Den magiske luftballon af Nicole Boyle Rødtness

 Den magiske luftballon af Nicole Boyle Rødtness og Bjarke Schjødt Larsen. Udgivet  2019.  77 sider . Name it. 

Den magiske luftballon handler om børnene Conrad og Leonora.  Deres mor er helt trist, fordi faren har fået så meget ekstraarbejde, at han ikke kan nå at komme hjem til jul.  Stjernerne på himlen er nemlig pist forsvundet og faren, som er astronom og stjerneekspert, skal finde ud af, hvad der er sket. Men pludselig en sen aften ser Conrad et lysglimt udenfor vinduet og hører en høj pruttelyd 

"Det var den 1.december, at Conrads liv blev forandret for altid. Det var ikke noget, han havde planlagt...han blev vækket af et lysglimt uden for vinduet...en flamme i mørket...På den mørke den mørke nattehimmel så han en stor kugle af lys bevæge sig hastigt nærmere..." ( sådan indledes bogen).

Det viser sig at være en kæmpestor luftballon, der er styrtet ned. Luftskipperen Julander fortæller børnene, at den eneste måde de kan få stjernerne tilbage er at opfylde juleønsker fra hele verden.  De beslutter sig derfor at tage med Julander på ballonflyvning.  Hvilke ønsker skal de opfylde? Kan de nå at få alle stjernerne tilbage inden jul? Når deres far at komme tilbage inden juleaften ?

Det bliver en helt magisk, eventyrlig, fantasifuld, spændende  og lærerig oplevelse fyldt med farverigt nordlys, hekse, sultne trolde, slemme drillenisser,  magiske stokke, flyvende juletræer, julepynt, et utal af kager og koste samt besøg i mange lande fx Island, Holland og Irland.

  Allerede i de første linjer suges jeg ind i denne magiske historie.  Man kan se det hele for sig og føler sig som et barn igen, fyldt med juleglæde, nysgerrighed, stor eventyrlyst og rejseglæde.  Leonora og Conrad møder ikke kun børn fra hele verden, men lærer også deres særlige kulturer og traditioner at kende.  Det er både spændende, lærerigt og sjovt og selvom jeg er voksen, så lærte jeg rigtig meget nyt og blev helt tryllebundet.  Man kan se, at der ligger et stort research arbejde bag denne bog. Jeg er helt vild med den.  Det er den perfekte bog til at komme i rigtig god julestemning og samtidig vække interessen for andre lande, kulturer og traditioner.  Sproget i bogen er eventyrligt og fængende. Der er et kapitel til hver dag i julen samt spændende opgaver til, som man kan løse undervejs .  Det er helt sikkert en julebog, som man kan læse år efter år . Der er også flere humoristiske steder fx da børnene spørger Julander, om han bruger skumfidusser i kakaoen, så svarer han " nej, jeg bruger stok ".  Det svar har jeg aldrig hørt før.  Så sjovt.  ( Læs selv hvilken stok det er ...) 

Jeg er også helt vild med luftballonens hemmeligheder.  Det er nemlig ikke en helt almindelig luftballon. Jeg vil ikke afsløre mere . Men opfordrer til at læse bogen.  Det er magisk og så sejt. Jeg ved bare, at jeg kunne rigtig godt tænke mig at bo i den luftballon.  

Jeg er helt vild med Den magiske luftballon og det er den perfekte bog til at komme i rigtig god julestemning og samtidig vække interessen for andre lande, kulturer og traditioner. En rigtig feel good bog, som alle kan have brug for i julen.  Denne bog har mine varmeste anbefalinger.  Jeg giver denne bog 6 stjerner ud af 6 mulige. 

⭐⭐⭐⭐⭐⭐

 Bogen har ligeledes de fineste  illustrationer lavet af Birde Poulsen. De er detaljerede, hjertevarme og passer perfekt til historien.  Jeg ville så meget meget ønske, at Nicole Boyle Rødtness og Bjarke Schjødt Larsen skrev bøger, dengang jeg var barn.   



" Julander stod tæt på kurvens midte , hvor flammen stadig brændte kraftigt.  Under blusser hang der en kædeaf metal og for enden  af den en rød- og hvidstribet  stok, som svingede frem og tilbage over et bord.  På bordet lå et verdenskort....Langs ballonen var der en masse håndtag og tandhjul ....så er kursen sat... " Læs denne bog og kom på jeres mest eventyrlige rejse. 

Bogen kunne fås gratis i Name it sidste jul . Det er en virkelig god idé og tradition. 

Læs ligeledes mine anmeldelser af Elverdans af Nicole Boyle Rødtness samt julebogen Dagmar og nisserne af Sidsel Katrine Slej. 


Skrevet af Youlooklikeabook 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Interview med Heidi Keller

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva