Isas skygge af Søren Juhler

 

Isas skygge af Søren Juhler. Udgivet 2023. Byens forlag. 


Wauw! Søren Juhler har overgået sig selv.  Denne sidste og tredje bog i serien er bare en fuldstændig fantastisk pageturner. Spænd sikkerhedsselen og hold tungen lige i munden, fordi du kommer ud på det vildeste, mest eventyrlige, uforudsigelige, nervepirrende og hylende morsomme tidsrejseeventyr, der overgår ens fantasi på den bedste måde. Jeg er helt blæst bagover af, hvordan handlingen folder sig ud, alle de lag og elementer, der er i historien.  samt forfatterens evne til at flette det hele sammen på den mest geniale måde.  Søren Juhlers fantasi og kreativitet er bare så mind-blowing. Forfatteren har virkelig formået at skabe en serie, der er total original og unik med nogle fantastiske karakterer, der føles ægte, har følsomhed, både stærke og svage sider. De er ikke kun helte på seje flyveøgler med magiske tidsrejsekrystaller, men ægte mennesker, der kan begå fejl og være triste over det.  De gennemgår alle en meget stor udvikling fra bog 1 til bog 3 især mht deres selvværd og mod.  Karaktererne kommer helt ind under huden på en, ind i ens hjerte.  De er så velskrevet, at man tror, at de må findes i virkeligheden et eller andet sted. En serie om ægte venskab og sammenhold.  Om at se at man er god nok, faktisk mere end god nok, selvom man er helt unik , ikke som de andre og med nogle udfordringer i hverdagen. Karaktererne læret en at acceptere sig selv mere med alle de gode og mindre gode aspekter, som man har. Den lærer en, at man aldrig skal give op. At man skal bevare håbet og tro på magi i hverdagen. Bevare sit indre barn, leve livet fuldt ud og have det mest fantastiske eventyr.  Bogen er så velskrevet og hvert ord er simpelthen så gennemtænkt. Der er spænding fra start til slut og jeg kunne fra de allerførste linjer se handlingen udfolder sig med både farver og lyd for mit indre blik. Denne serie har mine varmeste anbefalinger og den fortjener en film.  Den er ikke kun underholdning, men lærer en så meget om os mennesker.  Hvad der virkelig betyder noget, når alt kommet til alt og hvor vigtigt det er, at vi ikke bliver grå kedelige. Den inspirerer samtidig i allerhøjeste grad til at besøge alle de spændende seværdigheder, som der nævnes samt at lære historien og kongerække bedre at kende. 

Jeg kan også varmt anbefale lydbogen, som er indlæst af forfatteren selv samt hans dejlige hustru. De læser med stor indlevelse, både følsomhed, hjertevarme, spænding og og humor.  

Jeg har slet ikke lyst til at slippe dette univers eller karaktererne endnu, så jeg må nok genlæse bøgerne snart. 


Jeg giver 6/ 6 stjerner. 

CITATER fra bogen:

" Det er slet ikke svært at rejse i tiden.  Vi gør det alle sammen. Altid fremad med en konstant hastighed på præcis én time i timen. Og altid med kurs mod fremtiden. Men hvem kender ikke drømmen om at rejse den anden vej? Tilbage til fortiden for at opleve eller genopleve fantastiske begivenheder, der allerede er sket..."  sådan indledes denne fantastiske bog. Søren Juhlers sprog stråler virkelig igennem hele bogen.  Med alt fra meget kloge ord, hylende morsomme scener, rørende øjeblikke, der får glædestårer til at løbe ned ad kinderne, til nervepirrende scener og masser af flotte og billedskabende beskrivelser af omgivelserne. 

Søren Juhler er virkelig god til at lave en rigtig god indledning, det får læseren up-to-date , så de kan følge med i 3.bog og samtidig huske karaktererne og de vigtigste begivenheder i de forrige bøger. 

"En tidsmaskine siger Dante  stolt og kigger hen mod Xana, der allerede er faldet i søvn igen. Tænk at se hende så fredfyldt. Hun ligner en eventyrprinsesse, der er på skovtur med sin drage. Dante tænker, at der har været alt for meget Molk og modgang, siden de fandt hende.  Og slet ikke nok tid til bare at lege og slappe af. ( side 7)


Bogen er spækket med gode og vigtige budskaber: Man er aldrig for gammel til at have et vidunderligt og sjovt eventyr.


" Næh næh. Vent lidt. Nu er det min tur til at gynge, siger Valdemar  og humper hen mod egetræet. Selvom Dante er vant til lidt af hvert fra sin morfar, kigger han overrasket på Valdemar.  " Dig?" Men du sgu da for... "  " For gammel til at gynge? Valdemar hæver de buskede øjenbryn så højt, at de er lige ved at forsvinde mellem panderynkerne. Nej , tværtimod.  Du opfører dig meget sjældent så voksent, som man kunne forvente af en mand i din alder" griner Dante..( side 11)


Jeg er også vild med forfatterens måde at beskrive karaktererne helt ned til deres mimik i ansigtet.  Han formår at vække dem til live. 


Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.


Skrevet af cand.mag og bogblogger Youlooklikeabook 



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Interview med Heidi Keller

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva