Zombiekamp i minecraft


Zombiekamp i minecraft af Lone Halkjær. Udgivet 2022. Forlaget Krabat.

Wauw! Hold tungen lige i munden og hold koncentrationen på computerspillet. Der er total uforudsigelighed og angreb fra kæmpeedderkopper og dødsensfarlige angribende zombier, skeletter og vindicators (ja, endda zombiebabyer!!) Undgå panik og forsøg at bevare håbet!!! Lær at svinge med en økse nu og skyde med pile, fordi du får brug for det!! Dette er en total nervepirrende, dramatisk, actionmættet og hæsblæsende pageturner, hvor man bliver suget ind i bogens univers allerede i løbet af de første linjer. Den er total underholdende, sjov og fuld af spænding. Du kan simpelthen ikke nå at kede dig i et splitsekund, fordi der sker noget hele tiden. Noget total uventet. Den normale verden er ikke længere, som den var. Hvad er virkeligheden? Hvad er Minecraft? Er de det samme? Eller kan Tobias`familie godt komme tilbage til hverdagens normaliteter? Lone Halkjær formår at beskrive omgivelserne og handlingen så levende, at du kan se det som en film for dit indre blik, ja ligefrem lugte den!. Du mærker helt tydeligt adrenalinen pumpe i dit blod, mens du er vidne til en nervepirrende kamp for overlevelse. Der er ikke tid til at tøve. Der skal handles hurtigt. Tobias og hans familie (som slet ikke er vant til at spille/ game) må samarbejde på alle måder, hvis de skal overleve Minecraft.  Lone Halkjærs sprog stråler på alle måde. Det er friskt, moderne, levende og meget billedskabende. Det er tjekket og spot-on og passer supergodt til målgruppen. Tempoet er højt og der er ingen slinger i valsen. Bogen er skrevet på en superfed måde, som gør den nem at læse. Det føles, som om ordene læser sig selv. Denne bog vækker i høj grad interessen for minecraft, om man er erfaren spiller eller total nybegynder. Men det er ikke kun en bog om at komme ind i et spil, men også en bog om ægte sammenhold. At være der for hinanden, når det virkelig gælder. At se helt nye seje sider af hinanden, som man slet ikke regnet med. At finde ud af, hvad det allervigtigste er, når alt kommer til alt. Om familieliv og søskendeforhold i en fuldstændig ekstrem situation. Jeg ville gerne have skrevet endnu mere, men jeg vil ikke spoile.

CITATER: 

Allerede helt fra de allerførste linjer suges man ind i den nervepirrende og dramatiske handling: " Et langstrakt skrig runger gennem huset og får mig til at sætte mig brat op i sengen. Jeg kender den stemme, det er Caroline... EDDERKOP! DER STÅR EN KÆMPEEDDERKOP UNDE FOR DØREN!" 

"Jah", udbryder jeg, da en vammel, varm stank af råd rammer min næse, mens vi går ned ad trappen. "Jeg sagde jo, at I ville blive overbevist, hvis I fulgte med ned i kælderen". "Hvad er det for en lugt?" spørger mor og vifter hånden foran ansigtet. I det samme hører jeg den karakteristiske stønnen fra zombier. Det lyder nøjagtig ligesom i spillet..."

Der er masser af action, spænding og kamp: "De knurrende støn tager til i styrke, og så snart far trykker håndtaget ned, bliver døren skubbet op indefra. Den første grønne zombie stavrer ud i rummet efterfulgt af en ubeskrivelig stank...Hendes ansigt er hvidt og fortrukket i rædsel.

5,5/ 6 stjerner

Skrevet af bogblogger Youlooklikeabook

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget

Jeg ser meget frem til at læse bog 2 i serien, som udkommer meget snart.





Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Interview med Heidi Keller

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva