatteren mener. Hendes billedlige sammenligninger er spot -on og så sjove fx: "Sols mor er nemlig rødhåret og har form som en pære. Og Sol ligner mere en nød". Jeg er helt vild med Sol som person og hendes måde at tænke på og udtrykke sig på. Selvom jeg ikke er i målgruppen, så var jeg fuldstændig opslugt af bogens handling og havde slet ikke lyst til, at bogen endte. Den er bare fantastisk.

Bogen indeholder en hel perlerække af sjove kommentarer, ord og vendinger fx: "De opdager slet ikke Sol, der sætter sig på en af Kiosk-Karens mælkekasser og sukker. Altså ikke før Sol har sukket hele fem gange og endda inhaleret en flue i forsøget på at få mere lyd på".

Samt: "Måske kan du låne en?" foreslår Søs og ser helt stolt ud, da Sol klasker hænderne sammen og lyser op i et smil. "For hele hule hindbærbrus. Det er en god idé, Søs. Jeg låner en hund. Virkelig længe. Og glemmer aflevere den tilbage". 

"Ilderen ligner ikke en hund. Men en blanding af en slatten gulvklud og en vaskebjørn, der er blevet trukket lang i halen"..

samt "Det er ikke et SKADEdyr, Kiosk-Karen, det er et RØVdyr," svarer Sol.

Bogen berører temaer som fx, at nogle gange, det man ønsker sig ikke helt, som det man troede. Fx hvor meget det kræver at passe et kæledyr: "Tænk at sådan en lille én kan være så fuld af lort. Og være så hårdt arbejde".Ansvarsfuldhed, opfindsomhed, snilde for at omgå kedelige & strenge regler, venskab og nye skøre ideer !!!.

Bogen er superflot illustreret af Emilia Rubæk. Karaktererne emmer af personlighed på hendes tegninger og deres mimik er så levende og spot-on. Man er ikke i tvivl om, hvad karaktererne tænker og føler. Det er en rigtig farverig, glad og dragende bog. Den vil helt sikkert være et hit hos målgruppen.

Skrevet af Youlooklikeabook

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Interview med Heidi Keller

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva