Hertugindeprojektet af Sabrina Jeffries


Hertugindeprojektet af Sabrina Jeffries, udgivet 2022. Flamingo forlaget.

*Reklame/ anmeldereksemplar fra Flamingo books 

(Project Duchess på engelsk. 1. del af Duke Dynasty-serien)

Wauw! sikke en pageturner. Jeg kunne slet ikke lægge den fra mig og ville heller ikke have, at den endte. Karaktererne tryllebandt mig fuldstændig. Det er en vidunderlig, rørende, humoristisk og hot historisk romance med et twist af krimi. Den var så nervepirrende og underholdende og medrivende, at jeg var helt opslugt. Karaktererne emmer af personlighed med masser af lag og rørende baggrundshistorier, som skar i hjertet og fik mig til at holde endnu mere af dem. De har begge masser af stædighed og ben i næsen og deres vidunderlige humor, tanker, følelser og indre kamp var så underholdende og sjov, at jeg ikke kunne undgå at få et stort smil på læben. Der er masser af ping pong spil, humor, hede blikke og kemi i mellem dem, som bare stiger og stiger samt dampende hede scener, der får kinderne til at rødme. Jeg er helt vild med, hvordan handlingen folder sig ud samt hvordan vi ganske gradvist lærer sandheden om begge karakterers liv at kende. De gennemgår en enorm udvikling. Dialogen er så levende beskrevet, at den virker autentisk. Forfatteren forstår virkelig at tryllebinde sine læsere med sine ord, plot og karakterer, så man fuldstændig glemmer tid og sted. Sideløbende er der et nervepirrende mord-mysterium, som skal opklares og man sidder på kanten af stolen, mens de forskellige teorier og spor afdækkes og der efterforskes og spioneres. Er dødsfaldene en ulykke eller er det i virkeligheden mord? Og hvis det er, hvem har så begået dem og hvorfor? Der er masser af familiedrama, uspekulærte løgne og manipulation, men der er også rørende øjeblikke og misforståelser, som går lige i hjertet på en. Ydermere lærer man en hel del om den tids tankegang, skikke, manerer og rettigheder samt hvor hurtigt ens liv kan ændrer sig, hvis der sker hændelser, som påvirker ens ry og fremtoning. Det er meget berigende og spændende samt giver stof til eftertanke angående hvilket liv, folk levede dengang og hvordan man selv ville have tacklet det.  Jeg er helt vild  med Sabbrina Jeffries måde at skrive og formulere sig på samt hendes evne til at flette intens romance, familiedrama-og konflikter, det historiske og mordmysteriet sammen, så alle elementerne tilsammen skaber den perfekte balance, hvor alt går op i en højere enhed uden et eneste kedeligt øjeblik.

EKSEMPLER:

Der er helt vidunderlige hotte scener, som både får kinderne til at rødme, pulsen til at stige og et stort smil frem på læben: "Du godeste, han kyssede hende. Hertugen af forbandede Greycourt kyssede hende! Og det var overhoved slet ikke sådan, hun havde forestillet sig det. Hans kys var let og prøvende, som om han ventede, at hun ville skubbe ham væk. Men det var hun ude af stand til . Åh du milde, følelsen f hans mund mod sin, smagende og prøvende, som for at vurdere, hvor bløde hendes læber var, var en berusende følelse ulig noget andet" (side 108)

"Sådan var det at blive kysset, virkelig kysset."(side 108)

"Foreningen af læber, munde og tunger var vidunderlig" (side 108)

Der er masser af humor, hvor man griner højlydt: "Der er mange ting, du kn gøre for at holde en mand på afstand. Så snart han nærmer sig dig, kan du bryde ud i et hosteanfald, som helt sikkert vil få ham til at ændre retning. Ingen mand vil risikere at blive smittet af din forkølelse. Netop, sagde Sheridan, og det hosteanfald vil også jage alle de andre gentlemen væk", Hvis de lader sig skræmme væk så let, så er vi alligevel ikke interesserede i dem", sagde Gwen" (side 190) Denne passage er en af mine favoritter i bogen. 

Dette er så rørende en sætning: "Du er sjælden" siger Grey 


TEMAER & BUDSKABER:

Dette er en helt vidunderlig feel-good romance, men samtidig formår forfatteren også at belyse nogle mere alvorlige temaer som fx omsorgssvigt, dårlige forældre, straf og krænkelser samt det ubehag, som det kan medføre. Disse temaer rammer en dybt i hjertet og man får virkelig lyst til at kramme karaktererne eller tage tilbage i tiden og redde dem. Et barn bør altid føle sig tryg og glad med sine allernærmeste familie.  Men heldigvis formår forfatteren at behandle disse temaer, så de aldrig bliver for tunge og hårde. De beriger derimod karaktererens dybde og øger ens medfølelse for dem. Man kan mærke den kamp, som de har måtte gå igennem og hvor stærke de har måtte være. De gennemgår en meget stor udvikling igennem bogen, hvor de lærer at give slip på sin smertefulde barndomsminder, lade deres beskyttende parader falde og lukke nogen ind i sit hjerte. De lærer, at ægte kærlighed behøves ikke at gøre ondt, men kan faktisk helbrede en og berige ens liv, på en måde de aldrig havde troet mulig. Karakterernes rejse, tanker og følelser er helt sikkert noget, som giver stof til eftertanke og kan hjælpe andre mennesker i sammen situation.

Jeg giver 6 /6 stjerner.  Denne bog er helt fantastisk og jeg har allerede lyst til at læse den igen.

Skrevet af Youlooklikeabook


SPOILERALERT! Læs ikke videre medmindre du vil spoiles

&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Citat: "Greys kys i går havde fået hende til at tro, at det var muligt at nyde en mands kys.." (side 123) Dette citat er så rørende og ramte mig lige i hjertet. Det er hårdt når ens første erfaringer med kys og berøring har været ubehageligt og man tænker, at man aldrig kan nyde det senere hen.

"Vær du glad for, at jeg overhovedet vil have dig, tøs. De fleste mænd ville ikke ofre tid på sådan en mandhaftig skabning. Du er ingen skønhed"  (side 124) Omg! denne sætning knuste mit hjerte og det må helt sikkert have ødelagt Beatrice.


















  



"Du er sjælden" siger Grey 


Benedicte siger, at hun mener,  at Grey bare har udnyttet hende for at få informationer om Joshua.  At det hele har været en illusion.  Grey har såret hende dybt. Det ved han godt nu.  Benedicte siger, at hun er jo ikke noget særligt.  Men Grey roser hende.   Og så begynder han at røre hende . 

Grey prøver at forklare hvorfor han ikke vil giftes med nogen.  

Hvorfor bliver du så ved med at røre mig?  Grey: jeg kan ikke holde mig fra dig. Så kysser han hende intenst  . Han vil gerne være sammen med Beatrice siger han.  Citat her I begyndelsen af kapitel 16. 

Beatrice er ligeglad med om hun bliver hertuginde.  Hun må overgive sig til sit begær.  

Du kan godt lide det ikke? Jo.  Jeg kan vise dig mere nydelse end...

Hot scene.  De er ikke helt sammen.  Men de rører en del ved hinanden og får orgasme og mærker en enorm nydelse. 

Kapitel 17 

Så kalder Joshua på sin søster.  Og de skynder sig at rette på deres tøj.  Og ingen mistænker noget.  Så kommer Gwyn også.   Beatrice kender til det fordi hun stod for onkel Armies regninger. Gwyn er meget begejstret for at se bygninger. Og vil gerne se lysthuset og em særlig brønd. I mens truer  Joshua Grey at han godt kan se ,at Grey begærer hans søster og at han skal holde sig væk.  Ellers vil han udfordre ham til duel.  Men så tager Gwyn Beatrice under armen og de går.  Grey spørger om Joshua vil vise ham ruinen   det ksn Joshua desværre ikke . Han har nogle aftaler. 


Grey tænker at han aldrig har mødt en kvinde der har haft så stor en påvirkning på ham.  Han begærer hende så meget. 

Så snakker Sheridan og Grey igen sammen om Joshua. Onkel Armie overvejede at sælge Enkesædet hvor Beatrice og Joshua bor og måske havde Maurice også overvejer det. Dette ville være en god årsag for Joshua til at myrde dem . Men er Beatrice involveret? Har hun faket sit begær for Grey?  For at føre ham bag lyset. 


Han tager hen til Beatrice og Joshua og banker på. Joshua  er ikke hjemme.  Så Beatrice åbner døren.  De snakker om det hele og det ender med, at de har elskov sammen.   Grey forklarer, at han ikke har udnyttet Beatrice.   

Men de kommer til at falde i søvn og næste morgen finder Joshua dem og peger på Grey med sin pistol.  Men Beatrice beroliger Joshua.  Og siger, at hun har selv valgt at være sammen med Grey. Men så siger Jushua at han har læst i The Times,  at Grey er forlovet med Vanessa.  Grey er helt rystet.  Han siger at han  vil gifte sig med Beatrice.  Og at han vil tage til London med det samme og snakke med sin onde tante Cora fot det er helt sikkert hende der står bag.


Beatrice taler med Lydia,  Greys mor og hin fortæller også at der skete noget dårligt i hans barndom da han var hos sin tante og onkel.  Men at han ikke har ville tale om det .


Tante Cora har fået skrevet i avisen  ( den største løgn)  at Grey er forlovet med Vanessa sin kusine.   Men det er jo slet ikke sandt. Hverken Vanessa ellet Grey har lyst til at blive gift med hinanden . Grey siger, at han har informeret The Times om at historien er usand og at han skal giftes med Beatrice. 

Men så tilbyder han også ar fordoble Vanessas medgift for at afslutte sagen.  Og nævner hvor dårligt hans tante Cora behandlede ham som barn. 

Tante Cora beskyttede ham aldrig mod sin onkel.  

Hun er anderledes end nogen anden kvinde,  jeg har mødt. Siger han til Vanessa.  Og at han er dybt forelsket i Beatrice.   


Så vender Grey tilbage og snakker med Sheridan.  Han fortæller,  at han vil gifte sig med Beatrice.  


Kapitel 23.

Så tager Grey hen til Beatrice og Joshua og siger,  at han er kommet tilbage for at gifte sig med Beatrice. Grey fortæller,  at Sheridan tror, at  Joshua har myrdet Armie og Maurice. Så han stiller Joshua nogle spærgmål. 

Joshua var ikke hjemme,  da Onkel Armie døde.  Så fortæller Joshua hvor han var.

Han var hos en healer.  Hun er 70 år. En healer . Hende går han hos for at få sit ben til at helbrede sit ben.  Behandlingen har desværre ikke rigtig hjulpet.  Hun bruger urteomslag og overnatter der med omslaget på. Han har brugt så mange penge på det. 

Så spørger han angående Maurice.  Men den dag var Joshua og Beatrice i gang med at lave regnskab hele aftenen indtil de lyse timer.  Det havde Marice bedt om . Han skulle bruge regnskabet næste dag.




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva

Interview med Heidi Keller