Dinoblast 2 af Mikkel Wendelboe

Dinoblast 2 af Mikkel Wendelboe. Udgivet 2023. Forlaget Calibat. 


Wauw!  Hold da helt fast! Der er virkelig skruet op for spændingen og overraskelserne i denne anden Dinoblast bog. Sikke en total nervepirrende fuldstændig fantastisk og mega velskrevet fantasybog. Jeg blev suget ind i den total uforudsigelige handling allerede i de første linjer og jeg trak næsten ikke vejret, før jeg havde læst bogen færdig.  Jeg elsker bare Mikkels måde at formulere sig på. Hans udtryk og formuleringer sidder bare lige i skabet og er så underholdende, rammende og sjove. Handlingen er genialt skruet sammen.  Den er så actionmættet, nervepirrende, underholdende og fyldt med plottwists, så uforudsigelige, at du taber kæben helt ned på gulvet. Man keder sig ikke i et sekund.  Her er virkelig  underholdningsgaranti. Jeg kunne ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at bog 1 skulle føre til dette. Jeg ville ønske, at jeg kunne fortælle om alle de fantastiske og mega uhyggelige og seje ting, der sker i bogen. Men jeg vil ikke spoile. Men wauw! Mikkels fantasi og kreativitet er imponerende. Jeg må bare sige, at jeg elsker denne serie og jeg kan på ingen måde vente til bog 3 udkommer. Jeg må vide, hvad der sker nu. Der er helt klart noget Jurassic park vibe over den, på den fedeste måde. Men serien er uden tvivl helt sin egen stadig.  Karaktererne er bare så skønne. Man kan vist roligt sige, at de bliver max udfordret, men de forsøger virkelig at støtte hinanden på bedste måde. Hovedpersonen Sasja, hendes personlighed, styrke, intelligens og nye evner stråler og imponerer . Hun er bare en mega sej, nørdet kick ass heltinde på den bedste måde. Hvis dine børn mangler læselyst eller synes, at bøgerne i fanger dem fra begyndelsen af, så skal de helt sikkert læse Dinoblast. Denne serie fænger fra første linje og får virkelig en op ad lænestolen. Du glemmer helt, at det er en bog, du læser, fordi du kan se handlingen helt tydeligt og meget dramatisk for dit indre blik som en sej film. Kort sagt siderne læser sig selv og du flyver igennem bogen. Dette er en vanedannende serie, som du ikke kan få nok af. Mikkel Wendelboe stråler på alle måder.  Denne serie fortjener en film. At læse denne serie er ikke kun topunderholdning. Men den får også en til at reflektere over sit eget liv. Alle de ting, man har og som er rigtig glad for i hverdagen. At man lever i et civiliseret samfund uden alt for mange farer. Den vækker ens taknemmelighed samt gejsten og troen på, at man nok skal klare det uanset hvad. Hvis man bruger sin viljestyrke og gå-på-mod ligesom Sasja og hendes venner, fordi de møder virkelig de vildeste og mest uforudsigelige udfordringer, som kan få enhver til at tabe modet og håbet samt blive rigtig bange: 

Citater:

Der er rørende og sjove øjeblikke, hvor karaktererne connecter:

 "Sasja... bange?" AF smaskede i retning af hende. "Hvorfor skulle jeg være bange?" svarede hun. "Fordi...din slags...bliver bange, " svarede han prompte. "Stop dig selv August. Det er latterligt sexistisk at tro, at jeg er bange, fordi jeg er en pige, " knurrede hun. Ike derfor. Fordi du... geek? Geeks...altid bange" Hans brede mund indtog et smil, så en yoyo af savl dryppede ud af den ene mundvig. Sasja var først helt paf, indtil det gik op for hende, hvad han mente. "Du er så dum, du er. Skulle det være sjovt?" Hun prøvede at skjule et lille smil. (side 39) 

Der er total spænding:

"Et øjeblik susede hun gennem luften, inden hun blev indhyllet i vandets kølige stilhed. Med et par seje tag var hun hurtigt tilbage ved overfladen...Noget greb pludselig fat om hendes ankler og trak hende ned. Hun nåede kun at give et lille gisp fra sig" (side 44-45)

"Vi ligner monstrene i en japansk B-film..." (side 37)

Det er lidt svært at lave citater fra denne bog uden at spoile handlingen. Der er så mange fantastiske sætninger og steder.

 6 / 6 stjerner

Skrevet af bogblogger og Cand.mag Youlooklikeabook

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget Calibat.






Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Interview med Heidi Keller

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva