The mortal instruments af Cassandra Clare

The mortal instruments af Cassandra Clare.   Serien handler om den unge Clary. Hun lever et ganske almindeligt liv sammen med sin mor. De har det rigtig godt sammen.  Clary har desuden en rigtig god ven Simon og hun er supergod til at tegne ( nogle  gsbge tegner hun nogle særlige tegn hun ikke rigtig forstår).  Men en aften , da hun er på diskotek, ser hun en dæmon blive myrdet af nogle skyggejægere. Hun ved  slet Ikke, hvad der foregår og hvorfor hun kan se disse væsener .  Dette er en verden, som hun slet ikke kendte til.   Men hun bliver revet ind i den af den lækre skyggejægere Jace.  Det viser sig, at hun er født skyggejæger, men at hendes mor har holdt det hemmeligt for hende for at beskytte hende og sig selv . Men hvad er der sket ?
Dette er en af mine yndlingsserier . Bøgerne er utrolig velskrevet . Der er masser af action, fantasy, gys, uhygge, skyggejægere, vampyrer, dæmoner og varulve . Men det handler også om personlig udvikling, mod, venskab, kærlighed og om at stå sammen  og kæmpe for det rigtige.  Alt er meget levende beskrevet og personskildringerne er rigtig  grundige.  Man holder af personerne og kan mærke dem og det er fantastisk at følge deres udvikling og rejse.  De vokser alle sammen med opgaven og bliver stærkere .  Bøgerne er meget bedre og faktisk mere positive end netflix serien  Shadowhunters.   Jeg er vild med dette univers og dets personer: Clary; Simon, Jace, Alex m. Fl  .  Især Simon han er så sjov og han udvikler sig så meget.   Der er sejs bøger i denne bogserie.  Jeg giver den 6 stjerner ud af 6 mulige .

Jeg giver tv serien 4,5 stjerner.   Denne bogserie egner sig fra ca 14 år og opefter .


Læs også bogserien Urværksprinsen.   Den er min absolut Cassandra Clare favorit.   Der er 3 bøger i denne serie.  Hun har ligeledes skrevet serien  Queen og air and darkness.  Den er også rigtig god . Lidt barsk .  Der er tre bøger i denne serie.

Der kommer hele tiden nye bøger i dette univers 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Interview med Heidi Keller

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva