Bastian og Tiktokzombierne af Jakob Leth



Bastian og Tiktokzombierne af Jakob Leth. Udgivet 2022. Forlaget Krabat

Wauw! Den perfekte Halloweenbog med både talende spøgelser, vampyrer, zombier, ritualer samt dødsensfarlige trylleformularer, der virkelig får konsekvenser!!! samt prutter i mørket... En ægte nervepirrende og underholdende pageturner med masser af spænding, humor og seje plottwists, som var total uforudsigelige. Jeg var total opslugt fra start til slut, glemte at trække vejret samt blev ramt hårdt i hjertet pga alle de ting, som hovedpersonen Bastian måtte gå igennem. Forfatteren har skabt sit helt eget megaseje og fascinerende univers, som er en kombination af den trivielle og til tider ret hårde hverdag og det mega seje overnaturlige. Bogen emmer af mystik og kæmpestore hemmeligheder og jeg er helt vild med, hvordan handlingen folder sig ud og vi ganske gradvist erfarer mere og mere om denne helt unikke overnaturlige verden samt dens total underholdende, lidt skæve og sjove beboere. Karaktererne emmer af personlighed på hver deres måde, så man både griner højlydt, bliver skræmt samt rørt og ramt i hjertet. Bastian er en helt vidunderlig karakter, som kom helt ind under huden på mig og ind i mit hjerte med hans skønne personlighed, væremåde og tankegang. Han, hans liv og de problematikker han går igennem føles meget ægte og bliver skildret på en mærkbar og forståelig måde. Hvad vil man ikke gøre for at passe ind og blive accepteret. Ja, endda måske populær og få helt fred for alle mobberne. Hvem kender ikke den situation fra sin skoletid?  Jakob har virkelig fingeren på pulsen mht, hvad der betyder noget for de unge i dag fx popularitet på de sociale medier fx Tiktok Han har ligeledes fokus på nogle meget vigtige problematikker. Ensomhed, mobning, angsten for ikke at passe ind, ydmygelse, ønsket om at blive accepteret som den man er. Skoletiden og teenageårene kan være rigtig hård. Jakob Leth formår dog at pakke disse alvorlige temaer ind i en superunderholdende, humoristisk og nervepirrende pageturner, så man ikke keder sig et øjeblik eller bliver alt fort tynget. Det er en bog med sjæl. Det kan man virkelig mærke. Forfatterens sprog og beskrivelser sidder bare lige i skabet og er så levende, at man se det billede han tegner helt tydeligt i sit sind.

CITATER:

Forfatteren formår at ramme en lige i hjertet med denne beskrivelse af Bastians situation. En situation, som desværre genkendelig for mange.

"Efter at have løbet et par hundrede meter kunne Bastian høre, at der blev spillet musik nede ad gaden. ..Det var sandsynligvis hjemme hos Carl C...Var Bastian drejet derned nu, ville han nok snart kunne høre flere af sine klassekammerater råbe og grine til hinanden. Men ligesom de andre gange var han ikke blevet inviteret. Faktisk kendte han kun til festerne på grund af de utallige opslag på de sociale medier, som hans klasekammerater lagde op. Som Bastian stod der og lyttede, prøvede han endnu engang at overbevise sig selv om, at han faktisk overhoved ikke gad være med" (side 11)

Jakob Leth er også supergod til at være humoristisk, så man griner højlydt i en længere periode: "Han var kommet for sent op. Dynen havde været for tung og hans øjenlåg ligeså. Ikke engang hans energidrik Bæst havde hjulpet på situationen. Han havde ellers bællet en hel dåse...Den havde givet hans ånde en syrlig smag af citrus og lugten af noget, der mindede om lokumsrens - men trætheden havde drikken jo hjulpet på." (side 10)

Der er også masser af nervepirrende og dramatiske øjeblikke, hvor man næsten ikke kan trække vejret af bare frygt og spænding: "Blodet susede for Bastians indre øre, da han flåede den store egetræsdør op ind til slottet. Rundtomkring ham var festen i fuld gang... Alt hvad Bastian kunne høre var dog hans eget hjerte, der slog hurtigere og hurtigere. Han zigzaggede gennem forhallen og var lige ved at vælte en ældre dame, da han i løb drejede skarpt til højre i køkkenet... Han stivnede...det ødelagte håndtag lå skødesløst på gulvet ved siden af slimede fodspor...(side 177-178).

Denne bog har mine varmeste anbefalinger. Læs den eller lyt til den fantastiske lydbog indlæst af Mathias Elmose. Lydbogen har fået max stjerner på Mofibo og ha har ligget rigtigg g højt på på dansk fantasy taglisten, siden den kom på. 

5,5/ 6 stjerner

Skrevet af Youlooklikeabook

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar






 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Interview med Heidi Keller

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva