Den maskerede gentleman af L. Sherman

Den maskerede gentleman af L. Sherman. 305 sider. Udgivet 2021. Augusta Publishing.


"Slip ham, eller jeg skyder." Jeg holdt pistolen op og sigtede mod Lord Sullivans to håndlangere. Dene ene havde en knægt løftet op i jakkekraven, så fødderne dinglede en halv meter over jorden. Drengen var ikke mere end 10 somre gammel...Min ånde var varm og fugtig bag det røde silketørklæde, jeg havde bundet om næse og mund" (side 9) 

Wauw! Allerede i de første linjer blev jeg suget ind i den dramatiske handling og helt tilbage til 1800-tallets England. Mit hjerte bankede hurtigere af bare spænding og jeg havde ikke lyst til at løsrive mit blik fra bogens sider et eneste sekund. Jeg måtte bare vide, hvad der ville ske og om karaktererne var ok. Jeg er helt vild med den måde handlingen folder sig ud samt at man skiftevis følger Rupert og Poppy. Det giver et meget store indblik i deres tanker og følelser samt øger spændingen og indlevelsen betydeligt. Jeg havde slet ikke lyst til at slippe nogle af karaktererne. Det er en ægte pageturner, en romantisk perle, som formåede at holde mig så fanget, at jeg glemte alt omkring mig. Siderne læste sig selv og jeg glemte helt, at det var en ord, jeg læste i en bog. Jeg så og mærkede det hele. Der var kæmpestore afsløringer og overraskelser, som jeg slet ikke havde set komme og karaktererne emmede af personlighed og havde begge en meget mere rørende baggrund, end jeg havde forventet, således at de begge kom helt ind i mit hjerte. Det er medrivende bog, hvor man kommer igennem hele følelsesregistret. Sproget er levende, dragende, fortryllende, sanseligt og billedskabende og dialogen var levende og fyldt med spændinger, ping pong spil, flirten og romantik. Man kunne tydelig mærke karakterernes følelser og følge deres tanker. Hvert eneste ord var så velvalgt, auntentisk og passede perfekt til stilen. Jeg er vild med kombinationen af historie, masser af spænding, uhygge, farer og saftig romantik. Alt er doseret i den rette mængde. Man kan virkelig mærke, at der ligger et solidt researcharbejde bag denne bog og samtidig har forfatteren en meget stor indlevelse i sine karaktererne og tiden. 

Bogens handling foregår i 1800-tallets London, hvor den mystiske maskerede gentleman huserer i nattelivet for at redde uskyldige mindreårige gadebørn fra et liv som groft udnyttede fabriksarbejdere. Den enlige mor Poppy, som lever af at helbrede folk fra deres lidelser og skader og skrive hemmelige romancer til forlag, får pludselig uventet besøg sent om aftenen. Det er en fin, ukendt og mystisk herre, som er blevet skudt. Han har akut brug for hendes hjælp og dejser om midt i hendes lille beskedne kælderlejlighed. Poppy hjælper ham, så han kommer på fode igen. Men selvom hun er professionel, så kredser hendes tanker efterfølgende om den smukke, mystiske herre med den dragende bare overkrop.  Er der opstået ægte amoriner i mellem dem? Eller er det bare nogle af Poppys skøre, romantiske dagdrømmerier? Eller er han også interesseret i hende? . Hvem er den mystiske smukke herre med den dragende bare overkrop og hvilke hemmeligheder skjuler han?

Dette er begyndelsen på en helt fantastisk, nervepirrende, intens, dramatisk, følelsesfuld og velskrevet romantisk og sanselig pageturner fyldt med store hemmeligheder, afsløringer, farer og overraskelser. Jeg er vild med den underliggende mystik og den måde forfatteren gradvist afslører flere hemmeligheder om sine karakterer. 

Jeg kedede mig ikke i et sekund, på trods af, at der ikke var nogle magi og overnaturlige væsner. Der var så meget spænding og mystik, at jeg nød min læsning fuldt ud og ikke kedede mig i et eneste sekund. Alt var meget velskrevet, så jeg kunne se det for mit indre blik. Jeg følte mig tilbage i tiden, som om jeg selv havde taget en tidsrejse. Det var både meget vidunderligt og lærerigt.  


EKSEMPLER:

Der er flotte, levende og stemningsfyldte beskrivelser af omgivelserne: "Droschen standsede foran den prægtige indgang til Foulding Hospital. Udefra kunne det ligne ethvert andet hospital, men så snart man trådte ind gennem porten, lød der latter og barnestemmer...Det var svært at få hjemlig hygge strøet ud over  brede trapper og hvælvede indgangspartier, men vi gjorde, hvad vi kunne" (side 74)

Der er masser af sanselige og levende beskrivelser, så man næsten selv kan dufte frugterne og krydderierne og mærke vinden: "Et vindpust sendte en duft af appelsin og jasmin min vej og mindede mig både om en frisk sommerbrise på landet og varm hygge foran kaminen en kold og ruskende vinterdag som i dag" (side 103).

Jeg er helt vild med den måde, man kan mærke karaktererne, deres følelser og tanker: " En ridslen løb igennem mig, og for første gang i årevis følte jeg mig for alvor i live". (side 38) samt "Ej, men der var noget helt fortryllende over denne mand...Mine tanker var situationen taget i betragtning, ganske upassende" (side 20) .

Jeg er helt vild med den måde karaktererne formulerer sig på "En vidunderligt facetteret kvinde med helende hænder" (side 54) samt "En liflig duft af appelsin lå over den spartanske kælderlejlighed. Hvad hjemmet manglede af charme, gav Poppy tilbage tifold med sin varme" (side 70) . Bare Ruperts ord alene, kan få ens hjerte til at banke hurtigere og rødmen til at komme op i kinderne. Man føler sig nærmest forført bare af hans ord alene. 

Romantiske og fortryllende øjeblikke, som er så velskrevet, at man selv føler sig helt forelsket, varm og smilende : "En varme spredte sig op i min arm ved vores hænders berøring, om end den var flygtig...en energi ulig noget, jeg før havde oplevet, strømmede gennem min krop..."(side 29)

Der var rørende øjeblikke, hvor jeg sad med en stor klump i halsen og glædestårer i øjnene: " Mama, det er den bedste dag, jeg nogensinde har haft", sagde han mellem mundfulde af kage og den varme chokoladedrik. Det gik lige i hjertet, for jeg ville ønske, at hver dag kunne være sådan her for ham. "Det er også den bedste dag i mit liv, næste efter den dag, du kom til verden" (side 58). Konditorscenen er en af mine favoritpassager.

Der var masser af spænding og action: " En smerte skød gennem mit bryst, og det næste jeg mærkede var et hårdt dunk i hovedet samt " To store mænd greb om mine arme fra hver sin side. Jeg kæmpede og vred mig for at komme fri, sparkede og bed, så hårdt jeg kunne i den enes hånd, men lige lidt hjalp det, og pludselig sortnede det for mine øjne" (side 181)

Der var hotte og saftige scener, så man blev helt varm i kinderne. Men dem må du selv læse...


KARAKTERER: 

Karaktererne emmer af personlighed, har masser af dybde og meget mere rørende baggrundhistorie, end jeg lige havde forudset. Forfatteren har virkelig formået at skabe nogle karakterer, som virker ægte og som man higer efter at vide mere om. Ingen af karaktererne virker flade. De gemmer hver især på mere, end man forventer.  

Rupert har det største hjerte og kæmper med liv og sjæl mod uretfærdigheden. Han vil gerne gøre en forskel og hjælpe folk. Det er en hjertesag for ham og jeg blev dybt rørt af hans personlighed og væsen. Han er helt vidunderlig, så modig, stærk, fascinerende, dragende og utrolig spændende. Man har bare lyst til at være i hans nærhed og høre, hvad han tænker og føler. Forfatteren har virkelig skabt en meget overbevisende og helstøbt karakter, som føles meget autentisk, selvom han er fra en helt anden tid. Jeg er vild med alt, hvad han gør og siger og hans måde at tænke på. Jeg har helt sikkert fået et crush på Rupert. Han er så velskrevet, at jeg tror, at jeg har mødt ham i virkeligheden og jeg har slet ikke lyst til at slippe ham. Han er virkelig fuldstændig vidunderlig. Inkarneret maskulinitet, mod og romantik.

Poppy er også en helt vidunderlig karakter. Så omsorgsfuld og betænksom. Hun går også op i sit arbejde med liv og sjæl og vil gerne gøre en forskel også selvom hun ikke nødvendigvis tjener så meget på det.  Hendes søn er hendes ét og alt og hun forsøger at gøre det bedste, som hun kan, selvom det ikke er helt let, fordi hun er enlig mor. Hun er meget mere kompleks, end man som læser lige havde regnet med og det kan jeg rigtig godt lide. Der er noget mystik over begge karaktererne, som er med til at øge spændingen og holde en fanget. Man higer efter at kende deres historie, deres tanker og følelser.  Begge karakterer formåede at røre mig og komme ind i mit hjerte. Jeg er helt vild med dialogen i mellem dem, kemien,  ping pong spillet og hvordan det hele gradvist udvikler sig. Men bogen er fyldt med spændende karakterer, som alle har deres historie. Der er ingen af karaktererne, der virker flade eller kedelige. Men jeg vil ikke spoile handlingen,  så må undlade at skrive mere. 

TEMAER & BUDSKABER: 

Dette er ikke kun en meget medrivende og romantisk spændingsroman. Den handler også om 1800-tallets London og har fokus på rørende og vigtige emner, som virkelig går lige i hjertet på en og som i høj grad er med til at komplimentere handlingen og øger spændingsniveauet.  Forfatteren formår at skildre, hvordan forholdene var for børn dengang, deres ringe vilkår og manglende rettigheder. Det gjorde et stort indtryk på mig. Der er fokus på uretfærdighed, manglende  rettigheder og kampen mod uretfærdighed og det onde. Samt stor gavmildhed og næstekærlighed og troen på, at alle har ret til et ordentligt liv med tryghed, et godt hjem og skolegang uanset, hvor formuende ens familie er.  Det er jo noget, som de fleste af os tager for givet i dag. Denne bog giver virkelig stof til eftertanke med hensyn til, hvor heldige vi er i dagens Danmark i dag. Men der findes desværre stadig steder, hvor der endnu kæmpes for disse rettigheder. Der er også fokus på det at være enlig mor og hvor svært det kan være samt det bliver set ned på. Dette tror jeg mange kan relatere til selv i dagens Danmark. Der er også fokus på, at det dengang ikke var offentligt acceptabelt og uden farer og risiko at være homoseksuel, men at der heldigvis også fandtes personer, som ikke troede på disse diskriminerende synspunkter.  Dette var ikke kun supergod underholdning, men også en meget lærerig læseoplevelse.

Jeg må også benytte lejligheden til lige rose den superflotte forside. Den er fuldstændig dragende og har de flotteste farver og detaljer. Jeg kan kigge på den i timevis. Der er også kælet for alle detaljerne inde i bogen med flotte blomster og tegninger, som passer til historiens indhold.  Skriften er tydelig og der er god linjeafstand. Så den er meget læservenlig. 

Denne bog har hele pakken. Jeg kommer helt sikkert til at genlæse denne bog flere gange og jeg ser meget frem til at læse videre i serien. 

Jeg giver 6/6 stjerner

Bogen er et købt eksemplar

Skrevet af Youlooklikeabook


SPOILERALERT!!!!!!!Læs ikke videre medmindre du vil spoiles

Her kommer nogle af betragtninger og mine favoritcitater, som kan spoile handlingen:

Jeg kan rigtig godt lide Ruperts indre kamp for at modstå Poppy og forsøge at overbevise sig selv om, at han kan lade være med at opsøge hende og være sammen med hende. Det vil jo være en skandale og det er ikke godt. Det er skildret til perfektion, hvordan han kæmper: "Det var upassende at begære en kvinde under sin stand, men særlig skandaløst at  være tiltrukket af en enlig moder. Intet godt kunne komme ud af det, så jeg måtte holde mig på afstand" (side 80). Det er i høj grad med til at øge spændingen, at man ikke ved, hvad han gør eller siger. At han fx det ene øjeblik siger, at han ikke kan begynde noget med Poppy, fordi det ville være en skandale og i det næste øjeblik hvisker i Poppys øre: "Milady, du er en drømmer og jeg drømmer kun om dig...En frydefuld ridslen løb ned ad min ryg.. (side 101)

Jeg er helt vild med hans måde at formulere sig på, når han taler med hende og tænker på hendes i sine egne tanker. Det er så romantisk og galant på en måde. Lige efter mit hjerte. Ægte romantik og fortryllelse på den bedste måde. 

Hans begær og tiltrækning til Poppy er beskrevet med så velvalgte, galante, pæne og gammeldags vendinger. Det kan jeg rigtig godt lide: " Hendes historie fik det til at syde og boble i mig, som om lava flød i mine blodårer, og det var ikke kun feberen, der brændte i min krop" (side 54)  samt "Jeg begærer dig, som jeg ikke har begæret nogen i meget, meget lang tid. "Jeg kyssede hende på kinden, trak vejret dybt og indprentede mig hendes særlige feminine og forførende duft" (Side 71)

Jeg er helt vild med den gradvise opbygning af deres forhold og alle de små intense øjeblikke af flirtende og sultne blikke og kys, før der rigtig sker noget.  Det er virkelig med til at øge spændingen, at det ikke sker for hurtigt og det virker også mere auntentisk på den måde. Samt at de når at lære hinanden bedre at kende først og have ægte meningsfyldte og rørende samtaler 

Der er mange lag i denne historie og karaktererne har meget dybde og dette gør også , at jeg blev meget investeret i handlingen og dens karakterer. 

Side 66- 67 er også en af mine favoritpassager og mange flere....






Her ses nogle af L. Shermans / Ulrika Louisa Bjerregaards udgivelser samt lækre bogmerch og flotte bogkrus.  Lige nu er hele tre af L Shermans romancebøger nomineret til Mofibo Award. Heriblandt Kærlighed og bølgesvulp, som ses på fotoet.  I begyndelsen af februar i år udkommer den allersidste bog i Wilmas verden serien. L Sherman/ Ulrika Louisa Bjerregaard skriver både bøger for børn, unge og voksne. Så der er noget for enhver smag. 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Interview med Heidi Keller

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva