Af blod og støv ( online bogreception) af Julie M Day

Af blod og støv online bogreception med fantasyforfatter Julie M Day.
Den 25.maj 2020.

Dette er et referat af online bogreceptionen:
Denne spændende bogreception  indledtes med en uhyggelig og fængende oplæsning fra Julie M Days helt nye fantasybog Af blod og støv ( Sagakvarteten 1) og derefter afslørede forfatteren blandt andet sine inspirationskilder, skriveprocessen og bogens nærmere karakter. Bogener en fantasybog, som kan læses fra 14 år og opefter . Den er første bind ud af fire ( deraf navnet  Sagakvarteterne).  Handlingen foregår i en middelalderligtid i byen Callas og der er alt fra : kranier i flere størrelser gemt i jorden, hekse, drager, dæmoner, en ond beduinkvinde og tre forskellige guder ( som man tror på og beder til ).  I dette univers er det strengt forbudt at være heks og udøve magi . Det får alvorlige konsekvenser, hvis man gør det, fortæller Julie M Day. Personerne er ikke kun onde eller kun gode , men derimod komplekse. Der er endda nogle af dem, der er decideret klamme ifølge Julie . Julie forklarer også, at hun ligesom må gå ind i personerne for at beskrive dem ordentlig . Også de personer , der er utiltalende, er hun nødt til at finde en vis form for forståelse og empati for.  Det er utrolig spændende at høre, hvordan  Julie skaber sine personer , hvordan de kan insistere på at være med i hendes bog og tage plads og måske endda komme til at fylde for meget . I begyndelsen var der kun tre fortællere , men dette antal er blevet øget. Samt at det er svært at rumme nogle af personerne , fordi de ikke handler og tænker , som Julie gør.  Nogle af personerne , åbenbart en der hedder Rulf, er decideret klam og handler forkert nogle gange.
Julie afslører ligeledes , at bogenindeholder kamp for overlevelse , politik , magi, romantik, elskov og kompromiser, der må indgås  ( politik er ellers ikke en af Julies spidskompetencer , siger hun selv ).  De magiske væsener og magien kommer til at fylde endnu mere i de næste bøger. Bogen er inspireret af Game of Thrones, Et rige af torne og roser og Dronningen af Tierling.

Julie fortæller, at hun har forsøgt at skrive en bog, som hun gerne selv vil læse .  Det er en kompleks bog med mange personer .  Hun begyndte på den i begyndelsen af 2018  og det tog cirka et år at skrive den . Men så skulle den igennem en 9 testlæsere ( betalæsere).

Julie har en idé om , hvordan historien ender, men det kan ændrer sig , hvis personerne vil noget andet ...

Man får i hvertfald brug for kleenex en gang i løbet af bogen, fortæller Julie M Day.  Dette spørgsmål blev stillet af Karina Frederiksen ( fra Rinas bogblog)
Der kommer en efterfølger til denne bog næste år, så man skal ikke vente alt for længe.

Julie M Day er født i 1988. Hun har tidligere udgivet fantasy triologien Grænsen til Trafallas i 2017 til 2019. Denne trilogi  er blevet rost til skyerne af boganmelderne. Den tredje bog i serien" Den sidste alliance" vandt  Young Adult prisen for år 2019 i Horsens Posten .  Se Julie M Days hjemmeside: www.juliemday.dk for at læse mere . Her kan du ligeledes abonnere på hendes gratis nyhedsbrev.

Min egen kommentar:
Jeg glæder mig personligt utrolig meget til at se og læse Julie M Days nyeste bog . Det har været helt fantastisk , berigende, lærerigt og spændende at få mulighed for at kunne deltage i denne online bogreception og dermed komme helt tæt på Julie M Day, hendes inspirationskilder, skriveprocessen og hele hendes måde at skabe et værk på.   Det er en oplevelse, som jeg aldrig vil glemme  og som jeg er meget taknemmelig for. Tusind tak til Julie M Day og Turbine forlaget for denne mulighed.  Jeg håber, at de gør det igen til næste bogudgivelse.

Skrevet af Youlooklikeabook
  ( 26.maj 2020)


Kommentarer til dette indslag:
"Der er et supergodt  og grundigt opslag . En fornøjelse at læse. Tak for god aftenlæsning "  af @sofiesbogverden  ( Instagram)

"Supergodt og detaljeret opslag.  Ser  også frem til at læse bogen " . Skrevet  af @lizasbookcorner
 ( Instagram)

"Tusind tak for et smadder flot opslag.  Dejligt at du ville se med i mandags " skrevet  af forfatteren Julie M Day @juliemday

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva

Interview med Heidi Keller