De falske liv af Boris Hansen


De falske liv af Boris Hansen. Udgivet 2022. Carlsenpuls

Waw! Hold på hat og briller og hold tungen lige i munden, for du kommer på den vildeste flyvetur, ikke kun i de megaseje macchina-fartøjer, men også på ægte drageryg. Denne bog er så nervepirrende, total uforudsigelig og med afsløringer så store, at dine øjne nærmest triller ud af dit hoved og du taber også med garanti kæben på gulvet. Bølgerne går højt. Der er drama, mord, magi og mystik samt store følelser og gribende øjeblikke, der rammer en lige i hjertet og får tårerne til at trille lydløst ned ad kinderne, mens du læser både Askekrøniken og De falske liv. Man kommer endnu tættere på karaktererne og opdager helt nye sider, som man slet ikke kendte til eller havde forventet, hvilket bare får en til at holde endnu mere af karaktererne, fordi deres historie rører en. Faktisk tror jeg, at jeg er blevet addicted. Jeg var fuldstændig opslugt fra start til slut og ville ikke have, at bogen endte. Jeg ville bare have mere. Især Arthur er bare den mest fantastiske, fuldstændig unikke og helt vidunderlige karakter ever. Man kan vist roligt sige, at han har en ganske særlig personlighed eller rettere personligheder !! Jeg har lyst til at møde ham i virkeligheden og kramme ham. Det kan ikke være nemt at være ham. Forfatter Boris Hansen har den vildeste hjerne ever !! Han er uden tvivl et geni med et mastermind, når han kan skabe en så kompleks bog, med bøger inde i bøger og mystiske forbindelser. Hvordan formår Boris at holde styr på det hele ? Og hvordan formår han at gøre sådan en omfangsrig og kompleks bog til en pageturner? Alt er så gennemtænkt og gennemført ned til allermindste detalje. Boris Hansen har uden tvivl overgået sig selv.  Jeg er også helt vild med humoren, flirten og de hede scener i bogen. Ih! hvor jeg smilede og grinte, når den hotte Zoltan formulerede sig !! Denne bog har virkelig hele pakken på alle niveauer både indholdsmæssigt, et højt underholdningsniveau, man kommer igennem hele følelsesregistret og den giver i høj grad også stof til eftertanke på mange forskellige områder. Ægte sammenhold, venskab og kærlighed, masser af viljestyrke, kampen for retfærdighed og mod det onde, masser af mystik, magi, kamp, hemmeligheder og overraskelser.

Denne bog kan helt sikkert læses mange gange og man vil opdage nye spor og blive beriget.

Ydermere elsker jeg Boris' måde at formulere sig på. Hans ordvalg, udtryk og sætninger sidder bare lige i skabet. 

EKSEMPLER:

"Nuvel, indrømmede Zoltan, Måske klatrede jeg...fordi jeg følte, at du var anstrengelsen værd. Hans stemme var halvfems procent silke og ti procent knurren, hvilket fungerede ret godt for Clarissa".  Jeg elsker Boris' humor.

Meget rørende og vigtigt citat: "Sorgen flød varm og våd ned over hendes ansigt, og hun gispede efter vejret. "Hvorfor er jeg s-s-så for-forkert? " "Kære barn", mumlede Elfred og hun mærkede hans arme om sig "At du føler dig forkert, betyder ikke, at du er det" Det betyder bare, at du har lyttet til de forkerte". Hører du?" ... (side 66)


Du vil ikke gå glip af denne bogserie. Tro mig. Dette er en must-read, hvis du er til fantasy, spænding og action. 

Jeg giver 6/6 stjerner.

Dette er en af de bedste bøger, jeg har læst.

Jeg vil også benytte lejligheden til at rose Mathilde Eusebius for en fantastisk oplæsning / lydbog. 

Skrevet af bogblogger og cand.mag Youlooklikeabook.    

Bogen har jeg selv købt

Jeg kunne godt have skrevet meget mere, men jeg vil ikke spoile for meget.


SPOILERALERT: !!! Læs ikke videre medmindre du vil spoiles.

Jeg elsker Zoltan. Hans måde at formulere sig på, hans personlighed og væremåde.

Jeg elsker, at de laver en readalong . Olivia får mulighed for at rejse ind i sin yndlingsbog/ serie. Vi inkarnerede læsere ved jo præcis, hvordan hun har det.

Jeg er vild med titlen på bogen, som jeg også mener refererer til bogens budskab. Vi skal passe på, at vi ikke lever falske liv. At vi ikke lever i et fængsel, som vi selv har skabt (eller andre har skabt). Vi skaber et fængsel for os selv, hvis vi lader os begrænse af af vores overbevisninger, om hvad vi kan og ikke kan. 

Og tænk at Boris formår at få sine læsere /mig til at føle sympati med en seriemorder !

Kapitel 3: Citat hvor hushovmesteren siger "..det er ikke dig der er forkert.... " supergodt citat

" De lever falske liv i falske fængsler (Citat ) Meget vigtigt.  At man bilder sig selv noget ind. Så man begrænser sig selv i hverdagen "og ikke lever sit liv fuldt ud. Budskab. Meget vigtigt   side 376.









 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Interview med Heidi Keller

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva