Geminiforbandelsen 3 af Kim Ace



Geminiforbandelsen 3 af Kim Ace. Udgivet 2022. Forlaget Carlsen

Wauw! Jeg mangler ord. Denne bog er fuldstændig fantastisk. Underholdningsniveauet sprænger alle rammer. Man keder sig vitterligt ikke i et eneste splitsekund. Bogen er faktisk nærmest som en vanedannende og dragende drug, man slet ikke kan få nok af og som man ikke vil stoppe med. Bogen har virkelig hele pakken på alle måde og niveauer. Den er så nervepirrende, at man ikke trækker vejret. Forfatteren formår at trække den ene overraskelse og plottwist op af hatten efter den anden. Så man kan på ingen måde regne ud, hvordan det hele ender. Man har teorier. Men Kim Aces fantasi er for vild til at man kan gætte det, han har kreeret. Alt er fuldstændig gennemført og gennemtænkt ned til mindste detalje. Bogen er fuld af mystik og gåder, der skal løses. Så hyldende morsom, at man får hysteriske grineanfald med tårer i øjnene. Den emmer af uhygge og skræmmende mørke billeder med klamme forkullede lig, smeltede personer og tyndhudede skeletmennesker, der ikke stadig burde være levende. Den er rørende helt ind i hjertet. Kort sagt forfatteren Kim Ace har overgået sig selv på alle måder. Der er ingen slinger i valsen nogle steder. Sproget stråler og er så spot on i sine formuleringer, at man både kan se, smage og lugte, alt hvad der beskrives. Humoren er helt vidunderlig og har lattergaranti i flere dage efter. Der er ingen kedelige passager. Alt er komprimeret og gengivet, så spændingen, uhyggen og følelserne konstant er i top. At følge Rasmus og Xander har været helt vidunderligt. Sikke en rejse de har været på. De er begge kommet helt ind under huden på mig og ind i mit hjerte. Især Rasmus på grund af hans meget rørende baggrundshistorie. Han har skulle kæmpe så meget og føler ikke at han er god nok. Men både Rasmus og Xander gennemgår en kæmpestor udvikling og supplerer hinanden rigtig godt og er der for hinanden gennem tykt og tyndt. Det er en fantastisk bogserie om ægte venskab, at konfrontere sin værste frygt og lære at overkomme den, mindreværdskomplekser, kampen mod det onde, kampen for retfærdighed. Det er en serie, der har noget på hjertet om hvordan vi ser os selv som mennesker, at vi skal tro på os selv uanset hvem vi er, hvor vi kommer fra og hvor store vi er. Samt hvad der er det allervigtigste, når alt kommer til alt. Jeg er på ingen måde klar til at slippe de skønne karakterer eller dette eminente univers. Denne bogserie fortjener virkelig at blive filmatiseret. Jeg kan sandelig godt forstå, at denne serie har vundet priser. 

Jeg har læst denne bog i en readalong med Readalongklubben, hvor jeg var vært sammen med @bookworm_dk og @bogormens_verden  . Det var bare så hyggeligt at skrive sammen i vores instagramchatgruppe hver dag efter dagens kapitler.

Jeg vil også benytte lejligheden til at rose den utrolig flotte, farverige og detaljerede forside lavet af dygtige Jonathan Moltke Nielsen. / Ghostgoblet

Jeg vil også gerne rose den supergode lydbog indlæst af dygtige Pelle Emil Hebsgaard. Han gør et helt fantastisk arbejde. 

EKSEMPLER:

Allerede i de første linjer suges man ind i den nervepirrende og uhyggelige handling: "Rasmus kæmpede sig fremad igennem mørket, imens sumpens beskidte vand plaskede iskoldt imod hans krop. Hans muskler skreg af udmattelse, og kulden føltes som en omfavnelse af døden selv. Selvom mørket virkede uendeligt, kæmpede han ufortrødent videre. Vagterne var lige i hælene på ham. Han måtte finde ud af Den Sorte Sump" (side 9)

Jeg er helt vild med Kims Aces sprog og hans sammenligninger, så man ved præcis, hvad han mener, når han beskriver noget: "Ved ordet flødekarameller var det, som om Roberta forvandlede sig til en stime piratfisk, der lige havde lugtet blod i vandet. Hun begyndte febrilsk at afsøge sine omgivelser for slik og flåede lynhurtigt Troels' solbriller af som for at tjekke, om hans øjne var blevet til Kinder-æg" (side 25)

Samt

"Både Thomas og Lene vendte sig mod Xander med kæmpestore smil. Han sad og lignede en dybhavsfisk, der lige er blevet fisket op fra Marianergraven" (side 360)

Jeg er helt vild med forfatterens gode humor. Den er er bare så underholdende og spot on: "Hele skolegården var som i ekstase over, at sommerferien nu var et par timer fra at indfinde sig...Selv lærerne virkede, som om de lige var blevet frifundet fra en dødsdom" (side 31)

Jeg er helt vild med forfatterens evne til at gengive den interne dynamik og rangorden i klassen. Især pigernes hierarki og regler: "Alle pigerne vendte blikket mod deres diktator. Elvira-Augusta, og afventede dommen. Hendes resting bitch-face slog nye rekorder, da hun gloede arrigt over på Sam. "Nåh ja", sagde hun tonløst. "Det passer sørme da helt perfekt" (side 89)

Denne bog og bogserie har mine varmeste anbefalinger

Bogen er modtaget som et anmeldereksemplar af forlaget Carlsen

Jeg giver 6/6 stjerner

Skrevet af bogblogger Youlooklikeabook


Skræmmende,  nervepirrende,  fuld af mystik.  Hylende morsom..rørende.  klam. Vandkanoner med tis.  Stenhård karameller.  

Husk gode citater fra kapitlet med kysse festen vigtigt. 

det har været sommerferie. Xander skal snart rejse tilbage til Spanien.  

Rasmus tisser stadig i sengen nogle gange. 

Rasmus når at blive ramt af frosne karameller.  Det gør mega ondt.

lærer Vibeke stopper Rasmus onde storebror i at bruge sin gigantiske vandpistol ladt med tis i skolen.  Puha det var heldigt.

Nyt kapitel.  

der er brand på skolen. 

Rasmus synes at han ser et forkullet lig i branden.  Det er en krop der ligger inde i flammerne. Men han tror at det er en fra den anden verden.  Og han ser også nogle skræmmende skygger som ikke er døde.  Evt væsner fra den anden verden. Det er nogle meget høje skygger. 

Rasmus ved ikke om det han har set er sandt.  Det kan da ikke være vagter fra det andet land, som han har set..

Rasmus fortæller det til Xander.  Det er sidste skoledag.  

Men hvem har sat ild til skolen? 

Det kan ikke være Rasmus storebror.  Troels.  Han er ikke en ildstifter.  Det er Rasmus sikker på.



Kapitel 7

Rasmus synes at han ser skikkelser mm og han fortæller det til Xander. Men Xander tror ikke at det et ægte Men måske noget " post traumatisk...". Xander siger, at han hat også mareridt nogle gange. 

De er hjemme hos Xander og Rosita kommer pludselig op fra kælderen og siger at hun hsr set drn ' smeltede mand '.


Så går Rasmus og Xander ned i kælderen og tjekker. Rasmus ser en forkrøblet skikkelse.  Men da Xander kommer oh tænder lyset er skikkelsen væk.  Det gør Rasmus ked af det at Xander ikke tror på ham.

Rasmus har mareridt om natten hvor de er i Erytnevia oh at deres mund er syet sammen.  Så vågner Rasmus.  Der er jordskælv 

Men pludselig kommer der et enormt jordskælv.  Alle skynder sig ud af huset . Rasmus og Xander krammer hinanden.  De har begge kommet til at tisse i bukserne..pinligt 

Kapitel 13 nu

Rasmus fortæller endelig sandheden om sin mors død og at hun havde sorte pletter og sort olieagtig næseblod ol. Og at hun døde kort efter fødslen ( meget rørende historie og øjeblik).

Atamai er jo død. Hvem skal de spørge.  Måske kan de spørge lægen 

De er kommet til Erytnevia.  Og taler med deres venner og Malosi.  Der er også sket jordskælv og brand der præcis som i deres verden. Så de to verdener kommer tættere på hinanden og meget mere tæt forbundet end de havde regnet med. Det der sker i Erytnevia sker på en måde også i deres verden.  Rasmus husker Atamais ord mht at hvis deres energi/ magi skal blive stærkere,  så skal de være åbne overfor hinanden og at det er Vigtigt at Rasmus søger i sin fortid og finder alle svarene.  Så Rasmus beslutter endelig at fortælle Xander om sin afdøde Tvilling og at hans mor døde den dag med formørkelsen. Så formørkelsen nåede helt til deres egen verden.  Kuora tror at Rasmus og hans afdøde tvillingebror er en del af profetien.  Xander er meget overrasket over de nye informationer.  Og pludselig virker deres magi som de plejer og de kommer tilbage til deres egen verden.  Her finder de Rosita sovende   hun larmer vildt meget når hun sover. Hun taler vist i søvne om en mand kommer nærmere.  Hvem er det ?

Kapitel 24.


Kapitel 30.

Rasmus og Xander finder Rasmus mors veninde Maria.  Og veninden bor i Sønderdal.  Og er vokset op sammen. 

Veninden ved godt hvem Rasmus far er: Thomas hedder han.  Der er et foto af faren,  moren og morens veninde .

Faren ved intet om Rasmus eller Rasmus mors graviditet. 

Det er Xanders far på fotoet ( gigantisk cliffhanger i slutningen af kapitel 31)  side 197


Kapitel 32. 198

Xander spørger om Rasmus ikke er glad. De er jo ægte brødre.  Med samme far. Men Rasmus har mindreværdskomplekser.  Han kommer måske aldrig til at vokse mere. Han var syg ved fødslen.  Det var meningen at Rasmus og hans tvillingebror skulle have været dem der kunne magi sammen. Rasnus har det ikke så godt. 

Sam er også adopteret siger Xander. 


Pludselig bliver den søde Rosita overtaget/ basat af noget og Xander forsvinder ind i Erytnevia.  

Så falder Rosita sammen bagefter. 

Så møder Rasmus en af pigerne fra sin klasse . Hun kender godt hans hemmelighed og de snakker godt Sammen. 


Det lykkes Rasmus at komme til Erytnevia og fortælle Malosi og Kuora m.fl om det med Xander.  Malosi siger at Xander må være i borgmesterens hus. Så de sniger sig derhen for at finde Xander. 

Døngrævlinger..Malosi har fanget nogle dødsensfarlige Døngrævlinger som han nærmest går med som hunde. Døngrævlinger vil Malosi bruge mod vagterne 


Kapitel 37

Karzun 

Kuora og karzun  vil ind i huset / borgmesterens

Det lykkes Rasmus at komme ind i huset.  Det er noget af en skrækindjagende oplevelse.  Tonsvis af Skeletter.  

Kapitel 39. Endelig finder Rasmus Xander.  Xander sidder i et mørkt lokale.  Han har bind for munden.  Xander ryster på hovedet.  Men Rasmus registrerer det ikke.  Og går ind i lokalet pludselig bliver han grebet af borgmesteren. Borgmesteren er så klam.  Der opstår en kamp mellem dem. Der er pludselig en masse  stearinlys der tænder og den smeltede mand kommer ind . 

Mega cliffhanger 


Kapitel 40 


Nu kan Xander og Rasmus  telepati.  Xander fortæller at han er vild med Sam ikke Freja.


De er tilbage i Erytnevia.  Malosi er kommet til skade.  Men de hjælper ham. De tager ind til byen Golliat .

Alt er forandret i Goliat pga sygdom. Måske den sygdom som Rasmus også havde som lille dom gør at han ikke er blevet så stor.

Rasmus savner sin familie. 

Kapitel 44. Gode citater 

Citat med at Rasmus kan huske hver eneste fantasybogforside han nogensinde har læst  kapitel....


Citat med den drabelige monster.  Spænding og action.


Nu Kapitel 45 

De kommer ind til byen. Der ser de Karzoun bundet.   Den onde Fetuanu er der.  ( gode citater mht den store hvide Raja sammenlignet med noget andet)

Kapitel 46

Fetuanu er den smeltede mand. 


Cliffhanger i slutningen af kapitel 46

Nået til kapitel 47 nu 


Kapitel 51.

Rasmus og Xander viser Fetuanu hvordan de får/ skaber deres magi. Fra intetheden i mellem de to verdener.   Fetuanu er meget overrasket. 

Det er den onde Fetuanu der har skabt/ gjort sådan at Rasmus og Xander har magi.  Fetuanu vidste ikke, hvad han gjorde den dag ned forbandelsen. 

Meget vigtigt læs det igen. 

Jeg synes nærmest at dette er et mesterværk.  

Kim Ace har en evne til at gøre sit univers mere og mere kompliceret og dybere men uden at hans bog bliver tung at læse. Bogen er spækket med cliffhangere. Den er vitterligt umulig at lægge fra sig.  Han formår at fastholde sin læser i et jerngreb.  Der er absolut ingen slinger i valsen nogle steder eller på nogle niveauer.  Alt er total gennemført ned til mindste detalje.  Jeg elsker Kim Aces sprog. Nwauw!  Det stråler bare. Det er så farverigt med de mest levende beskrivelser så man kan se alt helt tydeligt for sig og ved præcis hvad forfatteren mener.  Han laver de mest vidunderlige sammenligner så der er ingen tvivl . Ydermere er bogen i høj grad spækket med en hel perlerække af humoristiske udtryk og veninger.  Omg! Kim Aces humor sidder lige i skabet. 

Samtidig er bogen meget rørende og slet ikke overfladisk. 

Højt tempo men aldrig på kompromis med de dybe karakterer. 

Kim Aces bøger giver bare et kæmpe smil på læben.  Jeg er blæst bagover.  

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Interview med Heidi Keller

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva