It Happened One Summer af Tessa Bailey



It Happened One Summer af Tessa Bailey. 385 sider. Udgivet 2021

Wauw! Sikke en skøn feel-good romance pageturner, hvor modsætninger mødes og den vildeste kemi opstår, som ikke kan ignoreres. Jeg kunne slet ikke lægge den fra mig og var helt opslugt, mens jeg både grinede, blev rørt og rødmede over de dampende varme scener. Det er en vidunderlig, rørende, humoristisk, hjertevarm og saftig romance om at starte helt forfra, rejse tilbage til sin barndomsby og opdage en helt ny side af sit liv, som man slet ikke kendte til. Byens atmosfære, historie og beboere bliver alle en meget større del af hovedpersonen Pipers liv end hun nogensinde ville have forudset. Hun gennemgår den vildeste udvikling i løbet af bogen og finder en helt ny side af sig selv frem. Før blev hun opfattet som en "overfladisk airhead", der mest fokuserede på at øge sin popularitet på SoMe, men nu stråler Pipers hjertevarme og hjælpsomhed ud af hende i det rigtige liv. Der er faktisk mange flere lag og følsomhed i hende, end man først lige antager. Hendes skønne personlighed, fortidens ar og usikkerhed kom helt ind under huden på mig og jeg kunne ikke undgå at holde af hende. Pipers stærke og tætte bånd til hendes søster Hannah var meget velskrevet, men også den måde hun gradvist opbygger et venskab og tættere relation til nogle af byens andre beboere er så rørende.  Hun ændrer sig, men hun ændrer også andre og gør en forskel. Jeg er helt vild med den måde handlingen folder sig ud på og kunne se den helt tydeligt for mit indre blik som en film (og denne bog bliver faktisk snart filmatiseret)  Dialogen var meget levende med masser af ping pong spil og karaktererne havde en mærkbar personlighed. Forfatteren har virkelig skabt et farverigt persongalleri. Jeg er helt vild med forfatterens underholdende skrivestil, som kombinerer humor med rørende, hjertevarme og saftige øjeblikke samt at hun har benyttet flere fortællersynsvinkler, så man kommer helt tæt på karakterernes følelser og tanker. Dette giver bogen mere dybde og gør den mere medrivende. Den intense kærlighedshistorie og en vis fisker slog fyldstændig benene helt væk under mig. Jeg havde slet ikke lyst til, at bogen endte. Jeg ville bare have mere. Wauw! den mand er helt fantastisk. En af de lækreste fiktive mandlige karakterer, jeg har mødt. Jeg kan slet ikke vendte med at se filmen. I Hook, Line and Sinker hører vi om Pipers søster Hannahs kærlighedshistorie.  

RESUMÉ:

Piper virker umiddelbart som en ret overfladisk, materialistisk ung 28 årige kvinde. Hendes højeste prioritet er at gøre det bedste indtryk på sine sociale medier. Midt i en fest bliver hun pludselig uden varsel kaldt for "airhead" og dumpet af sin kæreste. Hun græder ikke eller er uhøflig (for det vigtigste er at hun gør et godt indtryk - men hun har lyst til at græde). Hun beslutter derimod at holde en kæmpe fest på et hotel. Men festen går helt galt og hun ender i fængsel. Heldigvis betaler hendes søster Hannah kautionen). Men hendes stedfar, som naturligvis er meget meget vred, føler at Piper bør straffes og sender hende afsted til den lille fiskerby Westport, hvor hendes far har efterladt en gammel bar i 3 måneder.  Stedfaren er træt af Pipers uansvarlige opførsel.

 EKSEMPLER:

Jeg er fuldstændig vild med supermarked scenen. Den er bare så underholdende og sjov fyld med god dialog: " But when he turned the corner into the next aisle, she followed, trying to look like she knew what she was doing by putting apple cider vinegar and lima beans in her cart...He set down his cart and crossed his arms " Just what the hell are you planning on making with that combination?". "Something to poison you with would be nice"(side 51-52)

Der er hotte, saftige scener, som får ens kinder til at rødme:" The mouth that found hers was tender and hungry, all at once. Worshipful, but restraining an appetite like she'd never encountered...he just devoured her...This huge, gritty badass of a man moaned like he'd never tasted anything so good in all his life and he needed to get more" (side 163-164)

Åh! en helt vidunderlig forelskelse: "Lord, she was even prettier with the sunset in her eyes" (side 83)

En total rørende sætning, som rammer en lige i hjertet: "I can be in a room full of people that I know and still not feel like I belong" (side 47)

Dette er Pipers egne ord om, hvordan hun havnede i Westport: "I had a bad breakup. A public one. And I didn't want to be labeled social media pathetic, right? So I mass texted hundreds of people and broke us into the rooftop pool at Mondrian. It got out of control...So, I got arrested and almost cost my stepfather the production money for his next film. He sent me here with barely any money to teach me a lesson...and force me to into being self-sufficient..." (side 88-89)

Total sjov passage: "Tanner is over there" Sanders said..."He's been on vacation since two thousand and eight" (side 36)

TEMAER & BUDSKABER: Stærke familiebånd. at finde sine rødder, historie og identitet. Om at mærke efter, følge sit hjerte. Tillade sig selv at elske og blive elsket fuldstændig og give slip på sin usikkerhed og begrænsende tankegang. Om at finde ud af hvad der virkelig betyder noget, når alt kommer til alt. Hvem er de vigtigste personer i ens liv, som virkelig er der for en, fordi de holder ægte af en? Denne bog er ikke kun en underholdende romance, men sætter fokus på meget aktuelle temaer, som virkelig giver stof til eftertanke angående vores opførsel på de sociale medier. Hvor meget betydning vi giver det. Det må være svært at være så kendt og populær på de sociale medier, at det nærmest mere er ens liv end ens rigtige fysiske liv. Hvordan kan man vide, hvem der er ens ægte venner, der kan lide en pga ens personlighed og handlinger og hvem, der kun er ens venner pga at man er populær på de sociale medier ? Pipers historie får en til at tænke på, hvordan de mest populære SoMe kendisser er i virkeligheden? Bag den perfekte facade af smukke fotos. Om de også har nogle udfordringer.  Hvem er vi uden vores sociale medier? Ydermere har bogen fokus på selvværd. Man må aldrig give andre mennesker magten til at ødelægge ens selvværd helt. Man må tro på sig selv. Finde ud af hvad man er god til og hvad ens ægte kvaliteter er. Alle er unikke.

Jeg giver 6 / 6 stjerner . 

Jeg fik meget mere, end jeg havde forventet af denne bog. Dette var min allerførste Tessa Bailety bog og det bliver helt sikkert ikke den sidste.

Supergod lydbog på engelsk indlæst af Charlotte North. Den varer 10 timer og 48 minutter. Jeg har både læst den fysiske bog og hørt lydbogen på mofibo skiftevis. Der er 1,100 bedømmelser på mofibo 3,9 i rating. Bogen er en USA TODAY Bestseller. Der er 200,822 ratings på Goodreads.  


Skrevet af Youlooklikeabook


SPOILERALERT!!! Læs ikke videre medmindre du vil spoiles

De to søstre opdager en helt ny del af deres liv, som de slet ikke kendte til. Det er i høj fra en trip down memory lane . En slags rejse tilbage til deres rødder og familie.  Men også en rejse hvor Piper bliver klogere på sig selv og hvad der er det allervigtigste,  når alt kommer til alt. Hun lærer sig selv at kende på en helt ny måde. Og selvom hun føler sig langt væk fra sind vante  instagram omgivelser og fancy LA så blomstrer hun i den grad i sit nye hjem i Westport.  Hun finder helt nye egenskaber hun slet ikke vidste at hun havde.  

Jeg er helt vild med, da de to Bellinger søstre / Piper og Hannah ankommer til Westport til den bar, som de har arvet af deres far (der skulle være en lille lejlighed ovenpå, som de kan bo i, i de tre måneder de skal være der.) Baren og lejligheden er simpelthen så snusket, faldefærdig og beskidt, at de får et kæmpestort chok.  Baren hedder "no name" og deres dar havde eller betalt en for at holde baren pæn og ren. Men han sidder bare og sover og har holdt "ferie" i årevis, siger de lokale fiskere, som opholder sig i baren:"Tanner is over there" Sanders said..."He's been on vacation since two thousand and eight" (side 36)

 Fiskerne er ikke vant til at se to kvinder fra L.A. Det er meget underholdende og sjovt at læse om deres reaktion.

De to søstre har hele 7 kufferter med. (sjovt) 

Jeg elsker supermarkedscenen. Den er så underholdende og sjov. Piper er slet ikke vant til købe ind og Brendan, en lokal fisker hjælper hende lidt. 

Modsætninger mødes:Brendan og Piper er på mange måder hinandens modsætninger. Han har aldrig haft en instagram konto og hun er "the queen of instagram". Han har levet et meget struktureret, kontrolleret og forudsigeligt liv i mange år, mens hun har festet og fyret den af, bogstaveligt talt, for alle pengene.

Piper hører slet ikke noget fra sine såkaldte venner fra instagram da hun tager til Westport. Hun har lavt selværd.  Hendes ekskæreste har fået hende til at tro, at hun kun er en airhead. At hun slet ikke er unik. At hun er uden nogen værdi eller personlighed. Man må aldrig give andre mennesker magten til at ødelægge ens selvværd helt. Man må tro på sig selv. Om ægte venskab.  Gavmildhed.  Hjælpsomhed.  At have et stort hjerte. Og gøre noget uden at forvente noget igen.  At finde ud af hvad man er god til. Hvad ens ægte kvaliteter er .

Pipers store hjælpsomhed overfor den ældre herre Abe er så rørende. De får et varmt venskab og hun hjælper ham med trapperne hver dag efter sin løbetur. Så han kan læse sin avis på terrassen.

Jeg er vild med Pipers opfindsomhed /hun er meget iderig, når det gælder indretning og makeover af den gamle bar.

Kapitel 13 er mit favoritkapitel. 

Kapitel 15 er mit favoritkapitel : middagen. kapitel 19. Hot scene meget velskrevet

Jeg er helt vild med Abe og Opal.

Begge hovedpersonerne går igennem en meget stor udvikling.  Piper har et kæmpestort hjerte og hjælper så mange og Brendan er hendes klippe.  En rigtig mand, der ved, hvad han vil. Han er så sej. 

Beskrivelsen af søstrenes " rejse tilbage til deres far " er meget rørende.   Samt at følge Pipers store udvikling.  Bogen handler også om brudte  løfter og svigt.  







Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Interview med Heidi Keller

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva