Zombier vs troldmænd af Thomas Arnt

 Zombier vs troldmænd 1 og 2 af Thomas Arnt. Udgivet 2018. 52 sider. Forlaget Petunia


Bøgerne handler om Tristan, som er en rigtig sød og tålmodig troldmandslærling, der har været i lære i to år hos Mester Marcelius. I den tid har han sovet på en støvet madras på gulvet i biblioteket og mest hentet bøger og gået ærinder for den store gamle troldmand.  Men en dag bliver den søde lille prinsesse Sarina på slottet meget syg og kongens eneste håb er, at Mester Marcilius finder en magisk kur.  Det er en svær opgave og troldmanden må prøve en helt ny trylleformular og ritual.  Desværre går det ikke helt som planlagt og situationen går helt galt med store konsekvenser til følge... Hvad sker der?   Kan situationen reddes?  Er Tristan, Mester Marcilius og de andre beboere i fare?

Dette er en total underholdende, velskrevet, eventyrlig, bloddryppende, dramatisk, overraskende og humoristisk historie fordelt over 2 bind. Bøgerne er kun ca 50 sider lange og har rigtig gode og livlige illustrationer, udført af Aske Schmidt Rose, som i den grad beriger historien og indlevelsen.  Jeg er især helt vild med tegningen af troldmandsslottet. Wow! den er speciel på den gode måde. Total sejt og eventyrligt samt illustrationen på side 36. De er så flot lavet.

Allerede i de første linjer i bogen suges vi ind i universet og den dejlige eventyrlige stemning: " Dybt nede i kælderen på Brungirborg lå det gamle bibliotek. Her stod en ganske ung mand med brunt krøllet hår og ranglet krop. Han lod blikket glide hen over de utallige bøger" (side 4)

Lige så snart historien begynder, kan man se handlingen og karaktererne som en film for sine øjne. Forfatteren har et meget levende, livligt, friskt og billedskabende sprog fyldt med både humor og sjove udtryk.  Man når lige at læne sig tilbage og nyde den eventyrlige historie med gammeldagse omgivelser, kongeslot, tjenestefolk, hofdamer, troldmænd, gamle spændende magiske bøger og interessant viden, før det pludselig går løs. Man keder sig ikke i et sekund, men sidder derimod neglebidende på kanten af sin læsestol med koldsved på panden, mens man tænker hold da fest! Omg! hvad sker der? Klarer de den? og hvad i hulens navn foregår der. Jeg er vild med Thomas Arnts skrivestil. Den minder mig lidt om Dennis Jurgensen i mine barndomsyndlingsbøger fx Knusum Kranikum ol. 

Der er total spænding og seje magiske besværgelser: "Brati trafos! Hundia Blo Tydas!" Blågrønne gnister fløj fra staven og fyldte værelset. Hofdamerne gemte sig bag hinanden, og vagterne trak sig tilbage...Et gigantisk lysglimt lyste hele værelset op...Så blev der stille" (side 12-13).

Der er skræmmende passager: " Deres stemmer var forenet i en dyb gurglende mumlen, som fik det til at løbe koldt ned ad ryggen på ham" (side 30)

Jeg er helt vild med, at man også kan høre handlingen. Det er så uhyggeligt og klamt på den fede  og underholdende måde: "Der lød en ubehagelig knasende lyd, da zombiens hånd blev blev klippet af, og døren lukkede helt i" (side 17 bog 2)

Og dejlige humoristiske passager: "Vi gider ikke at have noget med den kvaksalver og hans kemiske tossestreger at gøre !"(side 36) samt "Har I uduelige gøglere og fusentaster ikke fået ordnet det endnu" (side 20 bog 2) 

Jeg er vild med alle karaktererne. De er tydelige, underholdende og overraskende og så har troldmændene nogle virkelig seje og før usete evner (som jeg ikke vil kommer nærmere ind på, da jeg ikke vil spoile handlingen). Karaktererne har også en dejlig, sjov og underholdende personlighed.  Hovedpersonen Tristan er min favorit. Han har virkelig levet under nogle usle vilkår (måske var det normalt dengang. Men jeg føler stadig med ham) og han har udvist stor tålmodighed, idet han ikke rigtig har fået lov til at udøve magi. Men nu får han endelig sin store chance efter 2 års ventetid. Og selvom han er ung, uerfaren, tynd og ranglet og ikke ligner en stor troldmand, så har han masser af viljestyrke, gå-på -mod og giver ikke så nemt op. Selv da han får afslag fra de store troldmænd, så bruger han alt sin snilde og prøver noget nyt. Jeg synes, at han er så sej. Man kan mærke hans følelser, men han er også god til at holde hovedet koldt og handle på trods af den alvorlige og tidligere usete situation.

Jeg er helt vild med beskrivelsen af biblioteket og Mester Marcilius kammer.

En bog om ægte venskab, sammenhold, stor fightervilje, mod, masser af action, spænding og total uforudsigelighed samt sej magi og forvandlinger.


Jeg giver 5.5 stjerner ud af 6

Årsagen til den halve manglende stjerne er, at jeg synes godt, at bogen kunne have været noget længere. Historien var så god, men den måtte godt have varet længere. Og jeg var vild med karaktererne. De var alle tydelige og underholdende. Men dem ville jeg også gerne have haft endnu mere af. Endnu mere baggrund og historie. Jeg higede kort sagt efter mere. 

Jeg håber så meget, at der kommer flere bøger i denne serie, fordi jeg kunne virkelig godt lide den.

Jeg anbefaler bøgerne varmt til børn (og barnlige sjæle) fra ca 8/9 år og opefter.  De er også særdeles velegnet til spændende og medrivende oplæsning.  Selvom der er makabre og blodige scener, så bliver de beskrevet på en eventyrlig og humoristisk måde,  som jeg er helt sikker på falder i mange børns smag.  

  Jeg ser meget frem til at læse mere af Thomas Arnt. 

Skrevet af Youlooklikeabook


Tjek @thomasarnts instagram for flere underholdende bøger  og tjek Aske Schmidt Roses instagram @askerose  for flere flotte illustrationer 



Illustration af Aske Schmidt Rose fra Zombier vs troldmænd 1. Så flot 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Interview med Heidi Keller

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva