Sort måne 3 af Haidi Wigger Klaris


BLODVALG 3. SORT MÅNE af Haidi Wigger Klaris. Udgivet 2023. Tellerup. 

Leder du efter en supergod serie med masser af Halloween vibes, så er Sort måne af Haidi Wigger Klaris oplagt. Mystikken og uhyggen emmer ud af bogens sider. Spændingen stiger og stiger, jo flere vilde afsløringer, der dukker op til overfladen. Dette er bog 3 i serien og jeg må bare sige, hold da helt fast en nervepirrende rejse!! Jeg har bare siddet på kanten af stolen med store skræmte, men eventyrlystne øjne og suget alle informationerne og hele det fascinerende og uhyggelige univers til mig, mens jeg bed negle og glemte at trække vejret. Haidi Wigger Klaris skriver så fængende, levende og stemningsfyldt, at de tre bøger nærmest har læst sig selv. De er alle ægte pageturners, som er umulige at lægge fra sig, fordi de er så nervepirrende og spækket med cliffhangers. Man mærker hovedpersonen Connors følelser og alt det, som han går igennem helt ind i sit eget hjerte. Både hans store sorg over tabet af sin mor, men også den dramatiske, intense og vidunderlige forelskelse og dampende hede tiltrækning samt hans blandende og intense følelser overfor hans familie. 

Jeg er helt vild med det univers, som Haidi Wigger Klaris har skabt. Alle hemmelighederne og reglerne. De særlige egenskaber, lyssky uheldige hændelser, fortidens fejl samt konsekvenserne deraf. Opbygningen af det "lille samfund"/Klanen, mentaliteten og tankegangen. I bøgerne afdækkes de alle gradvist mere og mere og man kommer til at tabe kæben på gulvet flere gange af bare forundring. I første bog havde vi (og Connor) ingen anelse om, hvad det var der foregik i den mystiske by Mossy Creek. Alt var så hemmeligt og strikst og gav umiddelbart ingen mening. Men i denne tredje bog kommer vi endelig helt tæt på den klan, som Connor nu er en del af. Det er både fascinerende og skræmmende, hvordan det hele er bygget op, hvilke regler og traditioner der er og hvordan de unge og gamle har det med konstruktionen, traditionerne og reglerne. Han erfarer, at der er en stor uenighed. En generationskløft. En higen mod mere moderne og frie tider! Men hvad betyder det? Hvilke konsekvenser har det? Hvilken side er Connor på? Hvad er hans mening ? Bølgerne og følelserne går højt i denne bog. Der er masser af drama, uforudsigelighed og konfrontationer. Bogen ender, så man slet ikke kan vente på bog 4. Jeg må vide, hvad der sker nu! Please! Haidi Wigger Klaris har lavet et fantastisk karakterarbejde, især med Connor. Han føles så ægte og mærkbar. Han er virkelig kommet helt ind under huden på mig. Hans rejse og udvikling har været så intens.

CITATER: 

"Steve råbte efter mig da jeg vendte mig omkring og forlod skolens område...Hans vrede blik, det anspændte kropssprog og de vilde anklager..."  

"Mine fødder følte sig frem over den ujævne overflade, og for hvert trin jeg tog, føltes det som om luften blev tvunget ud af mine lunger...Min stemme lød kvækkende i stilheden...Jeg gik et par skridt længere ned i mørket og forsøgte at ignorere hjertet som hamrede hårdt i min brystkasse. En tynd hinde af sved brød ud på panden selvom det var koldt hernede, og min vejrtrækning lød besværet. For helvede, altså! Jeg ved tænderne hårdt sammen og tog endnu et skridt." (side 11)

"ER DER NOGEN HJEMME?" Jeg bankede utålmodigt på døren, mens jeg hev efter vejret. Det var hårdt at løbe når solen stod højt på himlen, og luften var fugtig og varm...Da jeg løb ind på den vej hvor James og Dave boede, skippede mit hjerte et par slag, da jeg fik øje på politibilen..." (side 12)

Dette er en supergod serie med mystik, spænding, romantik, forelskelse, venskabets op og nedture, indviklede familieforhold. Modsætninger, der mødes. At finde sin sande identitet og sig selv. Om at stå ved sig selv og det man tror på. En bog der har fokus på nogle vigtige problematikker, som mange unge går igennem. Jeg ville gerne skrive endnu mere. Men dette er bog 3 og jeg vil ikke spoile for meget.

Jeg vil benytte lejligheden til at rose de superflotte og stilfulde forsider, som virkelig emmer af mystik.

Jeg kan også varmt anbefale lydbogen, som er indlæst af dygtige Torben Christensen-

Jeg giver 5,5 stjerner/ 6

Skrevet af Youlooklikeabook

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar.

Denne bog blev læst sammen med Readalongklubben. Det var så hyggeligt at læse den sammen.

 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Interview med Heidi Keller

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva