Alexa Wu af L Sherman

Alexa Wu af L Sherman. Udgivet 2023. Augusta Publishing.

Sikke en rejse med Alexa Wu gennem tiden og flere lande! Jeg kom virkelig igennem hele følelsesregistret. Omg! Tårer har trillet ned ad mine kinder og store klumper er blevet synket ! Det er intens ægte romance med mærkbar kærlighed, store følelser, sultne blikke, dampende hed elskov og seksuelle eksperimenter, der får ens kinder til at blusse og hjertet til at banke. 

Det er en følsom, hjertevarm og gribende romance, der virkelig giver stof til eftertanke angående ens egen identitet og de valg man tager. Men det er også i høj grad en bog om personlig udvikling, om at bryde ud af de fastlagte og forventede rammer, finde sine egne veje. Vigtigheden i at følge sit eget hjerte og sine inderste drømme, også selvom det nogle gange har konsekvenser. At lave fejl og lære af sine fejl. At stræbe højere og nå sine mål trods utallige udfordringer, afvisninger og skæve blikke. Dette er Alexa Wus rejse. Hun har masser af sprudlende personlighed og livsglæde, viljestyrke og gå-på-mod. Men hun gemmer også på en meget stor tyngende hemmelighed, som hun er meget bange for at afsløre... Hun er bange for at miste alt, hvad hun holder af...

Forfatteren formår at flette spændende viden om historiske begivenheder, problematikker og holdninger ind i bogen på fineste vis. Det er en meget personlig trip down memory lane, hvor man kommer helt tæt på tankegangen og måden at leve på i de vilde '70ére. 

En bog om ægte venskab, kærlighed, mor-datter-forhold, tætte bånd og afvisning.

Der er ligeledes fokus på vigtige relevante temaer som fx diskrimination, seksualitet, fordomme, forudindtagede holdninger, snævertsynethed. 

Det er meget svært, når folk ikke kan rumme den, man i virkeligheden er. Det kan være en næsten ubærlig og uforståelig smerte.

Forfatteren har virkelig lavet et fantastisk karakterarbejde med nogle meget forskellige,  nuancerede men tydelige og mærkbare karakterer.  I hver deres ende af spektret både hvad gælder personlighed, udseende, holdninger og levevis. 

Jeg vil benytte lejligheden til at rose den superflotte og lækre forside lavet af Rikke Ella Andrup samt de flotte, udtryksfulde og farverige illustrationer inde i bogen lavet af Sabine Baudtler - Vedersø. De emmer bare af personlighed, liv og charme.  

Jeg må også rose lydbogen indlæst af dygtige og prisnominerede Heidi Keller.


Jeg har læst denne bog i en meget hyggelig readalong med Readalongklubben

Anmeldereksemplar fra forfatteren

Jeg giver 5 store stjerner/6


Bogen er modtaget som anmeldereksemplar

Skrevet af Youlooklikeabook





SPOILERALERT!!!

Jeg er helt vild med forfatterens måde at karakterisere River.  Hun har virkelig formået at skabe en karakter,  der føles ægte . Meget dragende og karismatisk, men samtidig også med masser af dybde og lag. Man mærker ham virkelig og føler med ham.  Han er som et perfekt modstykke til Ariel,  som emmer af mystik og store hemmeligheder.  En mand, der også virker dragende.  Men også meget magtfuld og omsorgsfuld på en gang.  


Et af de mest gribende og smertefulde øjeblikke i bogen er forældrenes afvisning af Alexa Wu. Det var så velskrevet, levende og mærkbart skrevet.  Det ramte mig lige i hjertet og ramte så meget plet. Det er bare den værste følelse at have,  når ens nærmeste ikke kan rumme og acceptere den, som man er og de passioner,  som man har. Det som gør dig allermest glad. Den glæde vil de ikke onde dig.  


Årsagen til den manglende stjerne er, at jeg måske savnede lidt mere spænding og tempo nogle steder. Nogle gange blev den lidt for dvælende for min smag. Men jeg er også meget vant til nervepirrende fantasy.   Men jeg nød bogen meget og blev virkelig ramt i hjertet.  L Sherman er en meget meget dygtig forfatter. 


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Interview med Heidi Keller

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva