Den knuste gud af Henriette Hesselholdt

 Den knuste gud af Henriette Hesselholdt.  Udgivet 2020. 334 sider.

 

Den onde Cairon fra riget Goreth truer Serelia og de andre lande. Så gudinden Haia sender Paleon, Colvar, paladinen Vermilla og den nyankomne Derell til nabolandet Oshikal for at lave en alliance. Herefter fortsætter de deres rejse i håb om at finde Jarsala, som har været forsvundet i to år. Alle tror, at Sorkan er død, men paladinen Katalena har nogle intense bekymrende drømme om Sorkan og er overbevist om, at han er i live. Hun mener endda, at han har tilsluttet sig fjenden og er en trussel for Haia og dermed Serelia. Men i virkeligheden bliver Sorkan, som nu er vampyr, holdt indespærret i et forfærdeligt fangeskab af den magtsyge Maecal og det eneste han tænker på er sin frihed og at finde sin datter Jarsala. Slipper Sorkan nogensinde fri? Finder de nogensinde Jarsala? Hvem er den nyankomne Derell i virkeligheden? Hvem er i alliance med hvem og hvorfor?

Det er intens, spændende, fængende, nervepirrende pageturner. Karaktererne kommer både på deres livs mentale og fysiske rejse fyldt med intensitet, udfordringer, frygt, fangeskab, risikable alliancer, rendyrket ondskab, mindcontrol, magtsyge guder og vampyrer med skjulte motiver, uskyldige avatarer,  magtbegær, enorm viljestyrke til boblende glæde, intense kys og elskov. Jo længere man kommer ind i bogen, jo mere stiger spændingen,  man bliver helt opslugt og må bare læse videre for at vide mere.  Forfatteren er genial til at fastholde læseren og til at plotte, idet der gradvist at kommer flere svar, men samtidig nye mysterier, så man hele tiden er sulten efter mere. Der er er mange lag i historien og alt fremstår fuldstændig gennemført og gennemtænkt. Jo mere man graver, jo større bliver diamanterne i denne bog !


 Karaktererne:

Forfatteren er genial til at skabe dybe, spændende og nuancerede karakterer.  Paleon er, trods modgang, fattigdom og troldetraume fra bog 1, stadig så ren, retfærdig, god og hjælpsom. Hans fantastiske og dejlige personlighed går lige i hjertet på en. Han har en gave og kan heale og det er hans passion, styrke og levevej. I denne bog bliver hans mod og viljestyrke igen testet, fordi han kastes ud i helt uvante og uforudsigelige situationer. Det er så utrolig spændende at følge hans udvikling både følelsesmæssigt og fysisk . Han tager nogle enorme skridt. 

Colvar har mange dystre minder og erfaringer i sin fortid, lider af dårlig samvittighed og har fået nok af krig, men han har hjertet på det rette sted og vil gøre alt for at finde Jarsala, bede om tilgivelse og gøre alt godt igen, hvis det er muligt. Hans historie og viljestyrke er også meget rørende. Både Paleon, Colvar og Derell har ar på sjælen og en mission, som de gerne vil gennemføre. Jeg er vild med venskabet og dialogen mellem Vermilla og Paleon og Vermilla og Colvar. Det føles så ægte, levende og er også flere steder humoristisk, hvilket beriger historien.

Katalena var så hård, kold og professionel i første bog, men i denne bog kommer vi helt ind under huden på hende, ind i hendes inderste tanker følelser og sorger. Man føler med hende.  Det savn, som hun føler. Man forstår hende og får en hel ny side af hende frem, som man slet ikke troede fandtes.  Hun føles så ægte og levende.  

Sorkan er så spændende, maskulin og lækker. Jeg må indrømme, at jeg har et lille crush på ham. Hans kapitler emmer af uhygge, magi, mystik, inkarneret fantasy, så man sidder helt oppe i loftet af bare spænding og bankende hjerte. Det er mine absolut favoritkapitler, hvor man næsten ikke kan trække vejret:"Mørke gnistre dansede mellem fingrene. Smerten eksploderede ud i kroppen. Blandede sig med hendes mørke magi"... (side 47). Jeg er vild med, at de er så intense og meget velskrevet. Man kommer også dybt ind i Sorkans tanker, følelser og bekymringer. Sorkan er for mig den mest spændende og udtryksfulde karakter i denne bog. Han har ofret sig for at redde Jarsala og Colvar i bog 1. Han har lidt så meget og man vil bare så gerne have, at han slipper fri, finder Jarsala og klarer den.

Men jeg må sige, at alle vores hovedpersoner i denne bog kommer helt ind under huden på mig og ind i mit hjerte. Det føles som om jeg kender dem rigtig. I denne bog er der meget fokus på temaerne ensomhed og savn. At man godt kan føle sig ensom, selvom man er sammen med andre. At man kan føle savn både, når personen er langt væk fra en , men også når personen, som man holder af, er helt tæt på, fordi hvis de ikke værdsætter en og ser en, så er det som om de ikke er der eller at forbindelsen er død.  Det kan vi alle relatere til. Der opstår en enorm længsel, når man ikke får dækket sine behov eller når andre underkuer en så meget, at man ingen frihed har som fx Sorkan.  Men bogen omhandler også det modsatte nemlig venskabet, hjælpsomheden, nærværet, at åbne op, dele sin smerte med andre , være ærlig, blive tilfredsstillet, nyde og føle kærlighed. Disse emner belyses igennem karaktererne så man virkelig kan mærke det og forstå det, men uden at det nogensinde bliver for trist eller tungt, fordi forfatteren er genial til at flette alt sammen, så der er den perfekte balance mellem de forskellige typer scener og tilføje humor indimellem også. Det er dejlig forfriskende. 

Jeg er vild med actionscenerne, mystikken, de rørende scener og tågescenen er helt fantastisk, så uhyggelig og velskrevet, at hårene rejser sig på ens arme og kuldgysninger løber ned ad ryggen. 

Denne bog har hele pakken både når det gælder sprog, formuleringer, stemningen, karaktererne, handlingen, tempoet, spændende væsner og virkemidler. Beskrivelserne af omgivelserne bliver fx flere steder brugt til understrege karakterernes sindsstemning, hvilket er et genialt virkemiddel.

Bogen består af den ene velformulerede sætning efter den anden, med ord som ikke kun rammer plet, men også danner billeder og understeger stemningen: "Et skrig der flænser nattens stilhed..." 

 "De kolde fingre strejfede hans ansigt. Våde, slimede og bløde. Som at blive rørt af udkogte champignoner..." ( side 191)

Forfatteren laver også smukke detaljerede beskrivelser af omgivelserne, så man kan se dem for sig og de endda til tider virker levende  " Husene syntes at læne sig ud over den smalle gade...."( s. 13)

Og dette er en helt fantastisk velskrevet passage: "Der var ingen mure og byen spredte sig utæmmet fra kysten ind over land.  Som et enormt levende væsen der steg op fra havet og spredte sit liv og lys til den tørre ørken " ( side 109).  

Og den total romantiske og rørende scene i kapitel 35 er også så velskrevet:" Hans kys var blødt, køligt  og berusende.  Fornemmelsen brusede mod hendes tunge og sitrede frydefuldt i nakken...."

Dette er en bog, som man kan læse igen og igen og få mere ud af den for hver gang. For der er så mange lag, detaljer og informationer og spor. Dette er helt klart min favoritbog i denne serie.  Den har bare hele pakken både action, spænding, uhygge, kærlighed, venskab og romantik. Og bogen ender med den største cliffhanger.   Man kan se, at der ligger et kæmpe arbejde bag denne bog.  Der er kælet for hver detalje og hvert et ord.  Jeg er vild med denne bog. 

Jeg giver denne bog 6 stjerner / 6.




Tusind tak til forfatter Henriette Hesselholdt for anmeldereksemplaret.  Jeg glæder mig så meget til at læse videre i denne serie.  Jeg håber, at alle  vores hovedpersoner klarer den.  Der er planlagt fire bøger i denne bogserie.  Den flotte forside er lavet af Danielle Finster.  Jeg kan ydermere tilføje, at bogen er utrolig læsevenlig med store bogstaver, god linjeafstand og korte kapitler.  Man keder sig ikke i et sekund.  Der er tempo. Det er lige mig. Alle karaktererne har deres helt tydelige stemme.  Der er flere fortællere og det fungerer rigtig godt, fordi vi på den måde får mulighed for at vide, hvad de alle føler og tænker . Det er både spændende, rørende og til tider også humoristisk.   


Denne bog har mine varmeste anbefalinger.  Læs den snart.  

Skrevet af Youlooklikeabook 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Interview med Heidi Keller

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva