Natbjørnen Tjugga og venskabskagen af Emilie Melgaard Jacobsen

Natbjørnen Tjugga og venskabskagen af Emilie Melgaard Jacobsen

Denne bog viser på fineste vis nogle af de faser, som man kan gå igennem, når man prøver at danne et nyt venskab. Forfatteren formår virkelig at ramme mig lige i hjertet, når hun gengiver følelser og relationer mellem venner. Jeg blev meget rørt og fik en klump i halsen. Jeg blev helt fortryllet af de farverige, stemningsfyldte og eventyrlige illustrationer og havde lyst til at være en del af det vidunderlige univers, som forfatteren har skabt. Den er bare inkarneret hygge. Allerede fra de første linjer blev jeg indhyllet i den hjertevarme og dejlige stemning. Jeg kunne både se og dufte citronerne samt den lækre kage, som Sally har bagt. Jeg kunne mærke Sallys længsel efter at finde en ny ven og pludselig får hun øje på noget nyt, anderledes og nærmest magisk. 

Men det er ikke altid så nemt at få nye venner. Alle er forskellige.  Nogle er mere udadvendte end andre . Nogle har brug for lidt mere tid, før de er parate til at knytte nye bånd til andre. Bogen viser alle de forskellige faser i et venskab. Den viser, hvordan man kan fortælle, hvem man er: fx ved at skrive, hvad man godt kan lide og hvad man ikke kan lide og hvad man føler inde  i.  

Nogle gange misforstår man hinanden, fordi vi ikke er ens. Dette kan føre til, at man bliver ked af det og utålmodig. Men denne bog lærer børnene, at vi ikke er ens, men at vi godt kan finde på andre måder at kommunikere og forstå hinanden og at man ikke skal give op. Nogle gange skal man være lidt tålmodig. Det betyder ikke, at man er blevet afvist som ven. Jeg ville ønske, at denne bog var skrevet, da jeg var barn. Den ville virkelig have hjulpet mig med at forstå tingene bedre. Alle er unikke og man behøves ikke at være ens for at være venner. Forfatteren er så god til at udtrykke vigtige budskaber på en måde, så børn kan forstå dem. Tjugga-bøgerne er ikke kun supergod underholdning, men også indeholder også meget vigtige budskaber. Jeg synes virkelig, at de er must-read bøger, som kan hjælpe børn og deres forældre i hverdagen. Jeg er fuldstændig vild med de håndmalede, farverige, eventyrlige og nærmest magiske illustrationer. Man kan ikke undgå at drages imod dem, suge alt hvad de er til sig og bare nyde dem i fulde drag. De emmer af hjertevarme, kærlighed, tryghed og hygge.

Bogen indeholder også en vidunderlig introduktion, hvor børn fra flere forskellige lande, fortæller hvad de synes en god ven er.

En helt vidunderlig, hjertevarm, rørende og lærerig historie. 

En must-read  

Jeg giver 6/6 stjerner

Skrevet af Youlooklikeabook

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Aronsen



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva

Interview med Heidi Keller