Mission feriekys af Sandra Scwartz

Mission feriekys af Sandra Schwartz. Udgivet 2017. Forlaget Alvilda.

Wauw! Hold fast i sikkerhedsbæltet, solcremen og den skrumpede badedragt!!! Dette er en hylende morsom teenageromance, som med garanti vil frembringe smil, fnis og et utal af eksplosive latteranfald. En skøn ungdomsroman om det allerførste kys, en masse savlende mundvand, glosuppeøjne,  og alle de tanker, spekulationer og bekymringer, som man gør sig inden og undervejs. For det er faktisk den 14 årige Siris plan at få sit første helt ægte kys, hvor man virkelig ser sol, måne og stjerner. Hun er fast besluttet på at komme ud af sin såkaldte nørdeskal, grave sig ud af bøgernes beskyttende fort og begynde at leve livet lidt mere. Og jeg kan vist roligt sige og afsløre, at hun får mange spændende og nye oplevelser. Der er en hel perlerække af total akavede, pinlige og virkelig klamme og ildelugtende scener i bogen og de er så velskrevet, at man kan se dem helt tydeligt for sit indre blik.  Hold op! hvor jeg morede mig. Sandra Schwartz er virkelig en sand mester til at underholde og ramme fuldstændig plet i sin måde at gengive Siris tanker, følelser samt måde at udtrykke sig på. Hun udviser en kæmpestor indlevelse i, hvad det vil sige at være en teenager. Det var i høj grad som en "trip down memory lane"  med alle de spekulationer om det modsatte køn, udseende, tiltrækning mm. Forfatterens sprog stråler og sprudler med de skønneste og mest underholdende teenage-udtryk og vendinger. Men bogen har i høj grad også fokus på lidt dybere emner som identitet, udfordringer, personlig udvikling, søskendeforhold-,-roller og konflikter, familieliv, ægte familiekærlighed, veninder samt naturligvis forelskelse og tiltrækning. Bogen er ikke kun supergod feel-good underholdning, som med garanti vil frembringe glæde, smil og grin, men også en bog, som giver stof til eftertanke og får en til at reflektere over sit eget liv, rolle, værdier og følelser.  Hvad er det allervigtigste, når alt kommer til alt.  Denne bog har mine varmeste anbefalinger og jeg synes helt klart, at den er et must-read for teenagere og deres forældre. Bogen er nem at læse. En ægte page-turner, som man bare flyver igennem. Den burde virkelig blive filmatiseret.  Den ville være fantastisk. Takket være forfatterens meget billedskabende sprog, så har jeg allerede set bogen som en film for mit indre blik.  

EKSEMPLER:

"Nå, men ud af øjenkrogen får jeg øje på Valde fra ottende, og mit blik bliver selvfølgelig hængende. For det er søde Valde, lækre Valde med de poolblå øjne, som det klistrer fast til, og som jeg har savlet over de sidste tre år, hvor vi har gået på samme svømmehold. Jeg tror seriøst, jeg har fået vandstanden til at stige i svømmehallen, så meget har jeg savlet over ham!" (side 7)

"Oh. My. God. Den dreng er hot. Sådan helt vildt savlehot. Han har sådan noget mellemblond hår, som er strøget tilbage i en surferagtig frisure, grønne øjne og nogle ret så kysseegnede læber. Jeg tror, jeg glor, og jeg tror desværre også, at jeg glor med åben mund. For da jeg vil sige hej, lykkes det mig kun at få et underligt kvæk ud..." (side 41)

"Nu ørler du ikke, vel? Det ville fandeme være for ulækkert. Især hvis du har fået noget virkelig nasty at spise" (side 49)

Jeg ser meget frem til at læse videre i serien.

Jeg kan også varmt anbefale at høre lydbogen. Sofie-Mai Beckles Grace er en supergod indlæser. Hun læser med rigtig god indlevelse og formidler bare humoren i bogen total spot on. Man kan bare mærke den der teenage-vibe. Lydbogen varer kun 3, 34 timer. Bogen er kun 173 sider. Læs denne bog før din teenager!!!og sørg for at de læser den efter dig.

Jeg giver 5,5 store stjerner/ 6

Skrevet af bogblogger Youlooklikeabook

Årsagen til den manglende halve stjerne er, at jeg synes måske, at bogen godt kunne have haft en anelse mere dybde. Men jeg nød bogen i fulde drag fra start til slut og ville slet ikke have, at den endte.
















 


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Interview med Heidi Keller

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva