Dinosaurudstilling

 Dinosaurudstilling på statens naturhistoriske museum 


Jeg har flere gange set forfatter Malene Sølvstens opslag om denne udstilling og det har længe været mit ønske at se den, fordi jeg har altid været vild med dinosaurer og også filmene Jurassic Park, Jurassic World og Dinotopia. I dag gik mit ønske i opfyldelse. Wow ! Sikke en spændende oplevelse. Der var den 8 meter lange, kødædende Allosaurus med en vægt på ca 1-2 ton. Den lille planteæder Nanosaurus og den 3 meter lange Deinonychus. Der var ligeledes en Triceratop. Hold da fest! den havde et enormt hoved.(Se foto) Og så var der den gigantiske og mest imponerende T- Rex ved navn Tristan Otto. Wow ! Den var kæmpestor. Meget meget større, end jeg havde troet. Den vil jeg aldrig glemme. Den havde det kraftigste bid i verden på hele 5800 kg. Mennesker kan bide 132 kg. Tristan Otto er 12 meter lang og 66 millioner år gammel. Dens tænder er 10 cm lange og det tog hele 2 år at grave den hele dens skelet ud. 
Alt ved denne udstilling er lavet  med en særlig stemning og spændende lyd, som passede perfekt til dinosauerne, så man følte at man kom tilbage i tiden.
Der var også spændende informative videoklip og imponerende lysshow med skeletter mm.
Udstillingen hedder Dinosaurernes konge og kan ses frem til 28.marts 2021. 
Museet har en rigtig god butik, hvor man kan købe dinsaurrelaterede ting fx køleskabsmagneter, tænder, krus, t-shirts, blyanter, bamser. Ja, endda dinosaurjulepynt. 

Tusind tak til Malene Sølvsten for denne anbefaling gennem dine inspirerende indslag fra museet og tusind tak Statens naturhistoriske museum.

Jeg plejer normalt kun at lave indslag med anmeldelser af fantasybøger på denne blog. Men jeg måtte dele denne fantastiske oplevelse med jer .

Men jeg kan nævne 3 danske fantasybøger med dinosaurer eller drage- og øglelignende indhold: fx den spændende, uforudsigelige og rørende Xanas bog af Søren Juhler, som er en bog for store børn og unge. Samt Dragernes Æra af C. G. Valentin og Kongamato af Mikala Rosenkilde. De to sidstnævnte bøger, ser jeg meget frem til at læse i det nye år. Der skulle ligeledes komme drager i bind 2 af Sagakvarteten skrevet af Julie M Day.
Har du læst nogle af de ovenstående bøger ?
Har du set denne udstilling?

Tyranosaurus Rex. 13 meter lang. 


Triceratop. Dens hoved var gigantisk 


Allosaurus



Det sejeste lysshow 

Souvenirs fra museets butik:
En superflot sej køleskabsmagnet.  En dinosaurkuglepen og lineal samt to sten. En jaspis  ( den orange) og en amatyst.  Der var nemlig også en udstilling på 1.sal, hvor man kunne se et hav af krystaller, mineraler og sten, som ligeledes kunne købes i butikken. 


DANSKE FANTASYBØGER MED DINOSAURER, DRAGER ELLER ØGLER:
Danske fantasybøger med dinosaurer, drager og øgler i: til børn og unge kan jeg varmt anbefale Xanas bog af Søren Juhler.  Jeg kan ligeledes nævne Dragernes Æra af C. G . Valentin  og Kongamato af Mikala Rosenkilde samt i Af Blod og støv af Julie M Day skulle der komme drager i bind 2.  
Nedenfor ses mine spændende bøger om og med dinosaurer:



Skrevet af Youlooklikeabook 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Interview med Heidi Keller

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva