Dagmar og nisserne af Sidsel Katrine Slej

Dagmar og nisserne af Sidsel Katrine Slej

Udgivet 2020.  Fantasy for børn fra 8 år. Forlaget Tellerup.




Reklame/ anmeldereksemplar. 
I denne fortælling følger vi Dagmar på 6 år. Det er juletid og de snakker om nisser i klassen. Dagmar er helt sikker på, at der bor en nisse i hendes skur, fordi hun har set den tomme grødskål. Men den nye pige i klassen Lea, tror slet ikke på det, synes at Dagmar er barnlig og gør grin med hende. Det gør Dagmar rigtig ked af det. Ikke nok med det, så virker det som om, at Lea også har taget Dagmars bedste veninde Sia. Storesøster Ingrid er også bekymret fordi, hvis man ikke giver sin nisse grød, så kan det godt gå galt... Det bliver i hvert fald ikke en kedelig jul, tværtimod er den fyldt med mærkelige uforklarlige hændelser, sabotage og vandsprøjteri sent om aftenen. Hvad foregår der i virkeligheden og hvorfor? Kan Dagmar få sit julehumør og sin veninde tilbage?

I Dagmar og nisserne er der et kapitel til hver dag i julen og det er en sjov, begivenhedsrig, spændende uforudsigelig, neglebidende julebog, hvor man næsten opgiver håbet. 

Men bogen handler ikke kun om troen på nisser, uro og uvenskab. Men den lærer også de unge læsere om venskab. Hvad det vil sige at være en god ven og hvis man bliver uvenner, så er det vigtigt, at man ikke giver op, men derimod prøver at gøre det godt igen. Moren siger de klogeste ord angående venskab " Sia er ikke venner med dig, fordi I er ens. Hun er venner med dig, fordi hun kan lide dig for den du er".  Hun lærer dermed sin datter, at hun har en værdi i sig selv som den person hun er og at hendes værdi ikke afhænger af, om hun fx er god til sport eller lignende.

Man ikke altid skal dømme folk for hurtigt. Selvom folk virker smarte og bedrevidende, som om de har styr på det hele, så er det ikke sikkert, at det er sådan, at de har det inde i. Måske er de i virkeligheden ensomme og prøver for meget at gøre et godt indtryk for at få venner...

Dagmar er livlig, følelsesfuld og temperamentsfuld. Man kan mærke hende, og hendes mor er rigtig god til at bevare roen og overblikket, så hun formår at hjælpe hende. 

  Jeg synes, at forfatteren er rigtig god til flette spændende underholdning sammen med vigtige relevante budskaber, på en måde så det ikke virker belærende. Historien fortælles i et meget enkelt sprog, fordi den er lix 12 og dermed beregnet til 2.klasse, derfor synes jeg, at det er  meget imponerende, at forfatteren formår at indbygge flere lag i historien. Det er en historie, der har noget på hjertet og som sætter tanker i gang og hvor man også bliver rørt.

Jeg giver 5 store stjerner ud 6

Årsagen til den lille manglende stjerne er, at jeg synes, at nisserne, deres verden, magi og historie godt måtte have fyldt lidt mere, fordi det er en julehistorie.
Jeg synes nemlig, at det er utrolig spændende at lære og vide mere om alle disse magiske væsner i Danmark.. Min interesse er max vakt, selvom jeg ikke selv er i målgruppen. Jeg håber, at der kommer flere bøger i denne serie, fordi det er et genialt koncept.

Jeg er vild med de udtryksfulde, flotte , hjertevarme illustrationer, som Der er i bogen.  De er lavet af Søren S Jakobsen.
Tusind tak til forfatter Sidsel Katrine Slej for det fine anmeldereksemplar 


Denne bog kan varmt anbefales til selvlæsning fra ca 8 år og op. Den er ligeledes meget velegnet som højtlæsningsbog.  

Der er 5 flere bøger i denne spændende serie om magiske væsner i Danmark.  Læs gerne min anmeldelse af dem her på min blog .

Læs ligeledes mit interview med Sidsel Katrine Slej samt hendes fantastiske bøger for unge og voksne fyldt med nordisk mytologi, spænding og romantik. 


Skrevet af Youlooklikeabook 




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Interview med Heidi Keller

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva