Nevermoor af Jessica Townsend

NEVERMOOR af Jessica Townsend. 377 sider. Udgivet 2018. Gyldendal .

Spænd sikkerhedsselen og hold godt fast for i denne nervepirrende bog kommer man virkelig på det vildeste, total crazy og uforudsigelige eventyr med masser af magi og imponerende opfindelser. Worldbuildingen er så fantasifuld, kreativ og magisk, at jeg havde lyst til at bo i Nevermoor og opleve alt med mine egne eventyrlystne øjne. Jeg blev helt fortryllet af de talende dyr, drager, de magiske rum, tryllestøv og de skønne, farverige, finurlige karakterer med de sejeste evner, som jeg aldrig har set mage i andre bøger. Der er masser af spænding, action, uhygge og mysterier, som man higer efter at få afdækket. Hvad foregår der i virkeligheden og hvad er Morrigans sande særlige evne? Jeg tabte kæben af bare overraskelse, da de store afsløringer kom. Det er fascinerende, hylende morsom og rørende underholdning, som er total uforudsigelig. Jeg grinte, jeg fik tårer i øjnene og en stor klump i halsen og jeg blev ramt dybt i hjertet af Morrigans rørende historie. Det er skæve karakterer, der emmer af personlighed, helt unikke egenskaber, karisma, charme og varme. Jeg kunne ikke undgå at holde af dem. Morrigans liv ramte mig lige i hjertet. Jupiter North slog benene væk under mig og overraskede mig igen og igen. Han er helt vidunderlig og hjertevarm samt har så meget dybde, intelligens, opfindsomhed og kreativitet. Og Hawthorne elskede jeg også. Der er ægte hjertevarme venskaber, hvor karaktererne er der for hinanden gennem tykt og tynd og accepterer hinanden fuldt ud. Det er found family på den bedste måde, så jeg blev helt rørt. Dette er helt sikkert en must-read fantasyroman, som har fokus på vigtige problematikker og budskaber.  Fx ekstrem diskrimination, lavt selvværd, "Scapegotism". At alle mennesker og væsner er forskellige og unikke, men at man også fortjener at blive elsket og værdsat for den man er og set som den man er og ikke blive set ned på og holdt ude af fællesskabet. Morrigans liv, alt det hun har måtte gå igennem og den måde hun er på ramte mig lige i hjertet. Hun er en helt vidunderlig hovedperson og jeg ser meget frem til at følge hendes eventyr fremover.  Denne bog gav mig lidt House in the Cerulean Sea - vibes

Resumé:

Morrigan har altid fået at vide, at hun hun tilhører en ganske særlig gruppe af børn, der er forbandet og derfor er skyld i en hel masse ulykker, som sker i det område, som hun bor i. Morrigan er meget upopulær og folk er bange for hende. Selv hendes egen familie er kølige overfor hende, på trods af, at hun er spået til kun at leve cirka 11 år Men da hendes dødsdag nærmer sig med hastige skridt, begynder der pludselig at ske uventede ting. Morrigan dør slet ikke, men kommer et helt andet sted hen...Jeg blev dybt rørt af Morrigans situation og den måde folk behandlede hende på. Hendes liv ramte mig lige i hjertet.


EKSEMPLER:

Der er masser af spænding og uhygge: "Lamperne svingede voldsomt og kastede skygger gennem stuen... Gulvet begyndte at ryste igen, og i det fjerne hørte Morrigan noget, der lød som kraftig regn eller  - var det - hove? Hun vendte sig mod vinduet og mærkede en brændende, prikkende angst hele vejen ned ad rygraden. Panikken steg op som galde i hendes hals. Hun kunne se den. Hun kunne se sin død komme" (side 60).

Bogen er fuld af overraskelser og humor: "..Og hvad end du gør, må du ikke lukke øjnene". "Hvad sker der, hvis jeg lukker øjnene?" "Så går du glip af alt det sjove" (side 67)

Der er vise guldkorn:"Hvis man ikke er ærlig, målbevidst og modig, så betyder det ikke noget, hvor talentfuld man er ". (side 369)

Der er masser af hjertevarme, kram:"Jupiter trak hende ind til sig i en tæt omfavnelse, der var lige ved at kvæle hende..."(side 370)

Masser af sjove passager: " Fen slikkede hendes hår, indtil det nærmest kunne stå af sig selv" (side 370)

Jeg kan også varmt anbefale at lytte til lydbogen. Det er en rigtig godt indlæser.

Der er 3 bøger i serien indtil videre, men der skulle gerne komme en fjerde bog i år.


Jeg giver 5 store stjerner/ 6

Jeg meget frem til at læse videre i serien.


Skrevet af Youlooklikeabook

Bogen er et købt eksemplar

 

SPOILERALERTS! Læs ikke videre medmindre du vil spoiles

Jeg er helt vild med Araknopoden

Jeg er helt vild med Jupiters personlighed, hans varme og hans særlige evne og at han kan vise Morrigan, hvordan det er at have hans evne, 

Jeg er helt vild med paraplybanen og alle de magiske og sjove elementer.  Jeg er vild med Jupiter,  hans personlighed og varme.  Han holder virkelig af Morrigan. 

Jeg er også helt vild med Hawthorne.  Sikke et farverigt persongalleri.  Vampyr frank.  Sangerinden . Katten Fenestra

Jeg er helt vild med Hotel Deaucailan er så sejt og magisk 


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Interview med Heidi Keller

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva