Fejlbesværgelsen af Mette Werner


Fejlbesværgelsen af Mette Werner. Udgivet 2022. Forlaget Krabat.

Spænd sikkerhedsselen. Hold fast på hat og kosteskaft og hold tungen lige i munden !  Fordi i denne bog kommer du på det vildeste og mest overraskende eventyr med Rhea og hendes skønne magiske familie. Her er underholdningsgaranti, for du keder dig ikke i et sekund. Tempoet er højt og der er masser af spænding, action, humor, intens monsterkamp og hylende morsomme besværgelser. Allerede i de første linjer blev jeg suget ind i bogens nervepirrende og dramatiske univers, som om jeg var en af historiens karakterer. Jeg kunne se, høre, ja næsten mærke og dufte alt. Forfatteren har en vidunderlig fantasi og opfindsomhed. Jeg er vild med hendes skrivestil.

Hovedpersonen Rhea har ikke rigtig nogle venner i skolen, hendes popularitet er i bund og det bliver da slet ikke bedre, da hendes bror laver en besværgelse, så alle tror, at hun har gigalus i håret. Rhea får virkelig ødelagt hele sin dag og vil gerne gøre hævn. Men hendes besværgelse kommer desværre ikke til at ramme hendes bror som planlagt, men derimod en pige fra hendes klasse. Og det går så galt, at de alle bliver nødt til at tage til den magiske verden for at fixe problemet. Man kan vist roligt sige, at den lille tur ikke bliver helt som forventet. De møder både skræmmende heksarinaer, farakker, giftige, flyvende volater og sære væsner med grisetryner og glasøjne. Situationen ser meget mørk ud. Vil besværgelsen nogensinde blive hævet? Kommer de nogensinde hjem igen?

Sofia, Rhea og hendes brødre foretager ikke kun den mest eventyrlige, nervepirrende og udfordrende rejse, men kommer også alle på en form for dannelsesrejse, hvor de alle udvikler sig meget, kommer tættere på hinanden og ser hinanden i et helt nyt lys. Bedre relationer dannes. Det er meget rørende og bringer glædestårerne frem i øjnene. 

Der er fokus på vigtige emner som identitet, ægte venskab og sammenhold. Familieliv & søskendeforhold. Ensomhed, mobning & forudindtagede holdninger.  Den følelse af at man ikke hører til nogle steder. At man ikke er en del af en gruppe ligesom alle andre. Dette er nok en følelse, som mange kender. Et meget relevant og vigtigt emne, som virkelig sætter tanker i gang med hensyn, hvordan det føles samt hvilke konsekvenser det har.

Man kan på ingen måde mærke, at dette er en debutroman. Karaktererne emmer af personlighed. Man kan se dem for sig, følge deres måde at tænke på og mærke dem. Dialogen er levende og underholdende og der er en rigtig god dynamik mellem karaktererne. Jeg nød denne bog i fulde drag med eventyrlystne øjne og glemte helt tid og sted. Jeg håber virkelig meget, at der kommer flere bøger i serien, for jeg er ikke parat til at tage afsked med hverken de skønne karakterer eller det eventyrlige univers.

EKSEMPLER:

Smukke og magiske beskrivelser, som er helt fortryllende: "De smukke farver breder sig over himlen, og vi flyver hurtigt nærmere. Det glitrer i luften og føles som små sæbebobler, der popper på huden...Jeg kan mærke det! ler hun. Farverne skifter til  grøn, tyrkis og blålilla. Luften bliver lunere og føles blød og let...og det snurrer svagt i fingerspidserne. Koncentrationen af magi er så høj her, at det sitrer i kroppen"  (side 87-88)

Masser af spænding: "Så hører jeg en svagt brusende lyd i natten. Vi er ikke alene! Vi stirrer alle ud i mørket. Lyden bliver højere og højere. Noget nærmer sig, og det har fart på! Kenny slukker begge lanterner, så det bliver helt mørkt omkring os... Langt borte på himlen lyser Auroras smukke farver. Lyden nærmer sig og vokser i styrke som et brusende vandfald" 

Skræmmende, klamme og angribende væsner: "I lyset fra lanternerne kommer grusomme, deforme hoveder med store, sorte vinger til syne. De har dybe rynker i ansigtet og to mørke huller med stikkende, vilde øjne, der stirrer blodtørstigt på os...Munden er fyldt med sylespidse tænder og to lange skarpe hugtænder. De er meget giftige... (side 95)

 Den flotte farverige forside er lavet af Tom Kristensen @tom_kristensen

Denne bog har mine varmeste anbefalinger. 

Jeg giver 6/6 stjerner.

Jeg kan også varmt anbefale lydbogen, som er indlæst af dygtige Marie Louise Cornelius.

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar af forlaget.

Skrevet af Cand.mag og bogblogger Youlooklikeabook.



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Interview med Heidi Keller

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva