Dragedronningen af C. G. Valentin

Dragedronningen af C. G. Valentin. Forlaget Leitura 2022.

*Reklame/ anmeldereksemplar 

Dragedronningen er en hjerteskærende, barsk og dyster fantasyroman om enorm viljestyrke, tålmodighed og mod. Om at ville have en bedre verden og være villig til at gøre alt for og ofre alt for at få det. Allerede i i løbet af den første side blev jeg suget ind i bogens handling. De indledende kapitler er så nervepirrende, dramatiske og eventyrlige, at mit fantasyboghjerte hoppede af begejstring og jeg sad på kanten af stolen af bare spænding. Og forfatterens sprog stråler, er så levende og billedskabende, at man kan se handlingsforløbet og omgivelserne som en film for sit indre blik. Lige siden den fantastiske bog 2 Dragesværdet har jeg ventet på, at Sarina skulle rejse igennem portalen og endelig finde ud af, hvordan verden og situationen ser ud på den anden side samt hvor meget der har ændret sig. Rejsen går på ingen måde stille for sig, alt er ved at gå galt. Ens nerver sidder udenpå tøjet og pulsen stiger endnu mere, da det afsløres, hvad der gemmer sig på den anden side samt hvad der er sket i alle de år, der er gået. Dette er ikke kun en nervepirrende fantasyroman, men i allerhøjeste grad en bog, der rammer en dybt i hjertet og giver stof til eftertanke. Man kommer helt tæt på en meget vigtig karakters følelser, overvejelser, bekymringer og skelsættende beslutninger gennem nogle meget personlige og hjerteskærende breve. Der udvises en enorm viljestyrke, tålmodighed, mod og uselviskhed, som jeg nærmest ikke har set mage før. En villighed til nærmest selvofring for at gøre en positiv forskel for verden. Brevene var meget overbevisende og følelsesladede og ramte mig lige i hjertet. Men jeg synes desværre også, at de kom til at fylde alt for meget i bogen, så der ikke var plads til så meget handling, action, drager og eventyr, som jeg havde håbet på (og set frem til).  Jeg er helt vild med det imponerende og komplekse univers, som forfatteren har skabt. De helt unikke væsner, deres historie og oprindelse. De skønne, dybe og spændende karakterer, deres personlighed, udvikling, viden, magi og kamp for overlevelse samt den mystik, som der stadig omgiver dem, så man altid higer efter at vide mere om dem. Det er en serie, der indeholder alt hvad et fantasyboghjerte kan begære af sej, mind-blowing magi, imponerende drager, masser af mystik & hemmeligheder, afsløringer, spænding og ægte eventyr. Jeg havde forventet, at bog 3 fortsatte denne eventyrlige og actionmættede stil for fuld udblæsning, men i stedet fokuserede bog 3 desværre, for mig , for meget på brevene og omgivelsernes katastrofale tilstand end på magien, eventyret, action. Det var meget dystert og dystopisk, mere end feel-good imponerende magisk fantasy. Jeg higede efter mere om dragerne, dragefolket og hele det gennemførte univers, som forfatteren har skabt. Måske var mine forventninger forkerte. Jeg håber så meget på, at der kommer flere bøger i denne serie, for jeg er på ingen måde klar til at slippe dette univers og dets karakterer.


EKSEMPLER:

Allerede fra den første side suges man helt ind i den nervepirrende handling. Spændingen er i top og forfatterens sprog stråler:"Mibbiq skuttede sig i sin kutte og lod blikket glide ud ad vinduerne. Udenfor kunne man ane de hvide toppe gennem  de disede formationer under dem. En ildvarslende stilhed susede omkring dem i samhørighed  med vinden udenfor deres flyvende bjergsø. " (side 9).

Samt : "Mørket omsluttede hende sammen med stilheden. Mudderet slikkede sig op og ned ad hendes krop, svøbte hende i sin favn og hviskede hånende om en alt for tidlig grav...Hun tvang sig selv fremad. Hendes arme var iskolde...Bredden var tæt på, men hendes krop sank stadig. Mosen hev i hende, trak hende nedad, som kendt den til hendes hjertes længsel om at vende tilbage" (side 11)

Dragende og meget sanselige beskrivelser af de imponerende og eventyrlige omgivelser: "Efterhånden, som de kom længere hen ad stien, brød orange og gulligt lys frem fra trætoppene. Queridor så op og kunne genkende de træhuse, som skovelverne normalt boede i... formet som hytter, der sad fast på siden af træstammerne. Enkelte stod endda på jorden og var forbundet via flettede lianer og træstiger...Enkelte af dem havde store åbne glasfacader...Stien snoede sig ind og ud mellem hytterne, mens duften af adskillige krydderier blandet med skovens friske muld blandede sig i hans næsebor...." (side 179)

Meget nervepirrende, vigtige og mystiske ord: "Verden søger mod sig selv. Dens dele er flere. Som månen og solen søger de hinanden men lykkes aldrig. Jorden rumler i vrede" (side 231)

Bogen indeholder også meget rørende passager,  som virkelig giver en tårer i øjnene og en klump i halsen : Jeg flygtede dengang og lod byen og far blive tilbage.  Det gør jeg ikke igen. Selvom tårerne løb ned ad hendes kinder, skælvede  hendes stemme ikke en eneste gang...Din far ville være stolt, sagde han stille...( side 150)

TEMAER & BUDSKABER:

Et af de største temaer er, hvordan vi behandler den jord, som vi bor på. At vi skal huske at behandle dem ordentligt. Ikke overforbruget og forurene.  Derudover handler den om stærke uudbrydelige bånd og at være villig til at ofre alt for at redde verden også endda på bekostning af ens egen livskvalitet.  En hjerteskærende historie om enormt mod, viljestyrke og tålmodighed.




g giver 4 / 6 stjerner.

skrevet af Youlooklikeabook 


Årsagen til de manglende to stjerner er, at bogen er lidt for dyster og tragisk for min smag. Der er meget fokus på brevene,  ødelæggelser og den katastrofale situation i forhold til ægte fantasy med masser af eventyr, drager,  magi, spænding og action.


Jeg er helt vild med de kapitler, hvor vi følger Queridor. Hans personlighed, udvikling og magi er bare så spændende.  Men han formår stadig at være omgivet af en masse mystik og jeg higer efter at vide endnu mere om hans fortid,  nutid og særlige evner. 





Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva

Interview med Heidi Keller