Amari and the Nightbrothers



Amari and the Night brothers. udgivet 2021. 377 sider.

Wauw! jeg er blæst helt bagover af denne bog. Den er en af de bedste fantasybøger, jeg har læst. En ægte pageturner med total gennemført, imponerende og eventyrlig worldbuilding, den sejeste magi, masser af spænding, action og vilde overraskende plottwists. Bogen er rørende, nervepirrende og uforudsigelig. Jeg følte mig som det mest begejstrede lille barn, der er i Disneyland og ser alle sine mest eventyrlige drømme blive til virkelighed. Jeg er meget imponeret over forfatterens opfindsomhed og kreativitet samt hans fortællerevner. Jeg er helt vild med, hvordan handlingen og det magiske aspekt folder sig ud. Forfatterens fortællerevne og levende beskrivelser fortryllede mig fuldstændig og jeg var suget ind i bogens univers fra start til slut og kunne ikke lægge bogen fra mig. Allerede i løbet af de første sider havde Amari fået en plads i mit hjerte. Hun er en helt vidunderlig karakter med masser af personlighed og viljestyrke. Hendes historie er så rørende. Jeg følte med hende 100% og forstod hende. Jeg mærkede vreden og sorgen boble i mig over den uretfærdighed, ondskab og nedladenhed, hun bliver udsat for fra de andre børn. Men Amari nægter at give op og kæmper videre. Hun er sådan en motivation og inspiration. Jeg ville ønske, at denne bog var blevet skrevet, da jeg barn. Jeg tror, at mange vil kunne spejle sig i Amari. Dette er uden tvivl en must-read middle-grade fantasy bog af høj kvalitet. Man kan på ingen måde mærke, at det er forfatterens debut. Denne bog har virkelig hele pakken på alle niveauer.  Jeg havde tårer i øjnene i bogens sidste kapitler og jeg kan slet ikke vente med at læse næsten bog. Selvom jeg fik både "Grimm og Men in Blacks vibes" , da jeg læste den, så synes jeg, at det er en helt unik bog, som er helt sin egen.

KARAKTERER:

Forfatteren har gjort et rigtig godt arbejde med karaktererne i denne bog. De er farverige, underholdende og har flere lag end man lige først antager. De overrasker en. Man higer efter at lære dem at kende og vide, hvor meget de gemmer på og hvad deres sande hensigter er. Jeg er helt vild med den måde forfatteren gradvist lader os komme ind på livet af de forskellige karakterer og finde ud af, at de ikke alle er, som vi havde forventet det. 

Jeg er helt vild med Amari og Elsie og deres hjertevarme venskab.

Amaris liv og kamp mod uretfærdighed rørte mig dybt. Hendes følelse af, at hun ikke er god nok og ikke passer ind nogle steder ramte mig lige i hjertet: "Jeg føler mig som en uønsket plet på et smukt maleri (kapitel 8) "Findes der overhovedet et sted, hvor jeg hører til?(kapitel 21)

De forfærdelige hændelser og mobningen, som hun går igennem: "Jeg kan stadig se ansigterne, der kigger hadefuldt på mig, bare fordi jeg er anderledes..." (kapitel 21)

Elsie er en enorm støtte for Amari: "Du må ikke give op på grund af dem...De ønsker at du bliver så bange, at du giver op."(kapitel 21)

Jeg er helt vild med Amaris personlighed og Elsies. De ved begge, hvordan det er at føle sig forkert, ikke at passe ind og blive diskrimineret af den ene eller anden årsag: "Der var to andre piger, der skulle bo her, men de bad begge om at blive flyttet" (kapitel 8) Elsie og Amari forstår hinanden og respekterer hinanden:

"Nå, men jeg er ikke bange". Det overrasker mig, hvor meget jeg mener det. "Måske fordi jeg, hvordan det føles, at folk dømmer mig, før de overhovedet kender mig. "Er det rigtigt?"spørger hun og stråler. Jeg rækker nervøst hånden frem. "Venner?" (citat, kapitel 8) 

Amari nægtede at give op, gå på kompromis eller slække på sin tro. Hun er ærlig omkring, hvad hun vil og hun følger sit hjerte og sin plan. 

EKSEMPLER: 

Der er smukke og imponerende beskrivelser af omgivelserne: "Jeg har aldrig set noget mere luksuriøst end det indvendige af Vanderbilt hotel. Lobbyen er gigantisk...Gulvet er spejlblankt, som om det altid er vådt, og der er kæmpestore malerier på væggene... mens tonerne fra en strygekvartet foran det store springvand fylder lokalet...Det her ligner et sted, en royal, udenlandsk familie ville bo, hvis de besøgte Amerika. (citat fra kapitel 8) 

Der er flere sjove passager:  fx "Venner æder ikke venner" (citat kapitel 8) samt scenen med naboen. Åh! hvor jeg grinte højlydt der ( jeg kan ikke sige mere uden at spoile handlingen)

"Jeg stikker den ene fod ind gennem den brændende mur, og da jeg ikke forvandles til en stegt bøf med Amari-smag, følger resten af kroppen efter" (citat kapitel 17)

"Alle har brug for at føle, at de hører til et sted"  (Kapitel 21)


TEMAER & BUDSKABER

Dette er en bog om ægte hjertevarmt venskab, sammenhold, enorm viljestyrke og mod. Om rørende stærke søskendebånd og om at have denne særlige forbindelse til hinanden. Om kampen mod det onde. Mod diskrimination, fordomme og forudindtagede holdninger og mobning.  Men også om at blive holdt udenfor og blive diskrimineret pga sine fattige kår (det har jeg selv prøvet). Om savn og uvished og om hvordan man holder fast i håbet uanset hvad folk siger og tror på sig selv. Man kan godt blive til noget stort uanset hvor man kommer fra, hvis man nægter at give op, arbejder hårdt for det og bruger alt sin viljestyrke. Dette er en vigtig bog med supergode budskaber, der bør læses af alle. Den giver masser af vigtig stof til samtale og eftertanke.   

Jeg fik en følelse af "Grimm og men in black vibe på et tidspunkt, det var mega sejt.  Men bogens indhold er unikt og originalt. 

Åh! jeg håber, at denne bog bliver filmatiseret. Hold op hvor vil den blive magisk, eventyrlig og sej. 

Jeg giver 6/6 stjerner. Jeg fik en helt fantastisk læseoplevelse.

Bogen er et købt eksemplar

Skrevet af Youlooklikebook


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


SPOILERALERT!!!!Læs ikke videre medmindre du vil spoiles

Bror Quinton, da Quinton blev færdig med highschool fik han dette seje job. Sådan et job, hvor man ike må fortælle, hvad man laver.  Men politiet diskriminerer og har fordomme omkring, hvad der kan være sket med Quinton. De forventer, at han har rodet sig ud i noget smuds, pga det kvarter de bor i. Men sådan er Quinton jo slet ikke.

Forfatteren har virkelig skabt et univers fyldt med modsætninger: Amari bor i et rigtig dårligt kvarter., hvor der er pushere.  

Jeg elsker den flyvende båd scene (kapitel 3 er mit favoritkapitel. Det er for vildt )

Verden er uendelig fantastisk .Dette er en supergod holdning at have

Fru Walters er bare så skøn

Jaydens historie er så rørende. ( jeg elsker slutningen)

Quinton virker som det sødeste menneske. Han  er sådan en god storebror. Han holder ægte af Amari og vil have at hun skal leve sit liv fuldt ud uanset hvad og give hende de bedste muligheder. 

Jeg er helt vild med de talende elevatorer 

Amari er meget overvældet over alle væsnerne.

Jeg er helt vild med Naboscenen, så sjov

Kapitel 18 er et af mine favoritkapitler og kapitel 19

Den røde cykel historie er så rørende. Dylan er der virkelig for Amari.



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Interview med Heidi Keller

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva