Kardemomme og kornblomster af L Sherman



Kardemomme og kornblomster af L Sherman. Udgivet 2022. Augusta Publishing

Trænger du til en intens, saftig, romantisk ferie til det vidunderlige og hyggelige Aalbæk nær det smukke Skagen, hvor havet bruser og duften af hjemmebagte kardemommesnurrer indhyller dig fuldstændig, så du glemmer alt omkring dig? Så skal du læse L Shermans nyeste romance. Det er en velskrevet, vidunderlig, hjertevarm og hjerteskærende romance, som emmer af stemning, intensitet og atmosfære. Jeg er helt vild med, hvordan handlingen foldede sig. Hold op! hvor var den nervepirrende fra start til slut. Der var så vilde plottwists og overraskelser, at jeg næsten mistede håbet og holdt op med at trække vejret. Den var på ingen måde forudsigelig og havde også masser af lag. Det er en romance med voksne, modne mennesker i slutningen af 30'erne, der har fortid, forpligtelser og forretning. Det er "second chance love" , som kræver stort mod og hvor et meget stort og besværligt puslespil skal hænge sammen. Men tiltrækningen, amorinerne i luften og en nærmest synlig kemisk  elektricitet er svær at ignorere for karaktererne. Dialogen er meget levende og helt i top. Der er masser af ping pong spil og dybe samtaler mellem karaktererne, så man keder sig ikke i et sekund men rives fuldstændig med af handlingen.

Ydermere må jeg virkelig rose forfatteren for at være en sand mester til at gengive omgivelserne så levende og sanselige, at jeg tror, at jeg har været i Aalbæk, hørt havets brusen, indåndet den friske havluft og spist de hjemmebagte kardemommesnurrer. L Sherman skaber bøger som man vil bo i, bøger man ikke vil hjem fra.  Jeg vil til Aalbæk snart.... 

KARAKTERER:

Karaktererne er dybe, intelligente, tænksomme, velovervejede og virkelighedstro. De kom i den grad ind under huden på mig og ind i mit hjerte, da jeg virkelig kunne relatere til deres dilemma, komplikationer, overvejelser og bekymringer.  Forfatteren formåede i den grad, gennem karakterernes handlinger, reaktioner og følelser, at få mig igennem hele følelsesregistret. Der var virkelig nogle meget hjerteskærende og gribende passager, som gjorde helt ondt på mig. Der var også nogle helt vidunderlige romantiske scener, hvor jeg fyldtes med stor glæde og et smil på læben. Og der var en skøn humor og lidt venskabeligt drilleri med et glimt i øjet. 

Jeg er helt vild med, at forfatteren benyttede flere fortællersynsvinkler, så man havde mulighed for at komme helt tæt på karaktererne. Det øgede spændingen og indlevelsen betydeligt. Det er kort sagt et helt suverænt karakterarbejde. 

Vinnie har levet i et "dødt" ægteskab i årevis og har slet ikke fået sine behov tilfredsstillet eller følt sig værdsat eller set. Og nu skal hun tage springet til noget helt nyt. Tro på sig selv igen og være modig. Jeg synes virkelig, at hun er en sej kvinde. Jeg følte med hende hele vejen. Hun gennemgår en meget stor udvikling og skal være så stærk. Hun skal forsøge at finde et stærkt sted i sig selv, hvor hun kan stå fast, selvom alt nogle gange er total kaos. 

Forfatteren har ligeledes gjort et stort arbejde mht at det forretningsmæssige aspekt og planerne for Aalbæk mm . Hun har tænkt på alle lagene i sin historie ned til mindste detalje.


EKSEMPLER:

Der er vidunderlige romantiske øjeblikke: " ...Men X greb mig og holdt godt fast i mig. Mit hjerte bankede lidt hurtigere, og det var ikke fordi jeg var forpustet. Et par sekunder stod vi bare og ventede på at få fodfæste igen. Mit blik fandt hans brune øjne, og dér, ja lige dé var mit øjeblik...Læber så indbydende"...(side 47)

Der er mange hede øjeblikke:"Jeg tog en dyb indånding, og et sekund efter mødte hans læber mine. Den svimlende euforiske følelse gjorde mig ør...Hans læber var bløde mod mine...Et begær, jeg ikke før havde kendt, tog over. Måneders fantasier, savn, tilbedelse på afstand blev kanaliseret i et enkelt kys. Et kys jeg ville huske for evigt..."(side 79) Dette er en af mine absolut favoritscener. Den er så velskrevet, mærkbar og romantisk fyld med store følelser. Længsler og begær der endelig bliver opfyldt og tilfredsstillet.

Der er beskrivelser af madlavning, så ens mund løber i vand: "Vi skal have en god Barolo til stegen...Hvor var det dejligt naturligt at lave mad med ham...Han var både opmærksom og flirtede diskret med mig...Jeg følte det nærmest som om jeg var trådt ind i min egen drøm. Inden mine tanker ledte mig helt af sporet, begyndte jeg at tilføje det smeltede smør...Det var hemmeligheden bag en god bearnaise; svag varme, tålmodighed, og så måtte man ikke stoppe med at piske...Steg og kartofler er klar. Hvordan ser det ud med saucen? Den er også helt perfekt." (side 73-74).

Jeg kunne skrive mange flere eksempler, men jeg vil helst ikke spoile handlingen for meget.


TEMAER & BUDSKABER:

Dette er ikke kun en medrivende, underholdende og saftig romance, der bliver virkelig taget nogle meget vigtige og relevante emner op til overfladen fx skilsmissesituationen. Hvordan får man det hele til at fungere, når man er så mange partere? Hvordan indleder man et rigtigt parforhold efter så mange år med den samme mand? Hvornår ved man, at man er parat? Hvilke overvejelser gør man sig? Det er virkelig en romance, der kommer dybt ind i hjertet og giver masser af stof til eftertanke. De fleste romancer omhandler ofte helt unge mennesker, men her er der tale om modne personer med masser af livserfaring, bagage og forpligtelser. Det er en helt ny målgruppe og jeg synes, at L Sherman gør det fremragende. Karaktererne føles meget autentiske og virkelighedstro. Denne romance inspirerer og motiverer i den grad sine læsere til at kaste sig ud i det, give sig selv en "second chance", En ny begyndelse, briste eller bære, for livet skal leves og nydes i fulde drag og selvom man ikke er helt ung, så er det på ingen måde for sent at prøve noget nyt og eksperimentere og leve livet fuldt ud på alle måder. Man kan godt have "eventyr" i hverdagen. Man skal huske at forkæle sig selv på alle planer. At være skilt, enlig med børn mm skal ikke begrænse en. At syne hen og give op fordi det er for uoverskueligt er ikke en mulighed!!!Bare læs denne romance. Helst før din nabo...eller sammen med ham!!! Denne bog handler om nye begyndelser på flere planer. Måske kan den også starte din nye begyndelse...


READALONG: 

Denne bog blev læst i forbindelse med en readalong, som jeg var vært for sammen med bookworm_dk  Det var rigtig hyggeligt at læse den sammen og dele sin læseoplevelse og reaktioner undervejs. Vi gik igennem alle de store følelser sammen og var også chokerede sammen. Så læseoplevelsen blev endnu mere intens og berigende. Jeg ser meget frem til at læse videre i serien.

Jeg vil også lige benytte lejligheden til at rose og anbefale den supergode lydbog indlæst af Heidi Keller og Pelle Emil Hebsgaard. De indlæste med meget stor indlevelse og er så dygtige. De er begge nogle af mine absolut favoritindlæsere.

Ydermere vil jeg også rose den utrolig flotte og stemningsfyldte forside lavet af Simon Zander. Jeg er fuldstændig vild med alt ved den, farverne, farvesammenspillet, detaljerne og motivet. Den er som et kunstværk, man bare har lyst til at kigge på hele dagen. Den emmer af sommer, glæde og kærlighed og jeg bliver helt glad for at kigge på den og længes efter ferie, hav og strand.

Jeg giver 6 stjerner/ 6

Skrevet af Youlooklikeabook

Bogen er et købt eksemplar.


SPOILERALERT!!! LÆS ikke videre medmindre du vil spoiles!!

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Bogen kunne måske godt have været en anelse længere, slutningen var en anelse kort, men den var meget velskrevet og frembragte store følelser og kom helt ind i hjertet på mig. Så jeg var ikke i tvivl om min rating. Jeg sad med tårer løbende ned ad kinderne i bogens sidste sider.  Slutningen var så rørende og så uventet. 

Sexscenerne var ikke lige mig personligt i denne bog, men karaktererne nød dem og de passede godt for dem (og budskabet i bogen om at gøre ens liv mere levende og "eventyrligt" og det er jo det vigtigste!!!  (jeg er personligt lidt mere romantisk anlagt) Jeg er vild med alle karaktererne og at de føles så ægte med masser af personlighed. 

Henrik er så galant, høflig og laver vidunderlig mad. Han er så sød og forstående overfor Vinnie og en rigtig god lyttet. L Sherman forstår virkelig at lave nogle empatiske, charmerende og lækre mænd. Henrik er virkelig god til at mærke efter, hvad Vinnie gerne vil have. Han presser hende ikke. Henriks liv har taget en helt ny og bedre drejning, siden han flyttede til Aalbæk. Han kan trække vejret helt ned i maven nu og føler sig mere i balance.

Jeg er hel vild med den sjove plakatscene. Ih ! hvor jeg grinende og blev helt rød i hovedet på Vinnies vegne. Det var en skøn scene.

Jeg er helt vild med Aalbæk oplevelsespakken. L Sherman er genial. Alle feriebyer burde bruge hende som konsulent 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Interview med Heidi Keller

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva