Dødbringende dukker af Karen Strange


Dødbringende dukker af Karen Strange. Forlaget Petunia 2022

Hold da helt fast i katederet og skoletasken, for i denne bog lurer farerne i allerhøjeste grad om ethvert hjørne i skoleklassen og de mørke kældre. Denne bog er enhver elevs mareridt, der er blevet til virkelighed på den mest skræmmende måde. Den er helt galt på skolen. Meget mistænksom opførsel!! Mystikken og uhyggen emmer ud af denne bog, så det løber en koldt ned ad ryggen, mens ens hjerte banker hurtigere og hårene rejser sig på armene. Det er alt for risikabelt at komme til at falde søvn i timerne i øjeblikket, for det kan få alvorlige konsekvenser. For Hugo og hans venner gælder det virkelig om at holde sig vågen, stå sammen og forsøge at regne ud, hvad i hulens navn der foregår. De følger nøje sporene, udspionerer og finder skræmmende artefakter. Ganske gradvist dukker der flere og flere afsløringer op og puslebrikkerne samler sig, så de kan se det fulde billede. Sandheden. Det er nervepirrende og mind-blowing, klamt og dødsensfarligt!!!  Omg! jeg var fanget af denne bog fra de allerførste linjer. Jeg er fuldstændig vild med forfatterens total nervepirrende og intense skrivestil. Der er virkelig skruet op for alle virkemidlerne og effekterne på den bedste måde. Forfatterens beskrivelser er så gode, at det føles som om man selv er med i handlingen og kan mærke på egen krop, hvordan det føles. Angsten der spreder sig i kroppen, så man næsten ikke kan trække vejret og holde hovedet koldt.  Det er en pageturner, som man ikke kan lægge fra sig, før den er læst. Jeg blev revet helt med af handlingen og kom til højlydt at advare karaktererne om farer. Det er gys og spænding, der sidder lige i skabet, så man ser den som en film for sit indre blik og glemmer, at det er ord i en bog.  Jeg er vild med stemningen, handlingen og karaktererne. Man kunne virkelig mærke karakterernes følelser, som om de var ens egne.  de havde en tydelig personlighed og man kendte deres bekymringer og tanker. De støttede hinanden og udviklede sig gennem bogen og blev stærkere både sammen og alene. De var meget spændende at se deres interaktion. De fik alle et plads i mit hjerte for deres personlighed, enorme viljestyrke og mod. Jeg håber virkelig meget, at forfatteren skriver flere bøger som denne, for jeg vil gerne have mere og gerne flere med de samme karakterer, for de var bare skønne og føltes ægte.

PS. Normalt er jeg ikke til gys og horror. Men jeg nød denne bog fuldt ud. 

EKSEMPLER:

Allerede i bogens første linjer blev jeg suget ind i den intense og nervepirrende handling : "Magnus stivnede. Med et sug i maven stirede han op mod tavlen. Hans dansklærer, hr Holstein, gloede ned på ham med øjne, der kunne dræbe... Han kneb øjnene så meget sammen, at det hvide forsvandt, og de mørke pupiller borede sig ind i Magnus' blik. Magnus forsøgte at blinke, men kunne ikke. Det her var bare slet ikke godt! ...Sveddråber brød frem i hårgrænsen. Håndfladerne blev kolde og klamme.. Tik-tak tik-tak. Lyden af lærerens åndedræt hvislede gennem klasselokalet." (side 7-8).

Der er så mange passager, hvor man nærmest glemmer at trække vejret, fordi bogen er så spændende: "Magnus stivnede. "Hvad sker der?"..." Shh! Lyt!"...Harrys øjne voksede. "De kommer". Hjertet bankede hårdt i Magnus' bryst..."Skynd dig nu"... Skridtene fra gangen kom tættere på...Døren gled op. "Shit!" (side 74-75). Jeg er fuldstændig vild med forfatterens  skrivestil og alle de virkemidler, som hun tager i brug.

Super gode beskrivelser af karaktererne: "Hr. Holstein var skideuhyggelig. Han havde de største strittende øjenbryn, og et par kulsorte øjne gemte sig bag tykke brilleglas. Og så var han høj! Den højeste mand Magnus nogensinde havde kendt" (side 8-9) 

Denne bog med gys, store hemmeligheder, ægte venskab og sammenhold har mine varmeste anbefalinger. 

Jeg kan også varmt anbefale lydbogen. 

Jeg giver 5,5/6 stjerner.

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar

Skrevet af bogblogger Youlooklikeabook 


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Interview med Heidi Keller

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva