Trinbyen 2 af Anita Albæk Simonsen



Trinbyen 2 af Anita Albæk Simonsen. Udgivet 2023. Alinea Forlag


Wauw! Forfatteren har overgået sig selv med denne efterfølger til Trinbyen 1. Der er i den grad skruet op for spændingen, så man nærmest konstant sidder neglebidende på kanten af stolen. Sikke en total nervepirrende, uforudsigelig og gribende pageturner, hvor man helt glemmer at trække vejret. Tempoet er højt, der er masser af action, triste skæbner, blod, flugt og kamp for overlevelse. Karaktererne bliver maximalt udfordret på alle niveauer og man mærker virkelig deres smerte og ubehag ved situationen, som om man selv befandt sig rummet med dem. Bølgerne og følelserne går højt og jeg blev meget påvirket under min læsning. Alt håb synes ude flere gange, men karaktererne formår at bruge alt deres snilde, styrke og hurtighed for at slippe væk. Det er meget nervepirrende og beundringsværdigt, hvor meget viljestyrke de har. Men hvad foregår der i virkeligheden bag den mystiske trinbys facader? Og hvilke farer lurer omkring det næste hjørne?  Forfatteren har formået at skabe sit helt eget univers, som jeg aldrig har set før og i denne bog 2 åbnes der endnu mere op for, hvordan universet egentlig ser ud og hvordan det fungerer både indvendigt og udvendigt. Det er gennemtænkt, fascinerende og får ens øjne til at trille en anelse ud af hovedet. Wauw! Der kom de vildeste afsløringer, som fik mig til at tabe kæben af bare forundring. Jeg kan ikke skrive mere om det uden at spoile. Jeg kan kun sige, læs den. En altopslugende, medrivende og total nervepirrende fremtidsdystopi pageturner . En bog om ægte venskab og sammenhold. Om ægte at være der for hinanden, når det virkelig gælder. Om at være gavmild og hjælpsom selv i hårde situationer versus at være fuldstændig ligeglad og udnytte folk uden at tænke på deres velbefindende. Der er fokus på rettigheder, regler, tilhørsforhold og de alvorlige konsekvenser deraf fx i form at diskrimination eller indskrænkede muligheder. Der er en skræmmende fremtidsdystopi, som giver meget stof til eftertanke. Men forfatteren har formået at skabe en rigtig god balance i bogen, så den ikke bliver for barsk, brutal og negativ, idet der også er tætte venskaber og relationer og en hel del hjertevarme øjeblikke, som får glædestårerne til at trille. Hun viser vigtigheden i at være i stand til at holde fast og holde sammen uanset, hvad man møder af udfordringer i sit liv. Bevare sin viljestyrke, kampgejst, mod og håb, selv når situationen virker helt umulig. 

Jeg må endnu engang rose forfatteren for at kunne udnytte det enkle & letlæste sprog så optimalt med sine levende bekskrivelser og dialog, at man kan se hele handlingen for sit indre blik som en film og samtidig komme igennem hele følelsesregistret sammen med karaktererne. Man glemmer helt, at det er en bog, man læser i.

Jeg vil have bog 3 nu.

EKSEMPLER:

Der er masser af nervepirrende og barske scener: "Opsynsmanden tårner sig op over os...Opsynsmanden stikker ham en lussing, så han vælter ind i den lænkede mand bag sig. "Stop!" råber jeg. Opsynsmanden vender sig mod mig. Han løfter mig op i kraven på min trøje og rusker mig. Jeg hiver febrilsk i trøjen for at få luft...Jeg gisper efter luft...med en grum latter går han hen til sin stol. Nøglerne rasler hånligt af mig..." (side 10-11)

Tydelige beskrivelser af ting, karaktererne og omgivelserne, så man kan se dem helt tydeligt for sit indre blik: "Jeg har aldrig set så fornem en udsmykning før. Tapetet alene er smukkere end noget, jeg nogensinde har set. På det er flere dyr, jeg ikke kender. Stolene er af mørkt træ, og de er pyntet med figurer skåret langs siden og i ryggen. Hynderne ser så bløde ud, at jeg har lyst til at sætte mig, falde i søvn og aldrig vågne igen." (side 74)

Der er vidunderlig hjertevarme og tætte relationer: "Et hulk undslipper fra min hals. "Skat dog". A...sætter sin tekop fra sig og lægger en arm om mig. Hendes bløde varme får mig til at give slip og græde. Jeg gemmer mit ansigt i hendes arm" (citat fra bogen. Vil ikke spoile hvor!)


Jeg giver 6 / 6 ⭐️

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar

Skrevet af bogblogger og cand.mag Youlooklikeabook 





Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Interview med Heidi Keller

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva