En vandvittig plan af Sophie Souid & Thomas Brunstrøm


En vandvittig plan af Sophie Souid & Thomas Brunstrøm. Forlaget Carlsen. Udgivet 2023. 93 sider. 

Hold da helt fast i badekaret og sluk for den irriterende sækkepibe!!! Sikke en nervepirrende, total crazy og uforudsigelig mission, som Hans, Grete og deres bedstefar kommer på i denne pageturner, fordi de skal nemlig finde selveste Loch Ness uhyret i Skotland. Man kan vist roligt sige, at de møder et utal af udfordringer i den ene eller anden form. Fx den helt forfærdelige, snedige, glubske og farverige Erna, som ligeledes vil gøre alt for at finde Nessie og vinde dusøren. Bølgerne går bogstaveligt talt højt. Der er masser af drama, kamp til stregen og beskidte tricks. Jeg er helt vild med, hvordan handlingen folder sig ud i denne bog samt hvordan karaktererne virkelig prøver på at være opfindsomme og finde måder, hvorpå de kan nå målet for enhver pris. Selv hvis de skal bruge et badekar som transportmiddel. Kreativiteten er høj og der er masser af spænding og action. Dialogen er sprudlende med masser af ping pong spil og humor og man kan tydeligt mærke det tætte bånd mellem tvillingerne og deres bedstefar. De holder af hinanden, men laver også masser af sjov. Underholdningsgarantien er sikret i denne bog. Du keder dig ikke i et sekund, men vil føle det, som om bogen læser sig selv, mens du ser en underholdende og farverig film i dit sind. Allerede fra bogens første linjer, bliver du suget ind i den nervepirrende handling: "Kun få meter fra dem kom en gigantisk, mørk skygge til syne under overfladen. Med ét blev der stille...Kun krusningerne på vandet afslørede, at noget havde direkte kurs mod dem. Og det var IKKE en haj...." 

FLERE GODE CITATER:

Jeg er helt vild med forfatternes skrivestil og humor: "Der var meget lidt hotel over hotellet, hvor de skulle bo - og ret meget skur over det" (side 33)

"Nu er den beskæftiget et øjeblik. Lad os så se at komme i land. Ro, for satan! som gjaldt det dit liv. For det gør det faktisk." (side 62)

"Hvis man så bort fra det manglende luksushotel- og signal på telefonerne, var Hans og Grete alligevel imponerede. Det grønne landskab med de snoede stier og høje bakker, der omkransede Loch Ness-søen, slog parcelhuskvarteret i Buddinge med flere længder." (side 39). Børnene lærer at værdsætte de smukke naturlige omgivelser over wifi og materialistiske goder. Dette er et meget vigtigt budskab.

En neglebidende, skøn og overraskende historie om ægte vilje styrke og gå-på-mod. Om at holde sammen uanset hvad, bevare det gode humør og se hvad der er det allervigtigste i livet, når alt kommer til alt. 

Jeg er helt vild med forfatternes friske og sjove skrivestil, hvor formuleringerne er så rammende på den bedste måde. De sidder bare lige i skabet. Kim Dalsgaards illustrationer understøtter virkelig den humoristiske og dramatiske stemning i bogen. De er levende, farverige og flotte og viser tydeligt karakterernes mimik og følelser. 

Denne bog / serie har mine varmeste anbefalinger. Den vil underholde fra start til slut og øge dine børns kreativitet, opfindsomhed og viljestyrke. For hvis Grete og Hans ikke gav op efter alt, hvad de bliver udsat for, så kan bogens læsere også tro på sig selv og klare alt, især hvis de samarbejder... Denne bog er fjerde bog i serien. Men den kan godt læses uden at have læst de andre bøger først.

Jeg giver 6/6 stjerner

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar af forlaget Carlsen

Skrevet af bogblogger og cand.mag Youlooklikeabook








Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Interview med Heidi Keller

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva