Hook, Line and Sinker af Tessa Bailey

 


Hook, Line and Sinker af Tessa Bailey. 353 sider. Udgivet 2022. Avon forlag.

Det er slow burn, hylende morsom, dampende hed, saftig og rørende romance, hvor man sidder på kanten af stolen, mens man af bare spænding venter på, hvad karakterernes næste træk er? Kan de forblive venner eller overgiver de sig og hvornår og hvordan sker det? Dialogen var så levende, underholdende og humoristisk, at jeg grinte højt mange gange og rødmede også. Dette er den perfekte bog til ferien, da siderne nærmest læser sig selv og den er så underholdende og nervepirrende, at man ikke kan lægge den fra sig. En vidunderlig feel-good rom com med troperne friends-to lovers, forced proximity. Men den indeholder også dybere temaer, som rørte mig meget. Begge karakterer går igennem en stor udvikling og opdager nye sider af sig selv.

RESUMÉ: Fox er en meget lækker fisker, som har et forfærdeligt rygte som en meget populær damernes mand/playboy. Men Hannah og ham er blevet rigtig gode venner (i forrige bog). De er begge vilde med musik og gamle vinylplader. De har skrevet et hav af sms´er og har en rigtig god connection, dialog og humor. Men så har Hannah brug for et sted at bo, mens det filmhold, som hun arbejder for, skal optage en film i byen. Så hun flytter ind hos Fox. Fox har aldrig haft en kvindelig ven før og det er virkelig en udfordring for ham. Mens Hannah er fast besluttet på, at de forbliver venner. Hun vil ikke være endnu en af hans erobringer og desuden er hun forelsket i instruktøren på filmen.  Men gradvist stiger temperaturen i Fox lejlighed og stemningen ændrer sig. Tiltrækningen er svær at ignorere. Kan de forblive venner eller gør den "close proximity" dette umuligt?  

Jeg kan rigtig godt lide en måde handlingen foldede sig ud på. At vi fik lov til at se Hannah og Fox som venner først. Læse deres meget underholdende sms' er til hinanden. Mærke det bånd, som de har til hinanden, deres varme og humor. Deres fælles interesse for musik og gamle vinylplader. Udviklingen fra venskab til hede øjeblikke skete meget gradvist og tingene gik ikke for hurtigt eller nemt. Det kunne jeg rigtig godt lide. Jeg er helt vild med, at forfatteren har benyttet flere synsvinkler og vi derfor kommer vi helt tæt på de to karakterer og hører deres allerinderste tanker, følelser og indre diskussion med sig selv, mærker hvordan de kæmper imod tiltrækningen og dilemmaet. De er jo begge så glade for deres venskab og vil ikke risikere at miste det. 

Fox er så underholdende og vidunderlig.  Han fremstår som en meget sød, høflig og charmerende mand, der er yderst tiltrækkende. Han er kendt af alle som en total inkarneret playboy, damernes mand, som kun er interesseret i forhold uden rigtigt indhold og forpligtelser. Men gradvist i løbet af historien, ser vi en anden og dybere side af Fox. Hans baggrund og ægte personlighed rørte mig så dybt og fik mig til at elske ham endnu mere. Jeg er helt vild med hans humor, måde at tænke på og tale på. Min absolut yndlingsting ved denne bog er helt klart Fox og hans enorme udvikling. Men Hannah går også igennem en stor udvikling. De er så gode til at støtte hinanden. Slutningen fik virkelig glædestårerne frem i mine øjne.

Dette er ikke blot en overfladisk og underholdende rom-rom, den har dybde både i karaktererne og i handlingen. Den har også fokus på vigtige og relevante temaer, som læseren vil kunne spejle sig selv i og bruge til noget fx som usikkerhed, dårlig selvværd. fordomme og drillerier fra venner.  Hvor svært det kan være at få lov til at udvikle sig og blive et bedre og anderledes menneske, hvis ens omgangskreds hele tiden holder en fast i den, man plejer at være, i stedet for den man faktisk er nu. Det kræver en enorm styrke at bryde ud at sit gamle mønster og vane. At mærke efter hvad man virkelig selv har lyst til og behov for i stedet for bare at fortsætte i den gamle gænge.  Denne bog er også som en rejse tilbage i tiden, hvor en af karaktererne finder sine rødder og connecter med sin familie. Dette tilføjer også et dybere lag til historien. 

NB ! Dette er bog 2 i serien om Bellinger søstrene. Bog 1 hedder It happened One Summer. Den bliver snart filmatiseret. Men denne bog kan også læses alene. Men man får mest ud af den, hvis man læser bog 1, fordi det er her, at Fox og Hannah bliver venner. 

Jeg kan også varmt anbefale lydbogen. Den er helt fantastisk indlæst at Lauren Sweet. Jeg læste skiftevis den fysiske bog og hørte lydbogen på mofibo. 


GODE CITATER FRA BOGEN:

" If they can find a reason to laugh with me on the worst day" citat vigtigt.  Dette ville være den rigtige mand for Hannah, siger hun

"I have never had you, and your body haunts mine"

Dette er en dejlig feel-good rom com. Den har mine varmeste anbefalinger. 

Læs også gerne min anmeldelse af It Happened One Summer.


Jeg giver 5 store stjerner/ 6

Skrevet af Youlooklikeabook.

Spoileralert: Læs ikke videre medmindre du vil spoiles.

Hannah hjælper Fox med at komme sig over sin fortid. Hun er der virkelig for ham som en støtte. Hun tror på ham. Hun ved, at han kan være mere.  Dette er den mest rørende del ved bogen. Hun nægter at give op. Hun lader ikke andres dårlige udtalelser og mening om Fox påvirke hende. Jo mere hun lærer ham at kende, desto mere ved hun, at han er en anden, en han plejer at være. Han har et stort hjerte og han kan godt elske. Han er ikke overfladisk og kold. Venskabet med Hannah har gjort så meget for ham

Supergodt citat: "There was never going to be a life away from you, because, Jesus, that's no life at all. You Hannah. Are my life. I love you. I am coming home" 

Og Fox mor siger: "I could tell by the way you looked at her, she was something real special".  " How did I look at her?" He was afraid to find out.  Ah, son. Like a summer day showing up after a hundred years of winter" 

"The little red dress, though. He loved it - and he hated it with every fiber of his being. Because she didn't wear it for him .She wasn't even kissing him for him" (page 87 . chapter 8)

Jeg er også helt vild med den connection, som Hannah får med sin afdøde far. At han ikke kun er en afdød, som hun nærmest ikke kender, Men at han kommer til at betyde noget og blive en del af hendes liv. Hun ser ligheder i mellem dem. Det er som en rejse tilbage i tiden, at hun er kommet til Seaport.

Sådan en rørende scene;

For lægger mærke til Hannahs flotte øjne og mund i måneskinnet.  Han har lyst til at kysse hende.  Men en mand råber,  at Hannah skal løbe væk fra Fox. Så tarveligt.  Fox bliver ked af det indeni.  Hvem er de ? Spørger Hannah.  De råber flere gange.  Hannah råber tilbage til dem og sætter dem på plads. Der er aldrig nogen,  der har forsvaret ham på den måde. 

Jeg er også helt vild med Opal og hele det lille bysamfund.

Side 319

 "Let's stay together.... sang så romantisk...

"This girl, this one-in-a billion angel of a girl, loved him. He loved her back in a wild, desperate, incontrallable way. And he didn't know how to build a home with her, but they would figure it out together. that he was positive about " 

"Jesus, Hannah", he whispered in a rough voice. "Do you ever get so happy, you can barely stand it?". "Yes" She reached up and cradled his jaw. "With you?" "All the time".










Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Interview med Heidi Keller

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva