Et fristende væddemål af Tessa Dare

 


Et fristende væddemål af Tessa Dare. (342 sider) 2021, Flamingo Books

Wauw! En helt vidunderlig, meget underholdende, humoristisk og saftig historisk romance, som både fangede og fortryllede mig allerede fra de første sider. Bogen er en ægte pageturner, som slet ikke er til at slippe, når man først er begyndt. Jeg er helt vild med den måde, handlingen folder sig ud på. Karaktererne er helt vidunderlige og emmer begge af personlighed. Det er så nervepirrende og underholdende, at følge deres relation udvikle sig fra det allerførste meget pinlige møde, til uvenskab og besvær (på grund af Penelopes utallige dyr og deres særlige behov) til en mere og mere stigende tiltrækning, brændende lyst, længsler og følelser. Man sidder helt på kanten af stolen, krummer tæer, har et stort smil på læben, griner højlydt og får røde kinder samt bankende hjerte, mens man følger karakterernes skønne ping pong spil, stigende kemi, sultne blikke samt forsøg på at modstå hinanden samt overholde 1800-tallets strenge etikette og regler for passende opførsel. Dialogen er meget levende og helt i top og der er en hel perlerække af humoristiske udtryk og passager. Karaktererne gennemgår begge en stor udvikling, som de slet ikke, i deres vildeste fantasi, havde forestillet sig. Jeg er helt vild med forfatterens måde at formulere sig på og hendes evne til at kombinere romantik, humor, rørende øjeblikke og spænding på. Dette er langt mere end en almindelig romance. Store hemmeligheder og afsløringer dukker op til overfladen og man rammes lige i hjertet. Men det tilføjer også historien dybde og gribende øjeblikke, som øger ens medfølelse, forståelse og kærlighed til karaktererne samt giver en stof til eftertanke angående ens eget liv og fortidsar. En bog om at turde give slip på fortidens ar, lade muren falde, åbne sig, nyde livet fyldt ud og lade sig elske. Jeg var fuldstændig opslugt og revet med. Denne bog er bare lige mig på alle måder. 

Den handler om den unge Penelope, som til hendes familie og naboers store ærgelse, har et utal af dyr boende. Penelope har et meget stort hjerte og dyrene er hendes et og alt. En aften kommer hendes papegøje Delilah til at flyve ind i naboens hus, som er under renovering: Men Penelope har nøglen til huset og sniger sig ind for at hente sin papegøje. Desværre viser det sig, at naboen lige er flyttet ind. Han er en meget tiltrækkende mand, som ikke er lige til at ignorere. Men han er naturligvis ikke særlig glad for den ulovlige indtrængen eller for Penelopes mange dyr, fordi de forringer værdien på hans bolig. Næste dag kommer Penelopes tante Caroline og siger, at det går ikke længere, at Penelope stadig er ugift og bor i dette store hus helt alene. Hun giver Penelope 1 måned til at begynde at socialisere igen og komme af med alle dyrene. Kan Penelope nå at lave alle de nødvendige ændringer, så hun ikke bliver sendt tilbage?

EKSEMPLER:

Der er tydelige beskrivelser af omgivelserne: "Hun trådte ind i rummet - et sovekammer med vægge, der var beklædt med nyt, overdådigt silkedamasktapet og med en kæmpestor himmelseng i midten. Sengen var så stor, at den næsten var et helt værelse i sig selv, omsluttet af smaragdgrønne forhæng"(side 12) 

Der er masser af spænding og sjove scener, som både er nervepirrende og har stor underholdningsværdi " Fuglen sendte hende i en jagt rundt i værelset, hoppede fra sengestolpe til garderobeskab til sengestolpe til kaminhylde til  sengestolpe - du godeste, hvorfor var der dog så mange sengestolper?Penny havde mistet pusten ved først at løbe op ad trappen og dernæst rundt på værelset. Hvis hun ikke havde været så fast besluttet på at redde fortabte skabninger..." (side 12).

Der er masser af hede og saftige øjeblikke, som får ens hjerte til at banke hurtigere og kinderne til at rødme.. Men dem må du selv læse i bogen. Men her får du en lille prøvesmag!! "Kysset varede et enkelt triumferende, smukt øjeblik. Så lod han hende falde ned på gulvet. Penny dit fjols. ..."Jeg beklager", sagde hun og slap ham. "Det var et uheld". Han løftede øjenbrynene. "Altså jeg mener ikke et rigtigt uheld...Jeg gjorde det med vilje...Jeg var så taknemmelig for deres hjælp med Bixby...Meget vel, jeg...Hun klemte øjnene helt i. "Jeg ville gerne kysse Dem. Jeg kan ikke forklare hvorfor. Jeg har ingen undskyldninger...Det var tydeligvis en fejltagelse, og jeg sværger, at det ikke vil ske igen.."(side 65-66) 

Der er en hel perlerække af humoristiske passager udtryk.

KARAKTERER:

Forfatteren har virkelig skabt et farverigt og meget underholdende persongalleri. Jeg kunne tydeligt se alle karaktererne for mit indre blik. Jeg er helt vild med både Penelope og Gabriel, deres kommunikation, interaktion og fælles udvikling. De emmer af personlighed og man kan virkelig mærke, hvad de føler og tænker. Der gik ikke lang tid, før jeg holdt af dem begge. 

Penelope har det største hjerte og hendes venner kalder hende for "limen" i deres allesammens stærke venskab. Hun har så meget kærlighed i sig og vil så gerne redde alle, især dyr. Så hun har et utal af dyr, hvor de fleste på den ene eller anden måde er blevet kasseret. Deres historie er meget rørende. Hun har nogle vidunderlige, tætte, omsorgsfulde og beskyttende venner. Penelope holder meget af sit hjem og omegn og har absolut ikke lyst til at opgive det og flytte. 

Gabriel har et forfærdeligt ry og fremstår umiddelbart som Penelopes modsætning. Men måske gemmer der sig endnu mere under overfladen, end man lige havde regnet med... Jeg blev meget rørt af begge hovedpersoners baggrundshistorie. De gjorde et stort indtryk på mig og kom helt ind i mit hjerte. Jeg havde slet ikke lyst til at slippe dem igen. Jeg kan ikke skrive mere uden at spoile. 


TEMAER & BUDSKABER:

Dette er ikke kun en vidunderlig, humoristisk og saftig romance. Men det er også en meget rørende historie med fokus på meget vigtige temaer. Begge hovedpersoner udvikler sig på grund af den anden. De lærer af hinanden og forandrer sig. De viser hinanden helt nye veje, end de havde betrådt før.  Dele i dem bliver vækket til live på en måde ingen af dem havde troet mulig. Begge deres liv bliver forbedret og beriget. De har begge "gemt" sig bag en form for facade eller mur på grund af deres rørende baggrund. Deres baggrund ramte mig lige i hjertet. Om enormt svigt, overgreb, udnyttelse og tillidsbrud. Men det er også en historie, som lærer en, at på et tidpunkt skal man give sig selv lov til at slippe fortidens ar og leve livet fuldt ud igen. Tillade at nyde livet, åbne sit hjerte, blive elsket og elske. Carpe diem.  Man må gribe chancen, mens den er der, når det virkelig føles rigtig. Tage chancen og komme ud af sin skal på trods af konsekvenserne.  

Dette var min allerførste Tessa Dare bog og det bliver helt sikkert ikke den sidste. Jeg er blevet kæmpefan af hende nu og jeg kan slet ikkr vente med at læse flere Tessa Dare bøger.  Tusind tak til Line Dalbro for anbefalingen. 

Stor ros til oversætteren Dorthe Klyvø (forfatter til Landet i tæppet) Hun har gjort et helt fantastiskarbejde med oversættelsen. Wauw!  Sproget stråler. Jeg er helt vild med alle sætningerne.

Lydbogen kan også virkelig anbefales. Den er supergodt indlæst af Kristine Brendstrup.

Jeg er helt vild med den flotte forside med alle de fine guld detaljer. Det er sådan en bog,  man har lyst til at have stående fremme og bare sidde og kigge på den.

Bogen har over 23,704 ratings på Goodreads og 1100 ratings på mofibo. På engelsk hedder bogen The Wallflower wager og serietitlen på engelsk er "Girl meets Duke".  Der er udkommet to mere bøger i serien på dansk på forlaget Flamingo.  Dette er bog 3 i serien. 

Det var en helt vidunderlig og uforglemmelig læseoplevelse,  som efterlod mig med et stort smil på læben og masser af boblende glæde indeni.  En ægte feel-good bog.  Perfekt til selvforkælelse og ferien. 


Jeg giver 6/6 stjerner

Bogen er et købt eksemplar fra Flamingo Books, bogklub

Skrevet af Youlooklikeabook.


SPOILERALERTS!!! Læs ikke videre medmindre du vil spoiles

Dette er en af mine favoritpassager. Det er sådan en sjov, nervepirrende og romantisk scene. Jeg er helt vild med forfatterens sprog: "Der stod en mand...Jeg var ikke klar over, at den nye ejer allerede havde taget ophold". "Det har jeg gjort netop til aften". Ja. Det kan jeg se". "Hun kunne se en hel del. Langt mere end det var passende. Og dog kunne hun ikke vriste blikket fra ham. Gud, hvor var han dog et stort, smukt stykke mandfolk...Høj, bred, kraftige muskler. Og fuldstændig nøgen bortset fra det lillebitte håndklæde....Øjne, Penny. Han har også to øjne. Fokuser på øjnene"... (side 13-14) 

Side 17 er også bare så sjov: "De kan ikke være Lady Penelope" "Ikke det" "Nej. Laduy Penelope er en gammeljomfru, der bor sammen med dusinvis af katte"..."Hvordan i alverden kunne denne kvinde være gammeljomfru? " Uvenskab, problemer udvikle sig til en stigende tiltrækning, der ikke er til at ignorere. Penelope føler sig som en hel ny kvinde. Hun er blevet vækket. Længslerne gror i hende. Men dette er 1800 tallets England og man kan ikke bare reagere på sine lyster og længsler, når de opstår. Det er ikke passende opførsel, Det er skandaløst og kan ødelægge ens ry for evigt, i særdeleshed som kvinde. Der skal man helst være ubrudt og jomfruelig. Ydermere har naboen Gabriel et forfærdeligt omdømme som en mand, der ødelægger andre menneskers liv økonomisk.

Side 191 favorit

Slutningen: Gabriel holder et stor bal, hvor han har tænkt på hver mindst detalje. Alt maden er fx vegetarisk og smager udsøgt. Gabriel danser med Penelope  (på trods af at dans normalt er lidt traumatiserende for hende). Gabriel giver hende den allersmukkeste gave.  Men så ankommer hendes bror og desværre er han ikke alene. Han har taget forældrenes gamle ven med Lawrence (Lawrence er også brorens svigerfar, fordi han har giftet sig med hans datter). Det er den Lawrence, som i Penelopes barndom gjorde tilnærmelser til hende. Det ødelagde hende i mange år, så hun blev hjemme og undgik sociale arrangementer mm indtil hun mødte Gabriel. Gabriel ved godt, hvem han er, da han hører hans navn og fordi Penelope får en meget voldsom reaktion af frygt. Gabriel inviterer broren og Lawrence ind på sit kontor og når at slå ham en gang, før Penelope kommer. Så aftaler Gabriel og Lawrence duel. Men Penelope taler med sin tante Caroline og finder på noget genialt. De opdager at han har gæld og opkøber den hele, så de på en måde "ejer" ham , så konfronterer Penelope ham med hele hans økonomiske situation. Hendes straf er, at han kun får lov til at beholde sit ene hus og nogle mandlige tjenere. Han får ikke lov til at se sine børnebørn og komme ud af sit hjem.  Han er "fanget" i sit eget hjem. Gabriel er meget imponeret af hende. Så trøster Gabriel Penelope bagefter for det, som Lawrence gjorde dengang. Der er aldrig nogen, der har trøstet hende. Men nu har hun for første gang fortalt sine venner det og sin tante Caroline. . De bliver gift og får børn og Penelope har stadig nogle dyr (Gabriel hjalp jo også et lille gedekid til verden, som hedder George).

(overgreb, udnyttelse, udnyttelse af tillid. at skulle gemme store hemmeligheder. Store dybe hemmeligheder afsløres om begge karaktererne, som skærer en dybt i hjertet. Gabriel blev solgt af sin mor for en shilling og arbejdede på en kro og senere boede han på gaden og stjal. Indtil han til sidst fik job  hos en pantelåner og lærte en hel del om økonomi og god forretning. Det lykkedes ham at kravle sig på af den sociale stige og blive en meget velhavende mand. 




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Interview med Heidi Keller

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva