Trinbyen 1 Hjemløs af Anita Albæk Simonsen


Trinbyen 1 Hjemløs af Anita Albæk Simonsen.  Alinea forlag.


Wauw!  Sikke en nervepirrende,  rørende, barsk og helt unik pageturner. Jeg blev suget ind i den hjertevarme handling allerede i løbet af de første linjer og var helt opslugt, indtil sidste linje var læst.  Forfatteren har skabt en helt unik worldbuilding, som jeg aldrig har set mage før.  Den særlige trinby, dens opbygning, egenskaber og placering emmer af mystik og store lyssky hemmeligheder,  som jeg slet ikke kan vente med at få afsløret.  Hvad foregår der i virkeligheden bag facaderne? Hvad er det for nogle mærkelige, uretfærdige og undertrykkende regler? Hvilket formål har de ? Jeg kan slet ikke vente med at vide det hele. Hvem kan man i virkeligheden stole på ?  Forfatteren formår virkelig at holde spændingen og antallet af spekulationer høj. Jeg kedede mig ikke i et sekund.   Jeg er også helt vild med hovedpersonen, den 11- årige An' Dea. Hun er en megasej, modig og viljestærk pige, som nægter at give op og lade folk i stikken. Hendes tætte forhold og dedikation til sin søde bedstemor ramte mig lige i hjertet. Jeg kunne tydeligt mærke de store følelser, deres historie og minder.  Forfatteren er rigtig god til at skabe en balance i historien mht beskrivelser, spænding, hjertevarme og uhygge.  Hun formår at flette alle elementerne sammen, så man helt glemmer,  at det er en bog, man læser. Jeg så og mærkede nærmest, hele handlingen for mit indre blik. Anita forstår virkelig at udnytte det enkle sprog optimalt, både beskrivelser og dialog sidder lige i skabet og er så stemningsfyldt og levende.  En bog om ægte mod & viljestyrke,  venskabet på godt og ondt,  sammenhold, kampen for retfærdighed. An' Dea er et stærkt forbillede for aldrig at give op uanset hvilke udfordringer og forhindringer,  som man møder.  En inspiration og motivation for de unge læsere. Jeg kan slet ikke vente med at læse videre i serien og finde ud af, hvordan den ender og hvad der i virkeligheden foregår.

EKSEMPLER:

Jeg er helt vild med det hjertevarme, tætte forhold mellem An'Dea og bedstemoren samt den måde bedstemoren beskrives:" Bedstemor smiler også og stopper blidt en lok af mit lyse hår ind under huen. Hendes ansigt er helt rynket,  men jeg synes,  hun er smuk. Hendes lange hår er sølvfarvet og skinner i pejsens ild." 

Man kan virkelig mærke følelserne i denne bog: "De vender ryggen til mig.  Jeg er så gal. Gal på dem. Gal på soldaterne. Der er så meget, jeg vil sige, men jeg kan slet ikke få et ord ud. Jeg knytter mine hænder.  I er åndssvage..... Jeg ryster mit hoved. Ryster følelserne af mig og ryster klumpen af gråd ud af min hals..." ( side 20-21).  An' Deas personlighed og historie rammer mig virkelig i hjertet. 


Der er masser af spænding: " Alt er mørkt.  Luften er varm, og det er fælt at trække vejret.  Jeg kan mærke mit hjerte dunke hårdt...Jeg falder over mine fødder...igen stilhed. Det gør intet godt for min panik...Det føles, som om tiden står stille.

Denne bog har mine varmeste anbefalinger.  


Jeg giver 6 / 6 ⭐️

Skrevet af Youlooklikeabook

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget Alinea. 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Mikkel Hansen

Interview med Heidi Keller

Ronni Romario af Laura Helena Piementel da Silva